Gothoom 2014 - Otvorený list autorom petície

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Gothoom 2014 - Otvorený list autorom petície.

allik

#1 Mily Samuel

2014-07-28 18:53

Musim napisat svoj nazor. Kazdy, kto prijal Krista, ma aj duchovne dary. Niektorich dal aj za apostolov, atd. podla pisma. Ti mozu prezit bez ujmy navstevu medzi ruhacmi. Mozu za nimi aj vycestovat. Ale stat musi pamatat na svojich "malickych". Tak, ako je napisane v Zalme 1,1 Blažený človek, čo nekráča podľa rady bezbožných a nechodí cestou hriešnikov, ani nevysedáva v kruhu rúhačov," so zlym sa netreba zahravat, koketovat. Pred zlym treba utekat a nepozyvat si ich domov. Vacsina sme malicki. Rodicia, ktorych deti sa na takychto podujatiach dostali na drogove scestie by vedeli hovorit...a plakat. Hovori sa - prilezitost robi zlodeja - ked mozme ovplyvnit, nemali by sme vytvarat prilezitosti, aby sme nenapomahali zlu!
NonNobis

#2 Re: Mily Samuel

2014-07-28 19:13

#1: allik - Mily Samuel

Ahoj, allik. Súhlasím s tým, čo hovoríš, ale musím sa do istej miery zastať Samuela. Čo ak sú to práve kresťania metalisti, ktorí sú povolaní chodiť na takéto podujatia a svedčiť? Čo ak práve preto im Boh dal lásku k metalu a lásku k hriešnikom dovedna, aby boli misionármi na tomto temnom poli?


Hosť

#3 Re: Mily Samuel

2014-07-28 20:52

#1: allik - Mily Samuel

Milý allik,

asi chápu vaši iniciativu, ale nesouhlasím. Metalové, punkové a hardcorové koncerty navštěvuji už delší dobu. Ne že by se mi líbilo rouhačství, satanismus, apod., ale o tom tyto koncerty nejsou, i když to pro člověka jenž je mimo scénu může vypadat jinak... Lidé podle mě vystupují proti křesťanství protože jim neumíme ukázat pravou tvář Boha, a to je smutné... změní tohle petice proti Gothoomu? Pokud jde o ochranu dětí proti drogám, na každé vesické zábavě je minimálně stejně alkoholu jako na metalových koncertech, možná i víc, na diskotékách a podobných zábavách je více drog, erotiky a násilí., než na kterémkoliv metalovém koncertu kde jsem kdy byl... proč se teda nezačnou psát petice proti diskotékám, venkovským zábavám, apod.? asi protože dneska by jsme asi museli zakázat podle tohoto měřítka většinu kulturních akcí... žel... ale tohle není cesta, podle nás, zákazy nezvěstují lidem jenž to potřebují Krista takového jaký on je - milujícího ty nnejposlednější a nejhříšnější, mě, tebe i je...

vassil

bežný kresťan

#4 Re: Mily Samuel

2014-07-29 06:46

#1: allik - Mily Samuel

Mám len dve otázky:
Prečo potom Ježiš chodil na párty s najväčšími zločincami jeho doby?
a druhá: Prečo išiel Pavol na areopág, keď to bolo snáď jedno z najpohanskejších miest?
Nepochop ma zle, ja si nemyslím, že proti zlým veciam nemáme bojovať, ale kresťania na slovensku v poslednej dobe bojujú poväčšinou tým, že stále by niečo druhým zakazovali. Ježiš ľuďom nezakazoval, ale šiel za nimi, bol s nimi a ukázal im, že je niečo lepšie ako to, v čom kráčajú. Takto by sme mali konať aj my. Menej druhým zakazovať a viac milovať a ukazovať Krista. Pretože akú majú oni motiváciu zmeniť svoje správanie? Len tú, že im to nejakí kresťania zakázali? Že im nejakí blázni povedali, že to, čo robia je zlé? A ak to aj urobia, tak sú potom zachránení? Nie sú, to len my si budeme hovoriť, že sme porazili zlo - a pritom sme ho neporazili, len sme porazili ľudí, ktorí už viac o Ježišovi nebudú chcieť počuť, lebo stretli nás.

Oveľa väčšia je motivácia pre človeka, keď stretne Krista. Tak žime ako On. Nie je to ľahké... to osobne viem, ale kde v Biblii je napísané, že zvestovanie Božej lásky je ľahké?

Zrec

#5 ...

2014-07-29 09:23

boze to su sracky o tom vasom jezisovi debilnom imaginarnom , strcte si ho aj s vasim bohom jebnutym do zadku !! To je totalne na hlavu ! Perunove blesky na vas !

Hosť

#6 Re: ...

2014-07-29 10:45

#5: Zrec - ...

niekto sa tu zastal Gothoomu aj z radu veriacich, preco ich posielas do prec? netusis kolko tvojich priatelov je veriacich a mas ich rad. mas ich rad preto, lebo ta prijali ako priatela aj napriek inemu vyznanie. neodsudili ta za to, ze neveris, ale maju ta radi takeho aky si. a o tom je skutocna laska a priatelstvo.


Hosť

#7

2014-07-29 13:33

Bodaj by Vas takychto krestanov bolo co najviac...
cíťa

#8 Re: Mily Samuel

2014-07-29 14:34

#1: allik - Mily Samuel

Ano, takže buďme důslední a začněme postupovat proti VŠEM akcím, o kterých je známo, že se tam vyskytují ve větší míře drogy, sprostá slova, rouhání a podobně...

metalové akce nebudou na prvním místě, protože tam se schází relativně velké procento lidí, kteří se zajímají o hudbu a kteří duchovně hledají, tam drogově závislé a dealery moc nepotkáš...

čili Petice č.1 bude proti  VŠEM diskotékám

Petice č.2 proti VŠEM Techno Party

Petice č.3 proti všem neetickým textům hiphopových a raperských kapel

a tak dál a tak dál...

to, že některé děti propadly drogám, je velmi smutné, ale v takových případech se vždycky sejde příčin víc, a nepříliš férově vedenou válkou proti jednomu festivalu se vyřeší co?

proč jen ten jeden cíl? a proč zrovna tenhle festival, kde se schází pár stovek lidí a nikdy tam, pokud vím, nedošlo k žádné výtržnosti ani drogové aféře?

když budeme utíkat před lidmi, nepozývat domů, útočit, zakazovat, jaký bude nakonec výsledek?

"lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš"

Písmo především zdůrazňuje, že máme mít rádi svoje bližní, a Ježíš mluví o tom, že svoje učedníky vysílá do světa...

a biblické místo "s takovými ani nejezte" se vztahuje na záležitosti uvnitř sborů......

 

blablabla

#9 ???

2014-07-29 20:57

vy ste uz nacisto retardovany? krestania nasi krasny, slasajte v kostoloch o zneuzivani deti fararmi a nie tu o tom co vobec nepoznate, to ze maju take texty alebo to si len myslite neznamena ze to robia:D tak sa radsej zavrite doma a bicujte sa ostnatym drotom a ne zakazovat koncerty kapiel zo sveta v 21.storoci
Mir1189

#10 Pôvodne som to chcel dať inej petícii ale kludne aj sem.

2014-07-29 21:11

Myslíte že viete interpretovať texty? Jeden vám preložím celý:

Keď opadajú listy a nebo zošedne,
noc začne skracovať deň
slávik zaspieva pieseň na rozlúčku
radšej sa schovaj pred jej mrazivým peklom.

Príde na chladných krídlach,
radšej sa dalej hýb
po teple budeš túžiť
Cítiš to?
Vidíš to?
Radšej tomu ver.

Keď ťa obíjme
tvoje srdce skamenie
príde v noci ked si sám
ked šepká tvoja krv vychladne
radšej sa schovaj než si ťa nájde

Ref.
Keď zúri
vezme všetok život
nevidel si to
nevidel si to
Skaza/ruiny sveta

Pokryje svet dychberúcim plášťom
Slnko sa zobudí a rozpustí ho
svet sa zobudí a vidí
úsvit nového sveta

Ref.

Viete o kom je táto skladba? Predsa o Ľadovej královne.

Vezmite pár riadkov, vytrhnite ich z kontextu a máte z toho vzývanie smrti.


Within temptation - Ice queen
https://www.youtube.com/watch?v=0YbhB_A_8fM

Nájdete ma na Sme pod nickom Mir1189. Prajem príjemný deň.
OpenHead

#11 Re: ???

2014-07-30 04:36

#9: blablabla - ???

Mám poct, že si si pomýlil petície. Tá proti Gothoomu je vedľa... ;)

Peter Bena

#12 Co sa chcelo dosiahnut

2014-07-30 08:17

nemyslim si, ze niekto chcel niekomu zakazovat festival a zabavu. Cielom bolo, aby sa vypustilo to, co vzbudzuje verejne pohorsenie a aby ostalo to, co je prijatelne. Ako je spravne napisane, hudbu stvoril Boh. Ale ked sa povie A, treba povedat aj B. Boh stvoril hudbu na svoju oslavu. Nie aby ludia ho preklinali a obratili proti nemu a tym, ktori mu zasvatili svoj zivot.

Ver mi, mnoho krestanov by rado prislo na dobry rockovy ci metalovy festival, kde by vsetky piesne boli oslavou Boha a jeho lasky, vsetkych tych obdivuhodnych a zazracnych veci, ktore Boh vo svete kona. kritika nie je namierena voci metalu ani metalistom, ale voci tomu ak sa zabudne pri metale na Boha. pripadne nezabudne, ale metal sa pouzije na diablovu oslavu. verim, ze ziaden krestan necaka, ze Cirkev bude urazky Boha schvalovat. Ak by to niekto nemyslel vazne, aj predstierana modlosluzba je modlosluzba. zial. a na toto sa upozornuje.

Bratia a sestra z kapely: Dostali ste mimoriadny dar od Boha oslavovat ho svojou hudbou a je to aj vase poslanie. Nezabudnite ho chvalit kazdy den, lebo cez vasu hudbu mozete ohlasovat evanjelium a Boziu lasku tym, ktori Boha nepoznaju a na metalovy festival pridu. Vzdy na to pamatajte. Zelam si, aby ste na tom festivale ohlasovali evanjelium. Ak si tuto vasu prorocku a apostolsku ulohu uvedomujete, dobre je. Nech vas Boh zehna +:) len prosim davajte pozor, aby ste pri obhajobe metalu nezabudli na obhajobu Boha ;)


mimochodom. Ak si niekto mysli, ze hanobit Boha vramci zabavy nie je zle, nech sa postavi na namestie a zacne spievat o svojej manzelke, ze je krava, sliepka, ku..., pi... a uvidime kolko mu vydrzi jeho manzelstvo a argument, ze len zabava... skor nez pride domov, bude mat na chodniku veci zbalene. Ak ma niekto zivy vztah s niekym, ani zo zabavy nemoze niekoho znevazovat. A to iste plati pre zivy vztah s Bohom

Baki

#13 Upresnenie

2014-07-31 12:30

Organizatori - koncert ma organizatorov a teda je na nich, aby v prvom rade oni vybrali kapely, ktore hraju naozaj krasnu hudbu a nepropagovali nenavistne postoje a vyhrazky.

Mestsky urad - ten by mal mat mandat od obcanov, moralnu silu a zdravy nadhlad, aby vedel rozlisit co je vhodne a co nie. Zda sa, ze zlyhava a respekute viac niekoho ineho, ako ludi co ich zvolili.

Obcania - maju pravo ziadat usmernenie toho, co sa bude diat v ich okoli. Len ti bez pudu sebazachovy si nechaju bezuzdne skakat po hlavach. Ak nie je miesto pre dohodu o kriteriach festivalu, tak sa apeluje na vyssie instancie a bojuje o jeho zakaz.

Hudba - povodny protest nie je namiereny primarne proti hudbe, ale proti znevazovaniu textami, utrhnutosti organizarota a kolaboracii mestskeho uradu.

Krajne riesenia - ked vsetky snahy o akukolvek zmenu su nedosianutelne na mieste, tak sa eskaluje vyssie a vyhladavaju sa krajne riesenia.


VACO

#14 Re: Upresnenie

2014-07-31 15:18

#13: Baki - Upresnenie

... Ty si uz ale nadobro osprostel. Co teba do toho na akom festivale kde co hra ? Preco vi debili nerobite peticie proti inym festivalom ? Kadejake pohody dohody befree uprisingy kde na kazdom kroku natrafite na sfetovanych ludi pod obraz cloveka. A vlastne a co ? Kazdy si zije svoj zivot a teba ani hovno do toho co kto pocuva a ze je festival pre urcitu subkulturu ludi ktori pocuvaju uplne nieco ine nez ty, maju iny pohlad na svet nez ty a ocividne niesu tak obmedzeny nez ty... Sranda ze 4 roky ziadne peticie neboli a ZRAZU... TY OVCA TUPA.
A ta peticia je tak absurdna ako keby niekto vymyslel teraz peticiu proti zvoneniu zvonov na kostole..a tiez si k tomu mozem vymysliet milion primitivnych argumentov. Staraj sa radsej o svoj ubohy zivot ak toto je nieco co mas potrebu riesit !

radik

#15 len tak mimochodom - bratia a sestri v Kristu

2014-08-01 06:03

o čo ide tejto zbierke ľudí, podpísanej pod tou petíciou? určite nie o radosť zo života alebo sv. písma...
dezo

#16

2014-08-01 16:01

re: peter bena
zivy vztah s bohom = zivy vztah so samym sebou, boh za hranicou tvojej hlavy neexistuje (teda okrem hlav dalsich, co v neho veria) [joke: este ma napadlo, ze by si mohol mat vztah s bohom z nejakej inej hlavy, to uz by potom nebolo sam so sebou, ale neviem presne, ako by to fungovalo]

re: baki

krajne riesenie? navrhujem 'do zbrane' - najlepsie proti inym veriacim, ci uz takym, ktori veria v boha v tom 'nespravnom nabozenstve' alebo proti tym, ktori skutocne veria v satana (ktory samozrejme tiez neexistuje)

Subjekt

#17 Re: Re: Upresnenie

2014-08-03 23:13

#14: VACO - Re: Upresnenie

Ak aj Vy patríte do tejto subkultúry ľudí, tam im nerobte hanbu tou subkultúrou a subúrovňou vyjadrovania sa. Ale verím, že ste na tom lepšie, ako je moje subjektívne subhodnotenieže Vašej reakcie, že to bola len subdispozícia a subovládanie Vašich subjektívnych emócii.

vassil

#18 Re: len tak mimochodom - bratia a sestri v Kristu

2014-08-12 04:43