Otvorená výzva predsedovi NRSR


Hosť

/ #169

2015-02-01 22:43

Maximálne zbytočná petícia, chvalabohu sa nepodarilo výstavbu zastaviť, inak by došlo ku skutočnému ničeniu pamiatok. Ľudia, veď majte rozum - v každom článku archeológovia tvrdia, že k ničeniu pamiatok NEDOŠLO!!!

 

Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby sa to teraz zastavilo - nálezy by ostali odkryté, v chladnom počasí by rýchlo zaniklo to, čo bolo dve tisícročia pod zemou. Vzácna história by zanikla, lebo by tu boli tisícky inicatiívnych blbcov, ktorí by síce mali dobrý úmysel, ale s devastačným účinkom. Teraz sa to má zakryť nanovo, okolo rímskych múrov už vybudovali tzv. milánsku stenu - rímsky múr tam vydrží ďalšie dve tisícky rokov. Rímska podlaha bude prezentovaná v samostatnej budove, stĺp, už aj tak dávnejšie zničený, bude v múzeu priamo na Hrade. 

 

Stačilo by, keby sa ľudia skutočne ZAUJÍMALI, čo sa tam deje, a nie ako ovečky písali patetické komentáre a podpísali šialené petície. Informácie sú na webe - EIA, stránka NRSR a inde. Ešte raz - k ničeniu pamiatok nedošlo a projekt je prispôsobený vzácnym nálezom!