Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

Quoted post


Hosť

#1347 NEZMYSELNE

2013-11-15 12:33

bolo by zaujmave vytiahnut zo statistiky za co ludia v tejto republike dostali 8 rokov bezpodmienecne a porovnat to. Bolo by zaujmave pocut vysvetlenie toho kto ten zakrok riadil preco nechal opiteho chalana pacifikovat policajtke ktora na to evidentne nemala predpoklady a vycvik, mal by dostat minimalne taky trest. A bolo by fajn vediet, aky vychovny efekt ma mat tento trest a co ma priniest spolocnosti. Ten chalan vyjde z basy taky vyskoleny, ze bude strateny pre normalny svet. A grazlov co sa vedia obhajit... len sa kamaratia s policajtami mame plne ulice.

 

Okresný súd koncom roka vymeral útočníkovi trest tri roky za neúmyselné zabitie. Podľa prokuratúry to bol mierny trest a odvolací krajský súd ho nakoniec sprísnil o dva roky za mrežami naviac. "Odsúdil obžalovaného k trestu odňatia slobody vo výmere 5 rokov," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súd vyhodnotil najmä priťažujúce okolnosti. Filip neposkytol prvú pomoc a ušiel z miesta činu. Senát neuveril ani tvrdeniam, že išlo o neúmyselný čin. Rovnako odmietol aj návrh obhajoby preklasifikovať zabitie na miernejší paragraf usmrtenia.

Rodina mŕtveho chlapca je s rozsudkom Krajského súdu viac-menej spokojná  a vníma ho za čiastočné zadosťučinenie za smrť ich syna. "Aspoň, že mu to zvýšili na tých päť rokov, lebo tie tri roky, to bolo smiešne," myslí si Marekova mama.

 

-------------------------

 

Minister Lipšic podal sťažnosť na Najvyšší súd pre porušenie zákona ohľadne  podmienečného trestu pre vodiča Skrúcaného za zabitie chodkyne (na prechode)  začiatkom leta roku 2004. Ako dôvod uvádza minister, že Skrúcanému bol udelený  mierny trest.

Čítajte viac:  http://dubek.blog.sme.sk/c/1810/Skrucany-za-mreze.html#ixzz2kieVZmOo

-------------------------.

Exmoderátor Rasťo Žitný dostal za zabitie päťročného Tomáša Žilavého dva roky vo väzení, z ktorých si odsedel 13 mesiacov. Okrem toho mu súd zobral vodičský preukaz na päť rokov, no Žitný ho už chce naspäť..

------

Trest desať mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za zrazenie chodkyne uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 19-ročného Patrika Nežerného z Kružna v okrese Rimavská Sobota.

---------------

Replies


Hosť

#1361 Re: NEZMYSELNE

2013-11-15 13:08:59

Dara Rolins (39) bola pred niekoľkými dňami odsúdená k trojročnému podmienečnému trestu a zákazu šoférovania.


Hosť

#1362 Re: NEZMYSELNE

2013-11-15 13:09:22

 

Dara Rolins (39) bola pred niekoľkými dňami odsúdená k trojročnému podmienečnému trestu a zákazu šoférovania.