Nebuďme psími rasistami
bulvarni tupci
citam prave bulvarny clanok na zozname: ''Majitelia 3 rizikových skupín plemien psov si budú musieť vybaviť špeciálne potvrdenie o ich odbornej spôsobilosti na chov tzv. bojových plemien'' takze 3 skupiny - pitbul, terier a bandog :DD tuponski bulvarny dementi..a tupcek co pisal clanok zrejme nepozna rozdiel medzi verejnym priestranstvom a volnym vybehom pre psov..a takyto odbornici masiruju dennodenne nase naivne podvedomie
múdre hlavy
Nevlastním síce žiadneho psa , ale skoro 5 rokov som sa staral o sučku pitbulla, od jej 10 rokov, ja, čo som sa dovtedy dosť bál psov. Pri tejto úžasnej, pokojnej sučke som stratil strach zo psov, určite ostal rešpekt, hlavne z vlčiakov a väčších chlpatých psov, no ten veľký strach je preč a to vďaka pitbullovi, z ktorého bulvár robí krvilačnú beštiu. Spolu s ňou som venčieval aj Staforda, ďalšieho pre mňa cudzieho psa a ani raz neprišlo ani k náznaku útoku voči mne, alebo inému človeku. Myslím si, že ak by niekto chcel zakázať určité plemeno podľa skutočných štatistík napadnutia človeka psom, pitbull by sa nachádzal veľmi nízko v tomto rebríčku a zakázať by sa muselo úplne iné plemeno.
Trestajte nezodpovedných chovateľov a nie psov.
Re:
O.k.Čo tak zakázať chov československého vlčiaka.To je totiž vlk krížený s nemeckým ovčiakom.Ten má čo podľa Vás v sebe????Okrem iného mám doma ,,bojové plemeno"aj malé decko a ani jednému z nich neprepína...
a je to tu preto, lebo pitbul ubližil, lebo pitbul zabil. Moja otázka je...prečo sa to nerieši aj keď je to naopak....a sice, keď človek zabije pitbula, keď človek utýra bezbranné zviera, keď človek utopí šteňatá...atď. So zákonmi na ochranu zvierat sa už roky nerobí nič. A petícii tu na to bolo už dosť. nechápem na čo sa čaká...kto nemá problém ublížiť zvieraťu, ublíži neskôr aj človeku :(
Re:
Mám dobermana a ten úvod mi je veľmi dobre známi... Ešte pred zaobstaraním psa by mal každý záujemca absolvovať psychotest a základný kurz kynológie, ktorý by mohli organizovať kynologické kluby a až potom by mal dostať možnosť vlastniť akéhokoľvek psa. Zamedzilo by sa tak nielen útokom, ale aj týraniu psov a ich vyhadzovaniu na ulicu. Plus som za to, aby na školách bežali prednášky a semináre pre deti, ako da majú správať k cudzím psom a v ich prítomnosti, pretože aj tu často nastáva problém. Psov máme tak veľa, že podľa štatistík pripadá jeden pes na každého piateho až šiesteho občana....je preto veľmi smutné a nezodpovedné, že ľudia často ani len netušia, ako s nimi treba komunikovať....a žiaľ, nielen nepsíčkari :(
MALO!ZDIELAJTE!
poznám riešenie
Ešte pred zaobstaraním psa by mal každý záujemca absolvovať psychotest a základný kurz kynológie, ktorý by mohli organizovať kynologické kluby a až potom by mal dostať možnosť vlastniť akéhokoľvek psa. Poplatky za tieto služby by boli tabuľkovo ošetrené samotným zákonom. Zamedzilo by sa tak nielen útokom, ale aj týraniu psov a ich vyhadzovaniu na ulicu. Plus som za to, aby na školách bežali prednášky a semináre pre deti, ako sa majú správať k cudzím psom a v ich prítomnosti, pretože aj tu často nastáva problém. Psov máme tak veľa, že podľa štatistík pripadá jeden pes na každého piateho až šiesteho občana....je preto veľmi smutné a nezodpovedné, že ľudia často ani len netušia, ako s nimi treba komunikovať....a žiaľ, nielen nepsíčkari :(
Re:
#303: -A to že Ťa môže zraziť auto alebo Tvoje deti je väčšia pravdepodobnosť,poďme teda zakázať autá!!
Re: Iba tak
od Norov si v tomto priklad neberme, psi to tu maju tazke :/
Re: Re:
#311: Magdaléna Kažimírová - Re:
uplne stebou suhlasim a hlavne stymi psychotestami zachranilo by to vela psov.... a na tych skolach by mohli tie deti ucit aj to ako spravne vychovavat psa a aj ako sa starat oneho.....
Re:
#314: Ten kto serie na politikov -
cela tato vlada a v poslednej dobe aj z ich uzastnymi zakonmi je padnuta na hlavu asi nemaju co robit tak p******* vymyslaju a stale len ako nas obmedzovat a ojeb****
Re: Re:
ja milujem ceskoslovenskeho vlciaka alebo aj nem. ovciaka, a mas pravdu ze je to z casti vlk preto moze byt dost divoky, ael vsetko to zalezi len od majitela ako sa mu venuje a hlavne ako si ho vychova ci je to staford, rotvajler alebo vlciak.....
HALLOOO HALLO POZOR PROSÍM !!! KONEČNE PRÁVOPLATNÝ PETIČNÝ HÁROK!!!
OFICIÁLNY PETIČNÝ HÁROK!!! POZREL HO PRÁVNIK A JE TAM VŠETKO, ČO TAM MÁ BYŤ
http://www.ulozto.sk/xMDNht2/peticny-harok-proti-docx
Sťahujte ľudia a podpisujte. a nezabudnite pripomienkovať ako je to napísané na tejto stránke v sekcii Oznámenia !!!
Som proti uvedenému návrhu zákona, ktorý chce celoplošne zakázať niektoré plemené. Bola by som za to aby majtelia určitých plemien robili psychotesty a psy museli zvládnuť určité skúšky, po ktorých úspešnom absolvovaní by neboli diskriminované.
| This discussion has been closed. |