obnovenie dopravy na gemerských tratiach

Quoted post

Peter Páteček
Autor petície

#20 priebežná informácia

2014-11-28 13:45

Dnes som sa stretol s niektorými starostami obcí od Dobšinej po Betliar a informoval ich o našej petícii. Stretol som sa len s pozitívnou reakciou a podporou. Na budúci týždeň pôjdem do ďalších obcí, ktoré ležia na tratiach.

Počet podpisov pre našu petíciu rastie a to je výborné. Ak je to možné, informujte svojich známych o petícii, aby sa nám podarilo získať čo najviac podpisov. Všetkým, ktorí petíciu už podpísali ďakujeme.

Replies

123

#22 RA

2014-11-28 14:57:25

#20: Peter Páteček - priebežná informácia 

 Obráťte sa aj na vedenie mesta Revúca, ktoré je jediné okresné mesto na tratiach. Tých podpisov by malo byť viac ved v tom regióne žije veľa ľudí. 

Daniel

#55 Re: priebežná informácia

2014-12-31 08:44:58

#20: Peter Páteček - priebežná informácia 

Opýtaj sa aj pánov starostov, že či by výmenou za vlak obetovali autobus! Ako ich poznáme tak nie, lebo ľudia sú prepáčte za výraz zhýčkané opice. 10-15 minút sa nevedia prejsť k vlaku a tak čo sa potom deje? Máme za hodinu niekde 100 ľudí, ktorých vozíme dvoma autobusmi a ešte k tomu vlakom 812+012. Dva autobusy poskytujú 50 plus 50 miest na sedenie, a motorák s prívešákom 91 miest. Prečo potom nezrušíme autobusy a nepožiadame železnice o pridanie 812 na druhý koniec vlaku, čím by sa kapacita navýšila na 148 miest, príp. 012, čo by bolo 131 miest. Nie! Ľudia budú hubovať, že sa musia prejsť, 5, 10 alebo 15 minút pešo k vlaku a tak chcú autobus aj vlak. Proste dokonalá ukážka debilizmu na Slovensku. 390 miliónov ročne ide na dopravu a aj tak nemáme obslúžené niektoré obce viac ako 3-4x denne! "PREČO?!" - sa pýtam. Lebo vyhadzujeme vozokilometre autobusovej dopravy tam, kde nám štát platí objednávkami z ministerstva dopravy vlaky, ktoré majú niekoľkonásobne vyššiu kapacitu, ale kraje nemajú problém objednať aj 2-4 autobusové spoje cca plus/mínus 10-15minút v odstupe od vlakového spoja, a to prosím pekne vrcholom kokotizmu sú prešovský a trenčiansky kraj. Tam na trase Stará Ľubovňa - Kežmarok čo jazdí 1-2 autobusy za hodinu, tak to tiež nacpali na vlak, ale žeby dali výkony na úsek Plaveč - Stará Ľubovňa aby suplovali zrušené vlakové spoje, tak to nie, choré mozgy. Trenčiansky kraj - trať Trenčín - Bánovce n. Bebravou - Chynorany. Ide tam 1-2 autobusy za hodinu a 4x denne vlak ale aj tak dokážu na ten vlak nacapiť autobus, proste dokonalá ukážka jebnutosti. Takže vážení, ja túto petíciu podporujem iba za predpokladu, že sa vzdáte autobusovej dopravy, resp. nebudete v časových polohách kedy premávajú vlaky požadovať autobusové spoje. Akonáhle požadujete vlak aj autobus, je daná petícia iba prázdnym zdrapom papiera bohužiaľ. A sťažujme si, že sa máme 10-15 minút prejsť, keď potom trávime celé hodiny pozeraním debilných programov v televízií, priberáme a keďže sa nehýbeme, tak máme aj kardiovaskulárne choroby a problémy s nohami, rukami a chrbticou. Čo takto sa denne prejsť 2x po 15min k vlaku a späť, urobiť niečo pre seba počas cesty z a do práce? Na západe majú dochádzkovú vzdialenosť k zastávkam vlakovým 1,5km, ani návozové autobusy tam niesú všade a ľudia chodia pešo k vlaku, dokonca aj švajčiari a sťažujú si?