Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

Anastázia

#454 Re: Re: Re:

2015-02-20 09:19

#437: Skutocnost!! - Re: Re:  

skús si zohnať knihu od Josha McDowella & Boba Hostetlera s názvom NENECHÁVAJ SI MOZOG PRED DVERAMI! s podtitulom Kniha kresťanských dôkazov najmä pre "násťročných" . Slovenské vydanie z roku 2003 v spolupráci O.M. a Creativpress.  Krátkym, vtipným a výstižným spôsobom odhaľuje mýty, ktoré vznikajú z neznalosti alebo povrchných vedomostí o Ježišovi, Biblii a i.

Uvediem voľne reprodukovaný a skrátený obsah jedného príbehu pod názvom "Pravda či náhoda?":  Chlapec pribehne domov s nadšením, lebo doniesol knihu od Nostradama, ktorý predpovedal kopu vecí predtým ako sa stali (Hitlera, 2.sv.vojnu, vraždu Kennedyho...)

Naproti tomu:

... v Biblii sa nachádzajú desiatky proroctiev o osobe Ježiša Krista. Pochádzajú od rôznych prorokov žijúcich aj stovky rokov pred jeho narodením. Sú tak detailné, špecifické a splnili sa so stopercentou presnosťou! 

Šanca, že by sa dal nájsť človek spĺňajúci všetkých 48 hlavných proroctiev o Mesiášovi, je podľa Petra Stovera vo "Veda hovorí" v pomere 1:10 na 157 (číslo 10 so 157 nulami!) - to je astronomická nepravdepodobnosť.  A predsa existoval a naplnil aj ďalšie proroctvá, ktoré sa na neho vzťahovali (niektoré tam vymenované sa týkajú miesta narodenia, presného rodokmeňa, detailného popisu spôsobu smrti, že bude zradený priateľom za 30 strieborných atď.)

Moje doplnenie:  Áno, Ježiš prežil na zemi život človeka (pripodobnil sa mu vo všetkom, okrem hriechu) - ale bol zároveň Božím Synom a otvoril cestu ľuďom k návratu do Božieho kráľovstva. Pre všetkých, ktorí uveria... Máme dosť času a možností, aby sme hľadali pravdu. Je škoda ostať na začiatku, na polceste, či dokonca cúvať! 

Povzbudenie pre tých, ktorí upadajú do strachu z budúcnosti:  Nezabúdajme, že nie sme sami. Ježiš nám pred svojím odchodom prisľúbil:  "...ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta".  a zanechal nám to najdrahšie, čo mal - svoju Matku Máriu.  TAK SA NEBOJME!

Replies

Skutocnost!!

#458 Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 10:52:54

#454: Anastázia - Re: Re: Re:  

mozno tomu dam niekedy sancu (aj napriek tejto nie prave priaznivej recenzii) a prekusnem aj sposob, akym je to napisane - pre tinedzerov. urobim to hlavne preto, lebo sa snazim pochopit, preco clovek veri a ake ma dovody - nie dokazy! viera je predsa preto vierou, lebo nie je postavena na overitelnych skutocnostiach, ale len na tom, ze jednoducho veris, ze to tak je. aj ked na to zrejme mas nejake tie dovody.

inak autor sa hlasi k apologistom, aj ty si apologista? alebo len beres vsetko, co sa ti paci a podporuje tvoje presvedcenie?

na oplatku, mozno ty das sancu aspon tymto kniham:

The Invention of Religion - Alexander Drake

The Invention of Christianity - Alexander Drake

God Is Not Great: How Religion Poisons Everything - Christopher Hitchens

a vies, ze je velka pravdepodobnost, ze jezisove skutocne miesto narodenia bolo v biblii zmenene tak, aby sedelo s proroctvom? (a zrejme to nebude to jedine)

ak budes hladat 'dokazy' svojej viery len v krestanskej/nabozenskej literature a v tom, ako to vsetko 'sedi' v biblii, tak sa nidky nedostanes blizsie k poznaniu skutocnosti. ale o to ti zrejme ani nejde a moja snaha je tym padom pravdepodobne zbytocna.

[ a tento krat som to zvladol aj bez nadavok, zrejme to bude tym, ako sa za mna modlite ;) ]