Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".


Hosť

/ #54

2014-07-19 20:25

Dovolím si k bodu 1. doplniť:
Je nezmysel tak historický, ako aj fakticky dávať rovnítko medzi ZSSR a Rusko v súvislosti so 68. rokom. ZSSR bol predsa mnohonárodný štát a vyslanie vojsk nebolo určite dielom čisto Ruským. Veď vtedajší vodca ZSSR bol predsa Brežnev - Ukrajinec! Ignorovať tieto fakty je možné len nenávistnou zaslepenosťou a takýto postoj nikdy a v nijakom prípade nedoniesol riešenie.
Ďalším dôležitým faktom je nepopierateľná skutočnosť, že vojna je pre nich to posledné, čo si prajú. Situácia na Ukrajine ich zastihla v období, kedy sa im začalo ako-tak dariť. Pre nich, na rozdiel od Američanov vojna by nebol žiaden zisk. Okrem toho, dianie na Ukrajine je ako cez kopirák Juhoslávia, Irak, Líbya, Síria, Egypt, kde všade je jasný rukopis CIA a účasť Američanov.
Ďalším faktom je to skutočnosť, keby boli chceli napadnúť Ukrijinu, tak v čase, keď obsadili Krym, tak za ďalšie dve hodiny mohli byť v Kijeve. Veď Ukrajinská armáda mala pojazdný jeden tank, aj ten mal prázdnu nádrž.

Ďalší dôležitý fakt, ktorý si Rusi uvedomujú: ak by sa nechali zatiahnúť do vojny, majú proti sebe armády USA, Kanady, Anglicka, Nemecka, Francúzska, Austrálie, somozrejme po vojne nadržaní Poliaci a všimnite si správanie Japonska. Tento týždeň zrušili ustanovenie ústavy, ktoré zakazovalo operácie armády mimo územia Japonska.

Správanie Číny je nevypočitateľné. V tomto smere si dovolim špekulovať o dôvodoch minulotýždňovej rýchlej návštevy Obamu v Číne.