Výzva na odvolanie ministra školstva!

Quoted post

Igor Hraško

#25 Re: Viac sa snažiť páni poslanci ...

2013-03-30 00:22

#5: učiteľ - Viac sa snažiť páni poslanci ...

Myslím, že tých káuz, ktoré sprevádzajú posledné mesiace fungovania ministerstva a ministra samotného , je viac ako dosť. My sme len v rýchlosti zhrnuli niekoľko, aby sme to stihli poslať a urobiť ku tomu tlačovku. A ten aparát, ako spomínate nemáme ani zďaleka taký, aký by bol potrebný. Každý zainteresovaný a najmä učitelia vedia o čom je reč, tak sa asi netreba rozpisovať. A nazývate to populistickým panfletom? Tak navrhnite Vaše riešnie, ktoré nebude vyznievať populisticky a reálne prinesie odvolanie neschopného ministra. Následne ho budeme aplikovať na všetkých ministrov. Žiaľ týmto nám nejde o získanie sympatií, ale o reálny výsledok. Ak by sme chceli získavať sympatie, tak podáme návrh na odvolanie v parlalente, ale tam by sa nič nezmenilo. Ak ste čítali záznam z našej tlačovky, tam je to jasne napísané, ale v zápale rozčúlenia ste to asi prehliadli, alebo nedočítali. A prečo by sme si z VÁS, zrejme myslíte učiteľov, mali robiť srandu, keď obaja sme učitelia, takže na Vašom mieste by som vážil slová a radšej vyjadril podporu iniciatíve, lebo u SMER-ákov to funguje tak, že ak je verejná mienka proti nim, tak ustúpia. Takže radšej propagujte podpisovanie a nerozpisujte tu niečo, čo je všetkým nad slnko jasnejšie.

 

Replies

učiteľ

#52 Re: Re: Viac sa snažiť páni poslanci ...

2013-04-12 22:21:23

#25: Igor Hraško - Re: Viac sa snažiť páni poslanci ...

OK tak ešte raz zareagujem:

Add1: Vyzývate ma k navrhovaniu riešenia - neviem či ste si to nevšimli, ale v mojom príspevku Vám uvádzam niekoľko príkladov drobných zmien vo formulácii a doplnení jednotlivých bodov petície, aby nepôsobila tak dilentantsky ako je sformulovaná teraz. Iste nájdete aj výstižnejšie pojmy, slová, termíny ako som uviedol ja.

Add2: Nejde Vám o získanie sympatii - Prosím objasnite nám tu všetkým aký zákonný, v legislatíve ukotvený mechanizmus a postup plánujete uplatniť na odvolanie ministra na základe petície a aký počet podporovateľov petície potrebujete aby sa tento proces dal vôbec spustiť (?)

Add3: Ďalšia moja otázka súvisí s predchádzajúcim bodom: Ste si istý, že existuje množstvo podporovateľov petície (potrebné aby bola vôbec vnímaná ako reprezentatívny prejav vôle) ktorým je na základe Vašich chabých formulácií v petícii všetko "nad slnko jasnejšie". Inými slovami: tí ktorým je škodnosť ministra školstva "nad slnko jasnejšia" budú najskôr učitelia. Ak to s petíciou myslíte seriózne, určite je Vám jasné, že ju nepodporia všetci učitelia, to znamená, že očakávate podporu aj od širšej "nezainteresovanej a menej informovanej verejnosti". Ste presvedčený, že ak si reprezentant "nezainteresovanej a menej informovanej verejnosti" prečíta v petícii, že chcete odvolať ministra školstva kvôli propagácii stredných odborných škôl, že ju podporí?

Na záver:

Mojim cieľom nebolo kritizovať alebo napádať Váš politický názor, alebo spochybňovať potrebu zmeny vo vedení rezortu školstva. Mojim cieľom bolo upozorniť na to, že ste vyprodukovali petíciu s nízkou výpovednou a argumentačnou hodnotou a na základe toho sa dá predpokladať, že je odsúdená už vopred na neúspech.

PS:

Ak vnímate kritiku ako urážku - viď Vaše varovanie aby som Vážil slová, tak Vám len pripomeniem, že už sú preč doby kedy boli veci "všetkým nad slnko jasnejšie".