PETÍCIA NA OCHRANU DETÍ PRED ZNEUŽITÍM SOCIÁLNYM SYSTÉMOM ŠTÁTU

Quoted post


Hosť

#3

2013-10-11 10:05

Co sa musi stat v tomto svete aby sme sa stali zas normalnymi? Z homo sapiens sapiens sa stava homo eroticus? hodnoty a nadhera zivota sama o sebe uz nema vyznam? Preco dovolujeme aby sme sa stali len materialom a nie bytim!
Nemam deti a Boh vie vi ich niekedy budem mat; ale v kazdom pripade chcem aby kazde dieta mohlo vyrastat v co najzdravsom prostredi - ekonomicke a politicke problemy rodinu uz dost nastrbili a moralka, etika a sexualita je kazdeho osobnou vecou - to co je dane moze a nemusi respektovat - ale preco nutit svoje (prevratene) hodnoty inym? Preco si kazdy mysli, ze on ma pravdu? -tak v moralnych ako ludskych aj politickych otazkach - preco si nevidime dalej od nosa a neprijmame celistvost ineho cloveka a nenechame ho rozvijat sa v ramci jeho vlastnych moznosti, schopnosti a predpokladov? stali sme sa natolko zivocisnymi; ze zabudame na to, ze sme viac ako zvierata - mame (mat) rozum a dusu? - dokedy na to budeme zabudat?
a ak uz je "tak nutne" zaviest sexualnu vychovu (velka hlupost-toto sa ma naucit v ramci svojej rodinw - deti nie su predsa spolocnym majetkom statu ako v Sparte... - alebo?) - nema ucit prave decka k miernosti a akceptacii toho druheho? - stretol si dievca snov; tak sa ju nauc milovat celu s jej nedokonalostami a bud zodpovedny - nie za jej telo; ze si das prezervativ - ale za celu jej osobnost - ze jej zarucis istotu; lebo toto od teba caka? ak si stretla muza svojho zivota - daj mu najprv svoju doveru a hodnotu; nez mu das telo - a ak zistis; ze si homosexual, a nedokazes sa vzdat telesneho kontaktu - aspon bud verny a zachovaj intimitu tvojho vztahu a integretu svojej osobnosti...
Dokedy budeme hluchi, slepi a zivocisny? Nezacneme si bez katastrof cenit to, co je skutocne hodnotne? a budeme si tak vytvarat "vlastne katastrofy" - nasilie, hadky, depresie, rozvratene rodiny a samovrazdy?
Bravo, len tak dalej, ludstvo, k sebadestrukcii!
pred desiatimi rokmi som pisala v jednej seminarnej praci, ze "rodina je zakladnou bunkou spolocnosti" - aka je bunka, take je telo - bunku volnym okom nevidime, ale infekciu ano. Preco zamerne infikovat, co este funguje - kontaminacia, intoxikacia - a bunke je koniec...
Je pravda, ze niektore choroby necitit, su "nenapadne" rafinovane. Napriklad lepra neboli -
draha spolocnost, neodumiera nam nahodou telo?

Replies


Hosť

#4 Re:

2013-10-15 10:27:33

#3: -

to ste pekne napísala..