Proti reklame "nedele svätíme nákupmi"

zoZvo

/ #195 Proti reklame "nedele svätíme nákupmi" / Za uchovanie charakteru

2014-03-15 23:55

Výsmech kultúry ku ktorej patríme. Úbohé. Príznačne prejavená arogancia majiteľov europašopy. Neprekvapili. Medzi spodinu nekultúrnosti sa zaradili už dávnejšie. Na stavbu paškvilu, čo ešte viac zohavil zvolenské námestie, nenávratne padli kultúrne vrstvy Pamiatkovej zóny Zvolena.
To im ide. Urážať cítenie. Votrieť sa drzým slizkým spôsobom do povedomia i do prostredia kultúrnej pamiatky národa (v zozname pamiatok pod č. 1132 a názvom r. k. Kostol sv. Alžbety s parkom).
Občan vedz, už je ohlásený plán. Podľa neho sa posledná zelená oáza na vyprahnutom zvolenskom námestí – park, ktorý oddeľuje krám od chrámu, má prispôsobovať obrazu toho krámu. Historický Park Ľ. Štúra, národná kultúrna pamiatka, má byť od apríla premieňaný na priechodný priestor s chodníkmi, čo vedú k europašope. Žiaľ, opäť to nie je aprílový žart, ale zmeny charakteru miesta nadiktované investorom. Máme byť vďační za také cesty? A prečo? Že kazia charakter historického mesta a detí čo v ňom vyrastajú nadvládou moci peňazí?
Občan, čo s tým urobíme, pokým je ešte čas?