Petícia za vyšší počet miest v materskej škole Pliešovce

Hosť

/ #4 Re: Re: Re: Stanovisko riaditeľa školy k uverejnenej petícii

2016-03-11 09:28

#3: - Re: Re: Stanovisko riaditeľa školy k uverejnenej petícii 

Vychádzajme z toho, že tento problém už v Pliešovciach bol pred 30timi rokmi, vtedy bola vlna pôrodnosti našich rodičov. (okrem tejto škôlky bola trieda aj v PDA, v kantorskom byte, v byte na lesníckej ulici) Kapacita terajšej škôlky 56 detí vo veku od 3-6 rokov je dosť nízka. Určite vieme z evidencie obyvateľov koľko detí sa nám v obci narodí, prisťahuje. Od tohto počtu by sa mala odvíjať kapacita škôlky. Čo sa týka aktuálnej legislatívy verím, že si v tom doma oproti mne. Kedysi bola spálňa v škôlke aj triedou, dnes to asi nie je možné. Určite je legislatíva, ktorá hovorí o požiadavkách na novú triedu, vybavenie, atd... skôr by som sa v tomto hektickom politickom období snažil najsť vhodnú miestnosť, budovu, ktorá to splní a dočasne kým sa nezrekonštruje stará budova využíval jej priestory. Z praxe viem, že fondy a výzvy sa opäť rozbehnú až o cca 2 roky.

čo sa týka ekonomiky, tým, že rozšíriš kapacitu môžeš prijať aj mladčšie deti už od 2 rokov, tak ako hovorí legislatíva. Aby si naplnil kapacitu a využil pracovníkov naplno.

ďalšou z možností je dať vytvoriť v Pliešovciach súkromnú škôlku, z ktorov ale rodičia nemusia byť z dôvodu platenia spokojní.

Bol by som rád, keby si si našiel priestor na osobnú debatu, kde by sme celý problém rozdiskutovali. Pošli mi možné termíny na stretnutie.

Dušan