Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov


Hosť

/ #125

2015-06-18 22:05

S manželom máme prvé dieťa. Keďže som pred otehotnenim pracovala len na smiesnej dohode za 100€, tak som automaticky začala poberať rodicak.. manžel bol nútený zmeniť prácu, mali sme šťastie,ze prešiel z jednej do druhejw. Platovo dostal o nejakých 250€ viac ako v prvej. Ale aj tak je nás príjem o nicom - spolu s rodicakom 800€, chceli by sme sa osamostatniť,ale....keby sme nežili s jeho rodičmi,tak asi budeme pod mostom. Výdavky na mesiac (leasing na auto,pôžička, telefóny,nafta,príspevok na bývanie, nákupy) nás vychádzajú aj na 600€-700€ mes. A to v tom nesú zaratane plienky, oblečenie a pod.pre dieťa!! 

Jesmutné,ze mamicky  musia počítať každý CENT , aby uzivili dieťa a aj viac deti,seba,platili výdavky,lieky ... My,ktoré máme manželov,priateľov ešte môžeme povedať, ze sa nám trocha ,,ľahšie'' dýcha, lebo máme ,,2 príjmy '' v rodine. Ale slobodne či rozvedená to majú hrozne ťažké... 

Ale štátu je asi jedno z čoho uživiť dieťa. Hlavné,ze maju na dovolenky,vily a ciganom na dávky o ktorých sa nám ani nesníva... A hlavne VLAKY ZADARMO!!! Hanba !!!