Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Quoted post

OpenHead

#8 Re: Re: OpenHead

2014-07-24 06:56

#7: S. - Re: OpenHead

1) Tušil som, že pokus o zrušenie festivalu v NB bude príčinou tejto petície... :) Ale kvôli jednému šialencovi nemôžete súdiť celé kresťanstvo. Ja, viem, tých šialencov je, žiaľ, trochu viac, ale aj medzi kresťanmi je to tak, ako medzi ostatnými skupinami ľudí (aj metalistami) - všade sa najdú fajn ľudia a aj blbci. Prečo sa radšej neurobí petícia proti tomu konkrétnemu chlapíkovi, ktorý to zrušenie inicioval?

2) Znova verš vytrhnutý z kontextu a najmä historických súvislosti. V čase, keď Ježiš tento výrok vyslovil, totiž niečo také ako ucelená kniha Starého zákona ešte neexistovalo. Bola tu iba ústna tradícia a jednotlivo zapísané knihy. Ježiš tu má skôr na mysli židovský kódex správania a pasáže z dávnych prorokov, nie Starý zákon ako knihu celkovo.

Inak čerpať z amerických ateistických stránok tu v Európe veľmi neodporúčam. Náboženská situácia je tam úplne iná - tam skeptici bojujú proti tzv. biblickým fundamentalistom, ktorý berú Bibliu doslova. V Európe je kresťanstvo liberálnejšie a dokonca aj slovenská katolícka cirkev uznáva niečo také, ako historickú kritiku biblických textov a vedeckú exegézu. Takže to, čo americkým fundamentalistom príde ako ťažká heréza, je v Európe všeobecne prijímanou záležitosťou.

Takže počúvaj metal, miluj život a a aj normálnych kresťanov! Veď aj medzi metalistami je ich veľa! Napr. http://www.rollingstone.com/music/news/megadeth-bassist-wants-to-be-a-lutheran-pastor-20120120

;)

 

 

 

Replies


Hosť

#85 Re: Re: Re: OpenHead

2014-07-25 18:23:14

#8: OpenHead - Re: Re: OpenHead

A takisto sú z kontextu vytrhnuté aj texty piesní, ktoré ako argument uvádzali autori petície proti festivalu, aspoň môžu všetci vidieť aké je to celé nezmyselné. Osobne by som autorov petície proti festivalu žalovala za šírenie poplašnej správy, poškodenie dobrého mena...a to nehovorím o tom, ako strašne v tej petícií zavádzajú. Ľudia to v dobrej viere podpisujú, ale nekonajú dobre, práve naopak.