Gothoom 2014 - Otvorený list autorom petície

Quoted post

allik

#1 Mily Samuel

2014-07-28 18:53

Musim napisat svoj nazor. Kazdy, kto prijal Krista, ma aj duchovne dary. Niektorich dal aj za apostolov, atd. podla pisma. Ti mozu prezit bez ujmy navstevu medzi ruhacmi. Mozu za nimi aj vycestovat. Ale stat musi pamatat na svojich "malickych". Tak, ako je napisane v Zalme 1,1 Blažený človek, čo nekráča podľa rady bezbožných a nechodí cestou hriešnikov, ani nevysedáva v kruhu rúhačov," so zlym sa netreba zahravat, koketovat. Pred zlym treba utekat a nepozyvat si ich domov. Vacsina sme malicki. Rodicia, ktorych deti sa na takychto podujatiach dostali na drogove scestie by vedeli hovorit...a plakat. Hovori sa - prilezitost robi zlodeja - ked mozme ovplyvnit, nemali by sme vytvarat prilezitosti, aby sme nenapomahali zlu!

Replies

NonNobis

#2 Re: Mily Samuel

2014-07-28 19:13:01

#1: allik - Mily Samuel

Ahoj, allik. Súhlasím s tým, čo hovoríš, ale musím sa do istej miery zastať Samuela. Čo ak sú to práve kresťania metalisti, ktorí sú povolaní chodiť na takéto podujatia a svedčiť? Čo ak práve preto im Boh dal lásku k metalu a lásku k hriešnikom dovedna, aby boli misionármi na tomto temnom poli?


Hosť

#3 Re: Mily Samuel

2014-07-28 20:52:42

#1: allik - Mily Samuel

Milý allik,

asi chápu vaši iniciativu, ale nesouhlasím. Metalové, punkové a hardcorové koncerty navštěvuji už delší dobu. Ne že by se mi líbilo rouhačství, satanismus, apod., ale o tom tyto koncerty nejsou, i když to pro člověka jenž je mimo scénu může vypadat jinak... Lidé podle mě vystupují proti křesťanství protože jim neumíme ukázat pravou tvář Boha, a to je smutné... změní tohle petice proti Gothoomu? Pokud jde o ochranu dětí proti drogám, na každé vesické zábavě je minimálně stejně alkoholu jako na metalových koncertech, možná i víc, na diskotékách a podobných zábavách je více drog, erotiky a násilí., než na kterémkoliv metalovém koncertu kde jsem kdy byl... proč se teda nezačnou psát petice proti diskotékám, venkovským zábavám, apod.? asi protože dneska by jsme asi museli zakázat podle tohoto měřítka většinu kulturních akcí... žel... ale tohle není cesta, podle nás, zákazy nezvěstují lidem jenž to potřebují Krista takového jaký on je - milujícího ty nnejposlednější a nejhříšnější, mě, tebe i je...

vassil

bežný kresťan

#4 Re: Mily Samuel

2014-07-29 06:46:05

#1: allik - Mily Samuel

Mám len dve otázky:
Prečo potom Ježiš chodil na párty s najväčšími zločincami jeho doby?
a druhá: Prečo išiel Pavol na areopág, keď to bolo snáď jedno z najpohanskejších miest?
Nepochop ma zle, ja si nemyslím, že proti zlým veciam nemáme bojovať, ale kresťania na slovensku v poslednej dobe bojujú poväčšinou tým, že stále by niečo druhým zakazovali. Ježiš ľuďom nezakazoval, ale šiel za nimi, bol s nimi a ukázal im, že je niečo lepšie ako to, v čom kráčajú. Takto by sme mali konať aj my. Menej druhým zakazovať a viac milovať a ukazovať Krista. Pretože akú majú oni motiváciu zmeniť svoje správanie? Len tú, že im to nejakí kresťania zakázali? Že im nejakí blázni povedali, že to, čo robia je zlé? A ak to aj urobia, tak sú potom zachránení? Nie sú, to len my si budeme hovoriť, že sme porazili zlo - a pritom sme ho neporazili, len sme porazili ľudí, ktorí už viac o Ježišovi nebudú chcieť počuť, lebo stretli nás.

Oveľa väčšia je motivácia pre človeka, keď stretne Krista. Tak žime ako On. Nie je to ľahké... to osobne viem, ale kde v Biblii je napísané, že zvestovanie Božej lásky je ľahké?

cíťa

#8 Re: Mily Samuel

2014-07-29 14:34:29

#1: allik - Mily Samuel

Ano, takže buďme důslední a začněme postupovat proti VŠEM akcím, o kterých je známo, že se tam vyskytují ve větší míře drogy, sprostá slova, rouhání a podobně...

metalové akce nebudou na prvním místě, protože tam se schází relativně velké procento lidí, kteří se zajímají o hudbu a kteří duchovně hledají, tam drogově závislé a dealery moc nepotkáš...

čili Petice č.1 bude proti  VŠEM diskotékám

Petice č.2 proti VŠEM Techno Party

Petice č.3 proti všem neetickým textům hiphopových a raperských kapel

a tak dál a tak dál...

to, že některé děti propadly drogám, je velmi smutné, ale v takových případech se vždycky sejde příčin víc, a nepříliš férově vedenou válkou proti jednomu festivalu se vyřeší co?

proč jen ten jeden cíl? a proč zrovna tenhle festival, kde se schází pár stovek lidí a nikdy tam, pokud vím, nedošlo k žádné výtržnosti ani drogové aféře?

když budeme utíkat před lidmi, nepozývat domů, útočit, zakazovat, jaký bude nakonec výsledek?

"lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš"

Písmo především zdůrazňuje, že máme mít rádi svoje bližní, a Ježíš mluví o tom, že svoje učedníky vysílá do světa...

a biblické místo "s takovými ani nejezte" se vztahuje na záležitosti uvnitř sborů......