SLOBODNE DETEKTOROVAŤ

Quoted post

Pozorovateľ reality

#25 DDdetektorári.

2014-09-20 20:36

Pozeral som dnes rotavátor. Asi do hĺbky 30 cm prekopával zem. Za dva roky je to asi 1/2 m vrstva. Ak túto vrstvu nik neprejde detektorom, už ťažko tam slovenská archeologická komunita niečo nájde. Okrem iného tam vôbec nechodí a čas na ňu čakať nebude.ZA 20 Rokov je z rolí už minimálne splavených 1m pôdy a nanesených v mori. Kto neverí nech sa pozrie na staré obrazy krajiny.

Celý zákon by bolo treba zmeniť na základe reality, tak ako v ČR. Preto , že vznikajú obrovské škody na Slovenskom archeologickom dedičstve.

Trestné by malo byť detektorovanie na známych náleziskách, ale nie po poliach. A neodovzdanie nálezu archeológom. Archeológovia by mali predmety vykupovať, tak ako v čechách.

Už dnes musia archeológovia normálneho myslenia vidieť, že zákon je treba zmeniť v prospech Slovenských archeilogických artefaktov vyoraných nm poliach.

Priznať si určité nedostatky zákonov je na škodu Slovenska?

Pozeral som TV ako tam dávali nálezy v ČR detektorármi a našu realitu. Nemôžem prísť na to ako môže byť myslenie elévov  SR v archeológii , také odlyšné od ČR??? Neviete?

Sú takí..?? alebo chcú vedome škodiť Slovensku??

Replies

Žilinčan

#30 Re: DDdetektorári.

2015-01-01 16:48:47

#25: Pozorovateľ reality - DDdetektorári. 

 Jednoznačne sa naša vláda obáva aby náhodou niekto z radu detektoristov nezbohatol na svojom koníčku.Neviem ako ostatní-ja to robím už dlhšiu dobu-ale v živote som nič nepredal a nevlastním staré artefakty.Čo bolo vzácnejšie som anonymne odovzdal miestnemu múzeu.Pretože oficialnou formou by ste s toho mali len opletačky s políciou a domovú prehliadku....Náš štát je čisto policajný a nerobí nič v prospech obyvatelstva-len buzeruje.Čo očakávate...Bude to u nás len a len horšie...

Jarino

#40 Re: DDdetektorári.

2020-01-02 21:42:29

  • #25: Pozorovateľ reality - DDdetektorári. 
  • Mate pravdu zakony treba upravit,ktomu aby nase hoby bolo hoby nechceme znicit historiu ale ju doplnat,ano treba detektoristov preskolit k urcitym nalezom aby sa neznehodnotili takto by zostavali artefakty na uzemi najblisieho muzea a neboli by predavane seli gde do inich statov...kazdy preskoleny by mal mat kartu od archeologa ze moze hladat s detektorom a co najde odovzdat alebo nahlasit v sulade o aky predmet lokalitu sa jedna,ustanovit odmeny pre hladaca,som za to ze nas detektorystov by preskolenie muselo stat peniaze treba to cele upravyt,odkazujem nasim politikom a archeologom sadnite si a porieste tento problem tak aby to problem nebol,mi detektorysti sme normalni ludia co pracuju a mame svoje rodiny a ty co kradnu znehodnotuju zatvorte,nas detektorystov nehacte medzi tych zlich,milujem toto hoby tak ako miluje archeolog archeologiu...Dakujem