Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

RVM

#303 Re: Re: Re: 282 Netolerantní ľudia sú tí, čo na základe tejto svojej slepej viery chcú diktovať iným

2013-10-24 12:00

#295: matka - Re: Re: 282 Netolerantní ľudia sú tí, čo na základe tejto svojej slepej viery chcú diktovať iným ako

Presne tak, musime byt rozumni a bojovat proti prijatiu zlych zakonov. Aj preto bojujem proti hysterii, ktoru v tejto krajine vyvolava skupina ludi veriacich v imaginarne bytosti, ktorej prislusnici sa nechavaju ovplyvnovat fanatickymi a demagogickymi portalmi ako magnificat.sk alebo hlavnespravy.sk. Treba bojovat proti tomu, aby ista skupina obyvatelstva bola zvyhodnovana (podpora cirkvi statom) proti inej (ateisti).

Replies

matka

#317 Re: 282 Netolerantní ľudia sú tí, čo na základe tejto svojej slepej viery chcú diktovať iným

2013-10-24 13:01:35

#303: RVM - Re: Re: Re: 282 Netolerantní ľudia sú tí, čo na základe tejto svojej slepej viery chcú diktovať iným

Zdá sa, že si proti všetkému za čo sa zasadzujú veriaci. Máš na to právo, nikto ťa za to neposadí do väzenia. Ale ak budeš proti niečomu, čo sa SCHVÁLI v zákonoch, ktoré sa snaží presadiť pani Pietruchová, potom to už také jednoduché nebude. Ak si rodič a chceš aby tvoje deti vyznávali hodnoty, ktoré uznávaš aj ty, ak nechceš mať problémy vo výchove, vzťahoch, ak chceš byť na ne neskôr hrdý a budeš si istý, že raz, keď zostarneš, nezostaneš sám, lebo máš pre ne cenu nie len ako zdroj peňazí kým sú na teba odkázané ale budú ťa mať radi aj keď budeš na ne odkázaný ty, naštuduj si problematiku o čo pani Pietruchovej ide.

A nehovor, že ti je to jedno. Bez ohľadu na to, či je niekto veriaci alebo ateista (v podstate je aj on veriaci, lebo verí že Boh neexistuje, zatiaľ nikto nedal dôkaz že neexistuje), každému by malo záležať na tom, kde táto spoločnosť speje. Veď s týchto detí raz budú tiež dospelí a budú viesť túto krajinu, svet. Kde ju dovedú, keď najdôležitejšie k čomu budú vychovávaní bude vlastná identita, ktorú budú stále hľadať a stále si nebudú istí, lebo ešte nevyskúšali to, či ono? Kedy dospejú? Kedy sa nájdu?

Myslíš, že keď sa budú už od malička učiť rôzne sexuálne praktiky, aby vedeli, čo im prinesie väčšie uspokojenie, že ich bude zaujímať nejaká matika, fyzika, dejepis...? Že sa budú vedieť rozprávať aj o niečom inom? Viď mládežnícke americké filmy. V každom sa riešia najviac sexuálne otázky. Je to na prvom mieste, čo ich zaujíma. Nehovorím, že sex nie je dôležitý. Pre každého je tak dôležitý ako ho chce mať dôležitý. Ale nie je to jediné čo by sa malo riešiť aby bol človek spokojný. Ak chce byť človek spokojný v sexe, musí byť spokojný vo vzťahu a tam sa riešia veci komplexne. A sex riešime s partnerom a nie verejne ako by to bola úplne obyčajná vec. Napr. ako obuť si topánku. Sex je neobyčajný, vzácny a krásny, ale len ako odovzdanie sa seba samého tomu druhému. Je to dar, ktorý sa nerozhadzuje ako bezcenná vec.

Šťastie každého spočíva v tom, že vidíme, že sú šťastní ľudia okolo nás. Šťastie sa nebuduje na nešťastí druhého.