Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

seth

/ #142 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 08:24

#139: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re:

Milý pokoj a pravda. Uvedomujete si, že ľudia, ktorí podpísali tú petíciu týkajúcu sa festivalu, sú iba súčasťou propagandy a agendy kohosi, kto sa chce zviditeľniť? Verte mi - bežný človek tým textom nerozumie, pretože sú chrčané a doslova zjapané tak, že aj človek s veľmi dobrou znalosťou angličtiny ich má problém identifikovať a porozumieť im.

Ibaže niekto si potreboval spraviť reklamu a dal to preložiť, začal to šíriť a médiá z toho spravili slušnú bublinu. Ak by ten festival prebehol bez tejto agitky, 99,9 periodických percenta veriacich by si nič nevšimli a už vôbec nie tie texty. Jednoducho by prešli dva alebo tri dni a bolo by.

Čo ma ale fascinuje je to, že tu idú všetkých poučovať ľudia, ktorí uctievajú mŕtvolu na kríži, veria v boha, ktorý povraždil hromadu nevinných ľudí a detí a vedomosti berú zo "svätých kníh", ktoré vyzývajú k vraždeniu. Prosím, nesnažte sa ma presviedčať o tom, ako zle si vykladám piatu knihu Mojžišovu alebo jeho druhú knihu, prípadne, že nemám brať slová zo starého alebo nového zákona doslovne, pretože tento istý argument môžem použiť voči kresťanom a tým, ktorí petíciu týkajúcu sa festivalu iniciovali. Čo oni vedia o kontexte tých textov? Čo ak im vôbec nechápu a tie slová, ktoré "útočia na kresťanstvo", sú vlastne iba vzývaním plyšových hračiek? Môžeme na to použiť rovnaký pseudoargument ako na analyzovanie slov z biblie.

Veriaci a kresťania by mali radšej pomlčať, hlavne o vraždení a vyzývaniu k vraždeniu. Sem sa hodí "kto z vás je bez viny, nech prvý hodí kameňom".