Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Quoted post

Pokoj a pravda

#139 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 00:13

#136: The Crocodile - Re: Re: Re: Re:

Vďaka The Crocodile, oceňujem Tvoju snahu ma poučiť, aké texty "spievajú" slovenskí rapery. Aj som nevedel, či sa mám smiať, či roniť krokodílie slzy. Ale tieto texty ja osobne nepovažujem za také škodlivé, ako tie texty, čo boli uvedené v tom liste, lebo tie texty raperov, ktoré ste uviedli, neurážajú hrubo náboženské cítenie a hlavne, nenabádajú k zabíjaniu. I keď sú v mojich očiach dosť primitívne. A s tým zmlátením skupinou chlapcov, neviem, my sme ako deti stále boli vonku, klbčili sme sa, zápasili, hrali hokej, futbal, boli vrtkí aj na telocviku, gymnastike. Neviem, či by som tých chlapcov aj nerozohnal, alebo im neušiel, neviem, či tie počítačové deti aj vedia vôbec behať. No trochu to preháňam, ale išiel som v zime s jedným mladíkom na Téryho chatu, bolo dosť snehu, mladíkovi sa v strmom kopci podšmykovalo, začal stenkať, aby sme sa vrátili, povzbudzoval som ho, aby sa nevzdával, keď sme mali to najstrmšie za sebou a ešte nás čakalo už len menšie stúpanie, tak "fňukal", aby sme sa vrátili, že som mu ustúpil, takže sme sa tesne pred cieľom vrátili. Keď si na to spomeniem, tak ma riadne mrzí, že som mu ustúpil a "nedokopal ho", obrazne povedané, na tú chatu.

Pokoj s Tebou!

Replies

The Crocodile

#140 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 00:49:17

#139: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re:

Lenže je škodlivé a škodlivé.. Tieto texty v mladých vzbudzujú pocit že sú niečo viac než iný a môžu si dovoliť čo len chcú lebo oni sú pánmi sveta.. nehovorím že len tieto ale skúste sa pozrieť na dnešnú mládež  SWAG etc. a potom na metalistu fakt v čom vidíte aspoň kúsok rozumu? (Nie každý druh metálu je "jééj poďme povesiť Ježiška hlavou dolu") Zatiaľ čo tamtie texty pobúria kresťanov lebo niekto si dal tú námahu preložiť texty ktoré si skutočne 90% poslucháčov nikdy nepreloží a nemá o to ani len najmenší záujem. A mimochodom sú to naozaj skvelý ľudia :)

Ono tie texty sú ale z istého hladiska oprávnené pretože kresťania skutočne zničili všetko čo sa rozhodli ovládnuť a najnovšie ako som si všimla tak dokonca moslimovia čo má byť najväčší postrach viery sú vyvražďovaný kresťanmi.. (zase)

A ja osobne sa nezaraďujem medzi metalistov ani ľudí nenávidiacich kresťanov... Ale čo je veľa to je moc

A petícia bola pôvodne zameraná na zrušenie festivalu. Pokiaľ si pamätám tých 650 hlasov bolo preto že primátor NB odmietol zrušenie festivalu :)

seth

#142 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 08:24:26

#139: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re:

Milý pokoj a pravda. Uvedomujete si, že ľudia, ktorí podpísali tú petíciu týkajúcu sa festivalu, sú iba súčasťou propagandy a agendy kohosi, kto sa chce zviditeľniť? Verte mi - bežný človek tým textom nerozumie, pretože sú chrčané a doslova zjapané tak, že aj človek s veľmi dobrou znalosťou angličtiny ich má problém identifikovať a porozumieť im.

Ibaže niekto si potreboval spraviť reklamu a dal to preložiť, začal to šíriť a médiá z toho spravili slušnú bublinu. Ak by ten festival prebehol bez tejto agitky, 99,9 periodických percenta veriacich by si nič nevšimli a už vôbec nie tie texty. Jednoducho by prešli dva alebo tri dni a bolo by.

Čo ma ale fascinuje je to, že tu idú všetkých poučovať ľudia, ktorí uctievajú mŕtvolu na kríži, veria v boha, ktorý povraždil hromadu nevinných ľudí a detí a vedomosti berú zo "svätých kníh", ktoré vyzývajú k vraždeniu. Prosím, nesnažte sa ma presviedčať o tom, ako zle si vykladám piatu knihu Mojžišovu alebo jeho druhú knihu, prípadne, že nemám brať slová zo starého alebo nového zákona doslovne, pretože tento istý argument môžem použiť voči kresťanom a tým, ktorí petíciu týkajúcu sa festivalu iniciovali. Čo oni vedia o kontexte tých textov? Čo ak im vôbec nechápu a tie slová, ktoré "útočia na kresťanstvo", sú vlastne iba vzývaním plyšových hračiek? Môžeme na to použiť rovnaký pseudoargument ako na analyzovanie slov z biblie.

Veriaci a kresťania by mali radšej pomlčať, hlavne o vraždení a vyzývaniu k vraždeniu. Sem sa hodí "kto z vás je bez viny, nech prvý hodí kameňom".