Otvorená výzva predsedovi NRSR

Martin osvetiteľ

/ #238 čo sú to za úbohé nezmyselné táraniny???

2015-05-28 16:10

Preboha živého, ľudia! čo to zas stvárate za nezmysly? uvedomujete si, že ten text vašej petície je znôška absurdných hlúpostí? úplne iroacionálnych tvrdení, nereálnych predstáv a neinformovaných slabomyselných táranín???

Tie archeologicky objavené keltsko-rímske stavby na Hrade sú ruiny! niekoľko od seba navzájom izolovaných základov stavieb. nevieme ani pri zapojení najbujnejšej fantázie povedať, ako vyzeral celok. 

nie garáže, ale 2000 rokov neustáleho rýpania, hĺbenia, prestavovania a krktovania premenili ten pôvodný nám neznámy celok v ruiny. 

tam, kde sa dnes stavajú garáže, bola jama už od stredoveku! áno, už dobrých 500 rokov! pretože tam stredovekí ľudia vyhĺbili kameňolom. práve vtedy zničili najpodstatnejšiu časť tých keltsko-rímskych základov.

Dnes sme ich objavili práve a len vďaka výstavbe garáží! ak by sa nezačali stavť garáže, na tie nálezy by sa nebolo prišlo.

projetk garáží - a to si prosím skúste nájsť na internete, kde sú veľmi rukolapné nákresy a ilustrácie - sa každej jednej keltsko-rímskej stavbe vyhol ! ani jeden múr nebude zbúraný, ani jedna stena deštruovaná. všetko ostane zachované pre budúce generácie, konzervované a reštaurované a pre verejnosť to bude všetko do posledného jedného múru a kúska dlažby sprístupnené!!!!

netrepte tu o nezmysloch, že Hrad bol významnejší než koloseum. tieto dve veci sa absoútne nedajú porovnávať. čitajte literatúru. alebo si aspoň otvorte wikipédiu. 

Bratislavský hrad na isto nebol Carnuntum. Našiel sa nejaký nápis na Hrade? alebo niekde inde v Bratislave, ktorý by hovoril o tom, že toto je carnuntum? nie!!! ale v rakúskom Pteroneli, ktorý stolí na troskách rímskeho mesta, tam áno. Tam si to vieme prečítať na nápisoch, ktoré tam zanechali samotní obyvatelia!

Kde ste vzali, že "my" sme tu boli skôr ako Angličania v Londýne??? Francúzi v Paríži??? Pre Boha nebeského - veď pred 2000 rokmi neboli ani Angličani, ani francúzi ani Slováci!!! ako môžete vôbec dávať do súvisu keltsko-rímske pamiatky s "nami" Slovákmi? to sa nedá spojiť, ani keby ste sa čo ako snažili!!!

Vy neviete čítať? alebo uši máte zapchaté? Veď sú to "keltsko-rímske" stavby! kto ich vybudoval a používal?! Kelti alebo Rimania! 

Namiesto toho, aby ste podporili objav a návštevnosť Hradu, aby ste dali 2% pre archeologické združenia a múzeá, aby ste si prečítali niečo o tých objavoch a súvislostiach, tak vymýšľate deštrukčné pseudoobčianske petície. len z princípu "proti všetkému a všetkým"!!!

 

Alebo je to snáď motivované politicky? Tak potom sa nemáme o čom baviť - lebo potom Vám nejde o ochranu pamiatok, ale o robenie politiky.

Spamätajte sa!!!