Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Na poučenie.

/ #191 Re: Re: Re: Poraď.Pokračovanie

2014-07-12 06:24

#188: Jozef Budaj - Re: Re: Poraď.

1Keď má niekto spor s niekým, či sa opováži súdiť pred nespravodlivými, a nie pred svätými? 2A či neviete, že svätí budú súdiť svet? A keď vy máte svet súdiť, či nie ste hodní súdiť malichernosti? 3Či neviete, že anjelov súdiť budeme? Nie veci všedného života! 4Keď máte teda súdy o veci všedného života, či si posadíte za sudcov takých, čo nemajú vážnosť v zbore? 5Na vaše zahanbenie hovorím; či niet medzi vami ani jedného rozumného, čo by vedel rozsúdiť (spor) medzi bratmi? 6Ale brat sa súdi s bratom, a to pred neveriacimi!? 7Už aj to je úpadok pri vás, že sa súdite medzi sebou. Prečo netrpíte radšej krivdu? Prečo neznášate radšej škodu? 8Ale vy krivdíte a škodíte, a to bratom! 9Alebo či neviete, že nespravodliví nebudú!!! dedičmi kráľovstva Božieho? Nemýľte sa! Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani muži súložiaci s mužmi, 10ani zlodeji, ani lakomci, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú!!!dedičmi kráľovstva Božieho! 11A takými ste vy niektorí boli!?; ale dali ste sa obmyť?, boli ste posvätení?, ospravedlnení ?v mene Pána Ježiša Krista a v Duchu nášho Boha.

Viacerí nielen v tejto diskusii píšu o farároch ako o kňazoch, nie tak ako píše 1.Petrov 2.1-6. Prikladám ešte odkaz pre kňazov. Poučte-me sa teda. Malachiáš 2:

1Teraz, kňazi, vám znie tento príkaz: 2Ak neposlúchnete a ak si to nevezmete k srdcu, aby ste vzdávali česť môjmu menu - vraví Hospodin mocností - tak na vás zošlem kliatbu a na kliatbu zmením vaše požehnanie. Ba už som ho aj zmenil na kliatbu, lebo nieto medzi vami takých, ktorí by si to vzali k srdcu. 3Hľa, ja pokarhám vaše potomstvo a vrhnem vám kal do tvárí, kal vašich sviatkov, vtedy vás k nemu vynesú. 4Potom spoznáte, že som vám ja poslal tento príkaz, aby trvala moja zmluva s Lévím - vraví Hospodin mocností. 5Moja zmluva s ním znamenala život a pokoj - a to som mu dal - i bázeň, aby sa ma báli a mali úctu pred mojím menom. 6Pravdivá náuka bola v jeho ústach a nepravda sa nenašla na jeho perách. V pokoji a úprimnosti chodil so mnou a mnohých odvrátil od neprávosti. 7Lebo pery kňaza majú zachovávať poznanie a z jeho úst sa čaká náuka, veď je poslom Hospodina mocností. 8Ale vy ste odbočili z cesty, náukou ste mnohých priviedli k pádu: skazili ste zmluvu s Lévím - vraví Hospodin mocností. 9Tak i ja som vás urobil opovrhnutými a poníženými pred celým ľudom, tak ako ani vy ste nezachovávali moje cesty a pri náuke uprednostňujete osoby.

kal-Roháčkov preklad hovorí lajno.