Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

mária

/ #127 Re:

2014-07-28 11:49

#121: dezo -

  • Súhlasím s tým, že je veľa bohov, ktorých si vytvoril človek. Ale Boh kresťanov nie je dielom človeka. Boh kresťanov je živý. Nie je to deduško na obláčiku, nie je to osoba, ktorá je len „v hlave“, je to Otec, ktorý je pri mne aj vtedy, keď nemám blízko svojho pozemského otca. Je to Otec, ktorý mi pomáha riešiť aj tie najťažšie životné situácie.  Ale toto treba zažiť, ak to chceš pochopiť.
  • Na bohoslužby nechodím preto, lebo chcem patriť do nejakého spoločenstva. Sv. omša je v prvom rade o stretnutí so živým Ježišom.( aj to treba zažiť, aby si to pochopil)  Do kostola chodím kvôli Ježišovi, nie kvôli ľuďom. A chodím tam aj každý deň, nielen raz do týždňa. Farské spoločenstvo je skupina ľudí, ktorí sa chcú stretnúť s Bohom. Je to také isté spoločenstvo ako spoločenstvo futbalistov, lyžiarov, či hudobníkov – teda ľudí, ktorí majú spoločné záujmy.  Členovia kapely sa stretajú spolu, lebo chcú spievať. Členovia farského spoločenstva sa stretajú preto, lebo chcú spolu oslavovať Boha. Satanisti sa stretajú preto, lebo chcú spolu oslavovať satana....
  • Súhlasím s tým, že buď som veriaci a verím všetkým predkladaným pravdám - nie bludom,  alebo som neveriaci. To sú aj Ježišove slová
  • žiadny človek nemá patent na morálku, ale morálny zákon má  prirodzene vpísaný vo svojom vnútri. Ak ho počúva, žije dobrý život aj bez náboženstva, ak ho nepočúva, žije nepekný život aj ako veriaci (kresťan, moslim, budhista...)
  • mýliš sa, ak tvrdíš, že sa bezmyšlienkovite hromadne vieme zmobilizovať za každú sprostosť. Texty piesní ( teda nie autori, ani festival ako taký) , proti ktorým sa ohradzujeme sú naozaj urážkou toho, čo je pre nás posvätné. Ako by si reagoval Ty, keby niekto urážlivo hovoril o Tvojich rodičoch, deťoch, partnerovi, priateľovi, keby ho chcel zabiť, zneuctiť a čo ja viem čo ešte. Bol by si ticho, pretože by si to považoval za sprostosť? Každý veriaci sa k petícii vyjadril sám za seba preto, lebo to tak cíti.
  • Ak si niekto myslí, že hnusnými, vulgárnymi slovami sa môže vyjadrovať na verejnosti, tak je to prinajmenšom smutné. Robiť si z vlastných úst žumpu...Takto chce mať okolo seba pekný svet ?
  • Kresťanstvo nie je rozprávka. Nie je to len hobby na voľný čas. Je to rozhodnutie žiť čo najlepší život v každej situácii, v každej sekunde svojho života.
  • Ukáž mi jednu akúkoľvek svetskú knihu, či sa dokázala čítať tak dlho, ako biblia. Pretože slová v biblii sú nadčasové, platia v každom období. Aj pri opakovanom čítaní toho istého textu Ti tie slová vždy povedia niečo iné.
  • Satanizmus nie je reakcia na kresťanstvo. Kresťanstvo je tu cca 2 000 rokov, satan od stvorenia sveta.  Odkedy sa zjavili na zemi prví ľudia, odvtedy  je tu boj medzi dobrom a zlom. A satan je ten zlý.
  • Verím, že je ťažké človeku bez pravého poznania pochopiť veriacich a nikoho neodsudzujem len preto, že má iný názor na vieru ako ja.