Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

mária

/ #209 Re: VÁŠ BŮH JE MRTVÍ !!

2014-08-06 18:51

#191: NASRAT NA BOHA !! - VÁŠ BŮH JE MRTVÍ !!  

 

abcdef

milýpriateľ! Ak je položená otázka, je dobré, ak na ňu nájdeme aj odpoveď . Pár vám ich ponúkam:                                                                                                                                            Nikto nechce, aby ste podporovali akékoľvek náboženstvo. A nikto nechce, aby ste akékoľvek náboženstvo prijímali. Mrzí ma, že ste tak negatívne naladený proti kresťanom. Prečítali ste si moje príspevky? ( č. 103, 127, 147, 148, 162, 185, 189 )  - možno v nich nájdete odpovede na niektoré Vaše otázky.

 Ako ste prišli na to, že kresťanstvo je postavené na hneve, arogancii ...?

Prečo Boh nezastaví vojny ? Pretože vojnu si Boh neželal. Vojna je výsledkom správania sa ľudí. Keby ľudia prejavili aspoň malý záujem o zmierenie, snažili sa aspoň trošku lepšie žiť, určite by toľko vojen nebolo. A vo vojnách sa stalo veľa zázrakov, kde Boh uchránil ľudí, ktorí mu verili.        Prečo kňazi znásilňujú deti? Nie kňazi. Ľudia. Aj kňaz je len človek, ktorý má svoje slabosti. Ak urobí takéto niečo, Tak nie preto, že je kňaz, ale preto, lebo je chlap, ktorý sa nevie ovládať. Ale pozreli ste sa na to,koľko iných chlapov znásilňuje deti a nie sú kňazi? Koľko je takých rodičov? To je omnoho vačšie nešťastie, pretože sa previňujú na vlastnej krvi, na vlastnej rodine. Takých prípadov Je omnoho viac, len sa o nich nepíše na verejnosti.                                                           Prečo ľudia v Afrike trpia? Pretože bohatí tohto sveta sa nechcú podeliť s tými chudobnejšími,  nechcú pomáhať tým, ktorí to potrebujú.                                                                                 Odkiaľ pochádzajú čierni? Nikto sa nikdy nevyjadril k tomu, akú farbu pleti mali Adam a Eva. A prečo sme rôzni?  Nuž preto, lebo farba pleti sa prispôsobuje prostrediu, v ktorom človek žije. Vo veľmi horúcom podnebí potrebuje mať človek tmavú pokožku, aby mu slnečné lúče neuškodili. To sa učí už na základnej škole.                                                                                                Prečo v stredoveku upaľovali nevinných ľudí? Odpoviem protiotázkou: prečo boli popravení alebo sú dnes vo väzeniach ľudia, ktorí nespáchali žiadny zločin?

Kresťanstvo si váži každého človeka, teda aj homosexuála. Prijíma ho takého, aký je. Nemá v záujme ho ani meniť. Práve naopak, podáva mu pomocnú ruku, ak o pomoc stojí. Cirkev odsudzuje len konanie týchto ľudí, ktoré je v rozpore s jej učením. Pretože spolužitie dvoch ľudí rovnakého pohlavia nie je prirodzené.A aby takýto pár vychovával deti? Kto z takých detí potom vyrastie?

Prečo sú proti potratom? Pretože si vážia každého človeka, každú dušu. Veľa slávnych ľudí by napríklad nebolo na svete, keby matky poslúchli okolie a išli na potrat. Už v momente počatia je dieťatko živé. Potrat je vražda.

Máte pravdu, že cirkev má majetky, možno viac, ako by bolo dobré, ale určite nie až toľko, ako sa o tom hovorí v médiách. A okrem toho, je veľa cirkevných inštitúcií, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi, bezdomovcom, aj závislým, chorým...pomáhajú aj tam, kde sa to iným hnusí:

Môžete si myslieť, že biblia je jedna veľká lož, je to Váš názor. Pre kresťana je to kniha, v ktorej vždy nájde povzbudenie, usmernenie, radu...Starý zákon sa ale nedá brať doslovne. V tom čase sa ľudia vyjadrovali v obrazoch - symboloch. Aj zvieratá na arche sú symbolom toho, že Boh nezničil celú Zem,ale zachránil aspoň niektorých. A koniec – koncov, Bohu nič nie je nemožné. Možno naozaj vzal na loď z každého páru zvierat :-)

Boh stvoril ľudí, aby žili v raji, nie aby ničili Zem. Ničia ju tí, ktorí si myslia, že im patrí všetko, že môžu všetko, spoliehajú sa len na seba a nepočúvajú ostatných -  lebo nepočúvajú Boha, ale satana . Zem ničia niektorí „neveriaci“ . Prečo sa mení klíma na Zemi,prečo je toľko prírodných katastrof? Lebo Zem ničí egoizmus pár jednotlivcov.Skutoční veriaci – či je kresťan, moslim, budhista či vyznavač iného náboženstva, si Zem chráni. Boh je však taký veľký grant, že necháva človeku slobodnú vôľu v konaní.Utrpenie vo svete je ťažko pochopiteľné. Jeho pravý zmysel pozná  len Boh.

Odpúšťam Vám konštatovanie ,že kresťania "jsou jenom stupidní lidé přesvědčeni o svojí slepé pravdě“ . Hovorí z Vás veľký hnev a v hneve človek povie veľa zlého, aj to, čo nechce. Ak máte negatívne skúsenosti s kresťanmi , tak ma to mrzí, ale sú to tiež len ľudia, ktorí svoju vieru nežijú presvedčivo.

Vy sa smrti bojíte? Ja sa naozaj bojím iba pekla, ale snažím sa žiť život čo najlepšie a verím, že pôjdem do neba. Na smrť sa teším, hoci s bázňou – veď sa nedá predstaviť, aké to bude,  ale teším sa na stretnutie s Bohom. Lebo ak mi už teraz dáva také dobré veci, aké musí byť nebo krásne ...Čomu veríte Vy? Že po smrti nebude nič? Pre mňa by bol potom život na Zemi nezmyselný. Ako kresťan viem, prečo žijem. A teším sa, že žijem:-)

K Vášmu postrehu z kostola: kňaz mohol byť objemnejší aj zo zdravotných dôvodov, nemyslite?

Nikto Vám neponúka fanatické reči, nikto Vám neponúka imaginárnych priateľov( apropo – podľa môjho názoru internet a sociálne siete na ňom vytvárajú omnoho imaginárnejšie priateľstvá. Priateľstvo s Bohom je živé – ale to pochopíte, ak sa prestanete na kresťanov hnevať).A znovu opakujem: kresťan nikoho do ničoho nenúti, nikomu nič nevnucuje, rešpektuje každého človeka takého, aký je. Prajem Vám, aby ste vo svojom živote stretli skutočných – úprimne veriacich ľudí, aby ste nenávisť ku kresťanom premenili na priateľstvo.

Ps: ak veríte len sám sebe, dokážete vyriešiť všetky problémy, všetky životné situácie, prijať akúkoľvek bolesť ,krivdu v pokoji?  Ja to nedokážem, ale s Bohom áno.

pekný deň :-)