Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

OpenHead

/ #8 Re: Re: OpenHead

2014-07-24 06:56

#7: S. - Re: OpenHead

1) Tušil som, že pokus o zrušenie festivalu v NB bude príčinou tejto petície... :) Ale kvôli jednému šialencovi nemôžete súdiť celé kresťanstvo. Ja, viem, tých šialencov je, žiaľ, trochu viac, ale aj medzi kresťanmi je to tak, ako medzi ostatnými skupinami ľudí (aj metalistami) - všade sa najdú fajn ľudia a aj blbci. Prečo sa radšej neurobí petícia proti tomu konkrétnemu chlapíkovi, ktorý to zrušenie inicioval?

2) Znova verš vytrhnutý z kontextu a najmä historických súvislosti. V čase, keď Ježiš tento výrok vyslovil, totiž niečo také ako ucelená kniha Starého zákona ešte neexistovalo. Bola tu iba ústna tradícia a jednotlivo zapísané knihy. Ježiš tu má skôr na mysli židovský kódex správania a pasáže z dávnych prorokov, nie Starý zákon ako knihu celkovo.

Inak čerpať z amerických ateistických stránok tu v Európe veľmi neodporúčam. Náboženská situácia je tam úplne iná - tam skeptici bojujú proti tzv. biblickým fundamentalistom, ktorý berú Bibliu doslova. V Európe je kresťanstvo liberálnejšie a dokonca aj slovenská katolícka cirkev uznáva niečo také, ako historickú kritiku biblických textov a vedeckú exegézu. Takže to, čo americkým fundamentalistom príde ako ťažká heréza, je v Európe všeobecne prijímanou záležitosťou.

Takže počúvaj metal, miluj život a a aj normálnych kresťanov! Veď aj medzi metalistami je ich veľa! Napr. http://www.rollingstone.com/music/news/megadeth-bassist-wants-to-be-a-lutheran-pastor-20120120

;)