Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Zuzana

/ #437 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-28 17:36

#430: RVM - Re: Re: Re: Re: Re:

Je dobré si to prečítať celé a pozorne.

st. 58/59 3.4.5.3.Môj obraz o sexualite

Deti si kladú tieto otázky navzájom v rámci dvojíc, potom sa dá krátky report pred plénom. To aký materiál - fotky, obrázky..poskytne vyučujúci lektor je  IBA na ňom.

Ide o to, že trieda nie je dôverné prostredie na zverovanie sa. Nie všetci spolužiaci sú kamaráti a nie všetky spolužiačky sú super. Napriek vzletným frázam v úvode, že sa zachová dôvernosť, informácie sa nevynášajú ...Tieto témy podľa koncepcie by mali učiť exerní lektori, kto to bude? Študenti medicíny, ktorí nemajú s psychológiou a skupinovou dynamikou prax? Absolventi psychológie? Dobrovoľníci, ktorí sa hlásia k Pietruchovej do kurzu? Komu sa budú zodpovedať?

St. 29/30 3.1.3.1. Zmeny počas dospievania

Aktivita na uvedomenie zmien, ku ktorým dochádza počas puberty, naučiť sa s nimi vyrovnať. Od 12r.

"Vyhodnotenie: Ako sa vám hra páčila? Stretli ste sa s tým, že by sa vám niekto posmieval za to, že vám preskakuje hlas, alebo máte malé prsia? Ako ste zareagovali? S kým sa rozprávate o zmenách, ktoré prináša puberta?"

Vy si myslíte, že trieda je to pravé prostredie, kde sa interaktívne bude dieťa zdôverovať? A ako zareaguje "skúsený pedagóg" rýchlokvasný lektor.

Pracovala som v psychologickej pordni a stále pracujem s deťmi. Takže viem, čo je skupinová dynamika a aký je to krehký ľad.

A vôbec, myslíte si, že materiál ktorý obsahuje vyhlásenia typu: "v politike je viac mužov ako žien, poznáš film, kde akčná hrdinka zachránila muža, rodičovskú dovolenku čerpá málo mužov.." kde sú informácie podávané  jednostranne - viď HAK, mnoho kontraindikácii, spomenuté len fajčenie, sexuálna zdržanlivosť spomenutá len 1x v mixe otázok, trestnosť sexu pred 15r. spomenutá len 1x,  ALE hlavne obsahuje chyby V BIOLÓGII  by mal byť použitý na výučbu sexuálnej výchovy, a navyše bez toho, aby ho ktokoľvek oponoval?