hnutie Proti násiliu


Hosť

/ #29 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-20 11:24

#28: Juraj Cintula - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Pán Cintula, nechcem vstupovať do Vášho osobného príbehu a meniť Vaše postoje, na ktoré máte právo.

Ale pri všetkej úcte, keď sme už začali debatovať, zareagujem na konkrétne postoje z Vášho príspevku.

ad 1) Otec Kuffa robí, čo robí. Choďte sa potrieť do Žakoviec a potom píšte o uspokojovaní ega. Za ním su konkrétne výsledky, príbehy konkrétnych zachránených ľudí (nie len cigánov). Ak by o. Kuffa požiadal, 10.000 podpisov má za 24 hodín. Vy ich máte za desať dni osem. A reči o "hlúpom" dobre. Však vytvorte podnik z nulovým ziskom a veľkým spoločenským prínosom. Čo Vám v tom bráni? O. Kuffa odmietol peniaze (dosť peňazí) od Bezáka, lebo neboli čisté. Vy beriete všetko. Kto je herec s natrčenou rukou?

Ak chcete, môžme sa v Žakovciach stretnúť. A keď toto, čo ste napísal poviete na mieste, po oboznámení sa s faktami do oči mne a o. Kuffovi, potom Vám podám ruku a poviem, že nesúhlasím, ale priznávam Vám právo na názor.

ad 2) "Moja aktivita zabráni expanzii organizovaného násilia..." Ako? Veď každý môže zmeniť len sám seba. Ako chcete zmeniť správanie ľudí na ulici či za zatvorenými dverami. Je to ako rozdiel medzi psychológiou a sociológiou. Zatiaľ čo psychológia pomáha k zdraviu konkrétnym ľuďom a tí potom vytvárajú zdravú spoločnosť, sociológia len pozoruje, vyhodnocuje a v podstate nedokáže nič zmeniť či vyriešiť.

Či je kráľ múdry alebo nemúdry, ukáže čas. Je mi smutno/smiešne, že sa riadite Napoleónom, ktorého ovocie a koniec poznáme. Na jeho: "Poďme! Ďalšie kroky spravíme podľa situácie v teréne." sa spýtajte vojakov, čo utekali z Ruska a pojedali vlastných druhov. Teda tí šťastnejší, čo nezmrzli.

Keď sme pri citátoch, pačia sa mi dva, celkom sa hodiace:

"V starobe sa cnosť šíri ako pleseň vo vlhkom dome." /Anselm Grün/

"Cnosť nevyskúšaná hriechom nie je cnostná, ale smiešna." /Anselm Grün/

Všetko dobré

P.