PETÍCIA za ZRUŠENIE vyhlášky Ministerstva spravodlivosti č. 207/2016 Z.z. ktorou sa ustanovujú podrobnosti výkonu rozhodnutia vo veciach maloletých

Syndróm

/ #73 Re: Vraj syndróm !!!

2016-06-16 12:42

#71: 121 - Vraj syndróm !!! 

 Po prvé: ak chce niekto kritizovať koncept SZR, nemal by účelovo vyberať opozitné názory a vyhlásenia, ale mal by argumentovať k meritu veci.

Po druhé: Americká psychologická asociácia vydala metodiku, ako riešiť vzťahové problémy detí po rozvode rodičov. Metodiku oprela o 39 titulov odbornej literatúry, 3 z nich sú knihy dr. Gardnera o syndróme zavrhnutého rodiča.

Po tretie: The Frye test je v USA najvyšší štandard, podľa ktorého môže súd určiť, či vedecký prínos novej teórie, popisu javu a podobne, získal dostatočný všeobecný súhlas vo vedeckej komunite, aby bola prijateľná ako dôkaz pred súdom. Kritériá Frye skúšok pre prípustnosť dôkazu boli len v rokoch 2000 až 2002 úspešne aplikované na syndróm zavrhnutého rodiča v piatich prípadoch.

Po štvrté: v Kanade použili v roku 2002 ešte prísnejší test - Mohan test. Úspešne.

Po piate: Európsky súd pre ľudské práva založil na syndróme zavrhovania rodiča rozhodovanie v 28 prípadoch.

Po šieste: Desiatky rozsudkov súdov, ktoré obsahovali SZR, možno nájsť v judikatúre súdov v USA, vo Veľkej Británii, v Nemecku, vo Švajčiarsku, ale aj v Čechách a na Slovensku.

Syndróm zvrhovania rodiča mnohí neakceptujú resp. nechcú akceptovať len preto, že napríklad iba na Slovensku by v dôsledku SZR museli vyvodiť právne dôsledky voči matkám vyše 150 000 detí! A to je už dosť dobrý dôvod zmietnuť tento problém zo stola.

 

Syndróm zavrhovania rodiča je emočné zneužívanie dieťaťa a to je týranie, jedna z foriem domáceho násilia.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...