Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv


Hosť

/ #448 Re: Re: Re:

2015-02-19 21:13

#437: Skutocnost!! - Re: Re:  

 takže ak správne chápem na tom, že Ježiš skutočne existoval ako fyzická osoba a že bol istým nazvime ho "buričom" ako sa píše v týchto spisoch sa zhodneme, ale ty potrebuješ ešte nejaké ďalšie dôkazy o tom, že bol niečo viac ako len človek.

Nejdem ťa teraz presviedčať aby si prijal Ježiša za spasiteľa, na to nie je tvoje srdce zatiaľ pripravné, ale verím, že ak sa čo i len pootvoríš myšlienke existencie Boha, sám uvidíš ako sa tvoj život začne meniť.

Aj keď to popieraš Biblia je rovnako dôveryhodným zdrojom ako iné nekresťanské zdroje: evanjeliá boli napísané niekedy okolo druheho storočia, čo je asi tak 100 rokov po tom čo Ježiš zomrel, dokonca Pavlove listy boli ešte skôr, asi 50 rokov po smrti Ježiša. A keby nešlo o kresťanstvo ani by sa len neuvažovalo, že spis napísaný do 200 rokov po udalosti je nepravdivý.

A na záver pár otázok, ktoré možno aspon zasejú zrniečko pochybnosti do tvojho srdca

Myslíš, že Ježiš by dobrovoľne zomrel, keby nebola pravda to čo o sebe tvrdil? 

Myslíš, že by toľko ľudí (vrátane tých čo ho poznali a tých čo boli svedkami jeho učenia a zázrakov) zomrelo mučeníckou smrťou, keby si neboli istí, že všetko toto je pravda?

Myslíš, že učenie Ježiša je zlé? Je zlé šíriť a hlásať lásku a pokoj vo svete? Veď keby sa každý riadil len tým základným príkazom ("Milovať blížneho ako seba samého" ) tento svet by bol predsa raj na zemi.

Naozaj si myslíš, že svet tak ako je stvorený mohol vzniknúť náhodne? Viacero vedcov sa pokúšalo vypočítať túto pravdepodobnosť a sú prakticky nulové. Určite sa oplatí na tak malú pravdepodobnosť staviť soju večnú dušu?