Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".


Hosť

/ #18

2014-08-14 06:53

zdravím,
k bodu 1 žiadosti:
schopnosť diplomatických reakcií na ultra citlivé a navyše medzinárodné situácie tých najvyšších predstaviteľov štátov sú viac ako obmedzené. Pri predkladaní žiadosti o reagovanie na vykonaný či ešte nevykonaný (pod pokrievkou)čin by som zvážil reálne manévrovanie prezidenta republiky vo vodách medzinárodnej politiky. V prípade jasného odsúdenia takej a tejto cesty je táto žiadosť skôr paletou názorových predstáv menšiny, ktorá však iba ťažko dokáže vytvárať konkrétne vstupy do deja verejne a teda štandardne fungujúcich pomerov. Navrhol by som popremýšľať nad reálnejšou možnosťou reakcie prezidenta SR k odvolaniu pozvania prezidenta inej krajiny a vyhlásenie ho za nechcenú osobu a navrhnúť výstupy priamo, po diskusii.
To, čo sa deje vo svete, môže byť často a tak aj je veľmi nechutné a vôbec požívateľné. Bytie z pohľadu významu akejsi prirodzenosti idealistických prístupov k životu na Zemi. Napriek všetkým super predstavám o dobre, kráse a láske sú skutočnosti frustrujúcich mužov-politikov skôr o skutočnostiach z "bežného dňa" (dnes pod mrakom).
Prezident SR, v samej podstate svojej sociálnej roly politika, dnes neskúsený a naivný hráč, je skôr obeťou prebiehajúceho systému hier. Šikovnosť s akou sa hra v priebehu deja odohráva je o schopnosti poznať pravidlá a šikovnosti vedieť s týmito pravidlami narábať. Diplomacia je hra veľkých hráčov a nie tajtrlíkov, ktorí majú božské predstavy o pravidlách v princípe únavnej a viac-menej deštruktívnej spoločenskej hry.
Ďakujem všetkým organizátorom petície za schopnosť prejaviť sa v intelektuálnych činoch, ktoré sú v dnešnej kauflandom a tescom obrýzganej dobe aktívni ako perepúť proti intelektuálnemu toku stoky oblekových halapartníkov systematických poučovaní spoločnosti a teda každého jednotlivca a sú tak majákom pre ďalších, ktorí budú aj takouto cestou vstupovať do prečisťovania kalu idealizovaním predstáv o fungovaní ľudského spoločenstva.
Zdar
Semaňák