Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

j.

#316 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: našej vláde na názore ľudí nezáleží

2015-02-18 14:17

#305: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: našej vláde na názore ľudí nezáleží 

 opäť - obľúbená mantra na zabitie akejkoľvek debaty.

na vraždení sa podieľali všetci, nielen kresťania. písať o tom, že idey kresťanstva boli viac zneužívané na mocenský boj ľuďmi, ktorí k nemu nemali žiadny vzťah, je zbytočné.

vyhlasovať za kultúru smrti kostnice a kostry je znakom nevedomosti, ale chápem, je to veľmi lákavé a ľahko naservírovateľné.

a kolaborácia počas WWW nebola ani zďaleka záležitosťou iba jednej skupiny ľudí, rovnako tak podiel na vtedajších zverstvách. čo však nijako neospravedlňuje to, čo sa stalo a žiaľ, nevráti to život tým ľuďom, ktorí oň prišli. ale len tak, pre pokoj - na konci vojny a tesne po nej bolo do sovietskych gulagov odvlečených zhruba toľko ľudí, koľko ich počas vojny zomrelo v koncentrákoch. a pokiaľ viem, do koncentárkov sa dostali ľudia za všetko možné, pôvod a orientácia neboli jedinými biľagmi. do gulagu sa človek dostal napríklad aj preto, že iba stál pri ceste, kadiaľ šiel transport a bolo treba doplniť stav. opäť - neslúži to na ospravedlnenie toho, čo sa dialo počas vojny, len na doplnenie.

čiže späť k otázke - čo je kultúrou smrti dnes?

pro life alebo pro choice

rodina alebo ...

pomoc iným alebo vŕtanie sa v svojich problémoch?

výchova alebo výcvik?

úcta k človeku alebo poživačnosť?

Replies

RVM

#326 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: našej vláde na názore ľudí nezáleží

2015-02-18 15:47:49

#316: j. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: našej vláde na názore ľudí nezáleží 

No jasne. Za tie pekne veci mozu vsetci, za tie skarede nikto. Ak niekto spachal v mene vasho krestanskeho Boha zlociny, staci vyhlasit, ze dotycny krestanstvo zneuzival a ze k nemu nemal ziaden vztah. 

Hovori sa, ze cesta do pekla je dlazdena peknymi umyslami. To je presne aj vas pripad. Teraz mate pekne reci o ochrane rodiny, zivota a pod. Realita je taka, ze ked ste mali za poslednych 2000 rokov v spolocnosti vplyv a moc, tak ste ju zakazdym hrubo zneuzili. Zhruba do roku 300 vas prenasledovali, potom ste vy rovnako brutalne zacali prenasledovat a mucit inych. Organizovali ste kriziacke vypravy, nielen proti moslimom, ale aj proti pohanom, ktori sa nechceli obratit na krestanstvo. Vrazdili ste indianov, ktori nechceli konvertovat (presne tak ako to teraz robi ISIS a o nic menej brutalne). Upalovali ste svojich nazorovych oponentov a s pozehnanim vasich papezov ste vyvrazdovali cele mesta "heretikov".

No a samozrejme - vystavovanie zlatom ovesanych relikvii mozete nazyvat hocijako, pre vsetkych ostatnych, s otvorenymi ocami to bude ta tolkokrat spominana "kultura smrti". Ved aj kanibali nepovazuju jedenie ludi za kanibalizmus, ale vidia za tym obetu bohom, mysterium, ritual, tradiciu a ine "pekne" veci.