Zákaz predaja tzv. zábavnej pyrotechniky (STOP petardám)

STOP petardám

/ #91 Re: Re: Re: Re: Čo je pre jedného zábavou, to je pre druhého utrpením!

2018-01-07 13:58

#87: Lukáš! - Re: Re: Re: Čo je pre jedného zábavou, to je pre druhého utrpením! 

Kto pozorne číta vie, že je dosť konkrétnych prípadov, kedy nejde len o zvieratá, ale o konkrétnych ľudí, ktorí potrebujú našu ochranu a nie tyranizovanie hlučnou pyrotechnikou. Možno najviac sa ozývajú práve psíčkari, lebo tí starí a chorí nemajú energiu, aby kričali o pomoc... Je bezcharakterné sa vysmievať týmto ľuďom, ktorí potrebujú našu ochranu. Ktokoľvek z nás sa môže dostať raz do ich situácie. Množstvu tehotným ženám to nerobí dobre alebo malým detičkám. Keď už niekto neberie ohľad na zvieratá. Alebo na enormné znečistenie životného prostredia. Nerobme druhým prosím to, čo nechceme, aby robili oni nám. Odpustime si hlučnú zábavnú pyrotechniku. Buďme ľudia. Vďaka

- Tento 89-ročný muž je nezvestný už od Silvestra, kedy utiekol pred zábavnou pyrotechnikou. Zrejme si myslel, že sa vrátila vojna... 
Článok TU

- SHMU: výsledky znečistenia ovzdušia na Slovensku počas Silvestra

"Graf koncentrácií PM10 v Starej Lesnej môže slúžiť ako obrázkový komentár k nerešpektovaniu zákazu použitia zábavnej pyrotechniky vo Vysokých Tatrách."

http://www.shmu.sk/sk/?page=2049&id=897

- Alarmujúci dopad silvestrovských ohňostrojov na znečistenie ovzdušia našich miest!
Na Silvestra dýchame nielen nebezpečné mikročiastočky prachu a ťažké kovy, ale aj rakovinotvorný hexachlorbenzen vo výrobkoch z Číny..

- Nový rok vitajte radšej doma, za zavretými oknami! Čo nadýchate na Silvestra, to zostane vo vašom tele po celý rok

- na Silvestra sa dostane zo zábavnej pyrotechniky do ovzdušia také množstvo zdraviu-škodlivého jemného prachu, ktoré zodpovedá 17 % celoročnej produkcie exhalátov cestnej dopravy! (zdroj Spiegel.de)
http://www.spiegel.de/…/silvester-boeller-verpesten-die-luf…