Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post


Hosť

#512 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 07:30

#507: Zuzana - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

milá Zuzanka, pravda sa dá povedať vždy a každému ... vhodným spôsobom ... dokonca aj malému diaťaťu, lebo je ešte neskazené pretvárkou, falošou a klamstvom, ... len na to treba trochu sily, odvahy a ako som napísal ... vhodný spôsob ...

lebo podľa mňa nie je nič horšie, AKO KEĎ sa "za rohom" dozvie, že si mu vlastne vedome a cielene KLAMALA

Replies

Zuzana

#518 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 08:43:41

#512: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Milý "hosť",

veď ide práve o to. Malé dieťa, ak nejaké máš, tak určite vieš, sa začne pýtať na veci. Aj na smrť. Je to okolo 4-6roku. Začne si uvedomovať konečnosť. Vtedy je dôležité aby mu bolo odpovedané citlivo, PRIMERANE VEKU A PRAVDIVO" to jest. Nepovieme, že smrť neexistuje, ale - tu to majú veriaci ozaj ľahšie- že odídeme do nebíčka a budeme sa na ne pozerať a strážiť ich. Alebo ateisti, že navždy ostaneme v ich srdiečkach a spomienkach. NEPOVIEME im, že sa nám zastavia biologické funkcie, EEG vykazuje rovnú priamku ako aj EKG, a vlastne sa okamžite začína rozklad nášho tela. A určite nič z tohoto nebudeme hovoriť  2roč. deťom (ja s deťmi pracujem), ktoré si myslia, že mama zmizla, keď ich nechá ráno v škôlke. Tie treba uisťovať, že mama je tu stále pre nich, a že sa určite vráti.

Preto si myslím, že 12roč. dievča nepotrebuje vedieť ako sa "lieči" predčasná ejakulácia, že je možný sex medzi viacerými ľudmi naraz, aj anál, orál,...

Toto sa vzťahuje na bežné deti, napr. v bratislavskej škole kam chodia moje deti.

Nehovorím o osadách, kde sú deti prítomné pri sexe rodičov, prekvitá incest, 12r. sú bežne matkami aj keď nevedia ani malú násobilku. Prečo sa táto agenda prednostne nezavádza tam. Potom sa uvidí, ako klesne počet "nechcených" tehotenstiev v týchto skupinách.

Ak by si si hosť prečítal moje príspevky na str. 17-21 vedel by si o čo mi ide. Namietam proti obsahu, forme - zážitkové učenie, tvorbu postojov - ak sa dieťa otázkou ešte nezaoberalo, tak si ho vytvorí a tu je namieste otázka morálky samotného lektora - učiteľa. Presne to vystihuje cvičenie o Abigail a Sinbádovi. Je to veľmi zložitý príbeh, vhodný tak pre 16-17r. NIE pre 12r. Stojí za prečítanie st. 44.

To mne ako rodičovi vadí. A naozaj nechcem komentovať tie pseudosociologické tvrdenia v kapitolách o rode a pohlaví.

A ešte na margo, má to byť súčasťou Výchovy k manželstvu a rodičovstvu. V materiáloch, ktoré dostanú deti sa manželstvo nevyskytuje ANI raz. Tak čo, tu by to bolo predčasné, veď na manželstvo majú dosť času???