Proti reklame "nedele svätíme nákupmi"

Quoted post

Edita, tidec@centrum.cz

#23 svatenie nedele

2014-03-10 20:32

Vazena, som tiez proti takym reklamam, ale nic preto nespravim. Pisete, ze Boh prikazal svatit nedelu, a to je velky omyl. Boh oddelil, pozehnal a posvatil SOBOTU, len katolicka cikrkev Jeho prikazanie {a dokonca prikazania} zmenila. Prosim, pozrite sa do Biblie na originalne Desatoro. Je to v 2. a 5. Mojzisovej. Bozie prikazanie nema clovek pravo menit. Prosim, nehnevajte sa, ale musim hovorit jasne. Edita

Replies

Rasťo

#40 Re: svatenie nedele

2014-03-11 11:44:11

#23: Edita, tidec@centrum.cz - svatenie nedele

Tiež svätím sobotu, ale túto kampaň plne podporujem. Veď je to urážka celého kresťanstva. Nabádať kresťanov na Slovensku aby svätili niečo nákupmi a ešte im za to sľubovať odmenu?! Veď je to zvádzanie len do ďalších činností, ktoré odlúčujú od Boha a degradujú človeka na obyčajného konzumenta. Podporovať túžbu po majetku - mamone a ešte to zaobaľovať do kresťanskej terminologie?! Toto je jasná provokácia zo strany obchodu.

A ako sa ktomu efektivne postaviť? Celkom jednoducho. Nechoďte v nedeľu nakupovať do OC Europa vo Zvolene. Odpovedzte svojim postojom a trebars aj touto kampaňou.

Kuchťo

#67 Re: svatenie nedele

2014-03-11 20:58:16

#23: Edita, tidec@centrum.cz - svatenie nedele

dufam ze Vas velmi nenahnevam no musim Vas poopravit. prosim precitajte si knihu Genezis kde Pan Boh stvoril zem. a je tam napisane ze Pan Boh na siedny den oddychoval. nie je tam ani ze to bola sobota ani nedela. bol to siedmy den. a pre Zidovsky lud sedmy den bola sobota. preto je to tak. no casom sa dohodlo, ze nedela bude podledny den tyzdna cize den svatocny. preto to je to tak. no najpodstatnejsie je to svatit a ci uz ste zidovka alebo katolicka je to jedno.

PS zidia maju do dnes den svatocny sobotu.

marmota

#110 Re: svatenie nedele

2014-03-13 07:08:51

#23: Edita, tidec@centrum.cz - svatenie nedele

pani Editka! Pan Boh stvoril zem za 6 dni a siedmy den odpocival. /vid. Genezis, 2/. preco zidia slavia sobotu-sabat, to neviem. Pan Jezis vstal z mrtvych v nedelu rano, preto sa teda svati nedela a nie sobota. svatia ju aj protestanti, takze nie len katolici

Debbi

#233 Re: svatenie nedele

2014-03-18 14:35:19

#23: Edita, tidec@centrum.cz - svatenie nedele

No nebudem tu rozpisovať, prečo kresťania slávia nedeľu a nie sobotu. Ani nebudem citovať zo Sv. písma, skôr si myslím, že je tam uvedené 7. deň z čoho mi vychádza, že človek má z tých 7 dní aspoň jeden úplne zasvätiť svojmu Stvoriteľovi a v tom je ten hlavný problém. U nás je to nedeľa, tak si to nedajme zobrať mamonármi, ktorým nič nie je sväté a nútia predavačky pracovať a nás ostatných chcú prinútiť nakupovať. Aj keď si osobne myslím, že takto získané peniaze im nikdy požehnanie ani radosť neprinesú. A ak aj, tak len chvíľkovú.