hnutie Proti násiliu

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií hnutie Proti násiliu.


Hosť

#26

2016-04-16 16:33

Nie ste ďalši zakazovači ? Síce myšlienka o totálnom odzbrojení je pekná ale myslím si, že to nie je dobré riešenie.

Mám pocit, že chcete vytvoriť dystopicku anarchiu. bez pravidiel, každí si môže robiť čo chce a tak. myslenie ľudi nezmenite.

Taktiež sú to petície proti neziskovým organizáciam. Celý problém je neustále pridelovanie práv veciam ktoré na to nemajú právo.


Hosť

#27

2016-04-19 11:52

To je načo dobré podpísať petíciu, zmazať sa a potom znova podpísať? Lebo Štefan Goron už bol podpísaný ako tretí, šiesty a teraz je jeho podpis na 8. mieste. Aby bola petícia hore v posledne podpísaných? Aby sa zdalo, že sa tu niečo deje?

Akurát sa tu podvádza. Medzi "spravodlivými"...

Juraj Cintula

#28 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 21:08

#25: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý,

ďakujem za reakciu, teším sa, že sú na svete ľudia, o ktorých sa dá oprieť slovo (aj keď idú inam, ) idú tam, kde ideme všetci. Som rád, že pomáhate konkrétnym ľuďom v konkrétnej situácii.

1. Projekt pomoci chudobe bol v USA naštartovaný v 60 rokoch minul, stor., kedy bolo cca 20% chudoby. Po 10-15 rokoch a investícii stoviek miliard UDS znovu bilancovali a zistili, že chudoba je na tej istej úrovni.

Domnievam sa, že aj p.Kufa pomocou Cigánom uspokojuje svoje ego a udržiava chudobu v polohe pasívneho "herca" s natrčenou rukou. Dobro nemá byť hlúpe. Riešenie vidím v ponuke práce, postupne všetkým. Tvorba podnikov s nulovým ziskom, ale veľkým spoločenským prínosom.

2. Moja aktivita zabráni expanzii organizovaného násilia, ak sa spoločnosť nazobudí a rezignuje pred fašizmom tak sa nemáme na čo tešiť.

Napredujeme, máme prvé výsledky začiatku. Teším sa Vašej kultivovanosti, lebo ľudia s iným názorom ľahko skĺznu do "suterénu".

Želám Vám, aby ste na dôchodku našli zmysel života. Múdry kráľ nie je dosť múdry, keď si počíta vojakov.

A Napoleon povedal: "Poďme! Ďalšie kroky spravíme podľa situácie v teréne."

S úctou: Juraj

 


Hosť

#29 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-20 11:24

#28: Juraj Cintula - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Pán Cintula, nechcem vstupovať do Vášho osobného príbehu a meniť Vaše postoje, na ktoré máte právo.

Ale pri všetkej úcte, keď sme už začali debatovať, zareagujem na konkrétne postoje z Vášho príspevku.

ad 1) Otec Kuffa robí, čo robí. Choďte sa potrieť do Žakoviec a potom píšte o uspokojovaní ega. Za ním su konkrétne výsledky, príbehy konkrétnych zachránených ľudí (nie len cigánov). Ak by o. Kuffa požiadal, 10.000 podpisov má za 24 hodín. Vy ich máte za desať dni osem. A reči o "hlúpom" dobre. Však vytvorte podnik z nulovým ziskom a veľkým spoločenským prínosom. Čo Vám v tom bráni? O. Kuffa odmietol peniaze (dosť peňazí) od Bezáka, lebo neboli čisté. Vy beriete všetko. Kto je herec s natrčenou rukou?

Ak chcete, môžme sa v Žakovciach stretnúť. A keď toto, čo ste napísal poviete na mieste, po oboznámení sa s faktami do oči mne a o. Kuffovi, potom Vám podám ruku a poviem, že nesúhlasím, ale priznávam Vám právo na názor.

ad 2) "Moja aktivita zabráni expanzii organizovaného násilia..." Ako? Veď každý môže zmeniť len sám seba. Ako chcete zmeniť správanie ľudí na ulici či za zatvorenými dverami. Je to ako rozdiel medzi psychológiou a sociológiou. Zatiaľ čo psychológia pomáha k zdraviu konkrétnym ľuďom a tí potom vytvárajú zdravú spoločnosť, sociológia len pozoruje, vyhodnocuje a v podstate nedokáže nič zmeniť či vyriešiť.

Či je kráľ múdry alebo nemúdry, ukáže čas. Je mi smutno/smiešne, že sa riadite Napoleónom, ktorého ovocie a koniec poznáme. Na jeho: "Poďme! Ďalšie kroky spravíme podľa situácie v teréne." sa spýtajte vojakov, čo utekali z Ruska a pojedali vlastných druhov. Teda tí šťastnejší, čo nezmrzli.

Keď sme pri citátoch, pačia sa mi dva, celkom sa hodiace:

"V starobe sa cnosť šíri ako pleseň vo vlhkom dome." /Anselm Grün/

"Cnosť nevyskúšaná hriechom nie je cnostná, ale smiešna." /Anselm Grün/

Všetko dobré

P.

Juraj Cintula

#30 Re:

2016-05-12 17:10

#4: -  

 Je skoro dojemné, ak niekto napíše takúto chválu.  Vyslúžiť si takúto poctu, to nie je zásluha jedného dňa. Ďakujem!