Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

RVM

#463 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-29 17:50

#446: Ewco - Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

Jedna vec je vstepovat do deti nejake vseobecne moralne hodnoty a ina vec je hustit do nich nejaky svetonazor, ktory ani sam nedokazes zodpovedne kriticky zhodnotit. Jedna vec je hovorit detom, ze kradnut nie je spravne, a ina vec je tlacit im do hlavy, ze je tu nejaka bytost, ktora nas stvorila, strasne nas miluje, ale ak sa jej nebudeme klaniat, posle nas do vecneho ohna. Treba rozlisovat medzi poznanim a vierou. Ak ja (z akehokolvek dovodu) verim, ze Obama je mimozemstan, je to moja vec. Ale pokial nemam dokazy, nemal by som o tomto presviedcat aj moje deti.

O tom obrazku tradicnej rodiny som pocul, ale ked som si chcel o veci teraz nieco vyhladat, nasiel som tam len hlavnespravy.sk. Viete mi uviest aj nejaky spolahlivy zdroj ?

Medzi americke krestanske skupiny patria aj katolici.  A rovnako aj tito bojuju proti evolucii, a rovnako aj medzi nimi existuje velka skupina kreacionistov.

Replies


Hosť

#464 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-29 18:01:42

#463: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

ak deťom tlačíš do hlavy postoje typu - nejaká bytosť ktorá nas stvorila atd s akcentom ironie a odmietania - tlacís im svetonázor nie vseobecné hodnoty!