Nebuďme psími rasistami
Re: Iba tak
taky jsem o tom slyšela (četla) .. to je hrozný! I bojoví psi dokážou být poslušní a neublížit člověku, ale musí mít majitele který se o ně bude starat, a ne ty "týpky" co si myslí jak jsou hrozní frajeři a páni světa a psa mají jen na to aby se předvedli.. Takový pes pak někoho může snadno napadnout. Ale to je vina majitele..
média
Dobré nie? Takto píšu média keď pes kusne človeka. Nenapíšu, že človek vychoval psa a nezvládol nielen výchovu, ale ani psa samotného. Neuspia človeka, ktorý je vinný, ale odnesie si to pes. Tak to už kde sme!
Choré slovensko
Re: cesta je vzdy
...v niecom s vami suhlasim, ale rozhodne toto nie je komplexne riesenie tejto a mnohych inych otazok. taketo riesenie je absolutny nezmysel, zoznamy su smiesne. a myslim ze mnohi ktori podpisuju tuto peticiu mali moznost divat sa roznym psom do oci, aj sa s nejakym chtiac nechtiac ponatahovat.
média vs pes
Re: aaaaa
súhlasím s tebou, stalo sa viac krát, že na moju fenku pibullku zautočil dotieravý bastard. a ved sa nič nestalo, len bola dokusana na labke. a majitel? že držte si svojho psa dalej od môjho. fenka na vodítku, a jeho bastardík navolno. načo sa mam rozčulovať.
Re: Re: cesta je vzdy
presne tak, nás napadol 2x ten istý americký buldog, ja som bola poriadne doškriabaná, moju fenku zašívali, ona bola na vodítku, buldog zdrhol svojmu ožratému majiteľovi... to nebola chyba psa, ale jeho pána....
Diskriminacia a obmedzovanie
Ublíži to jedine zodpovedným chovateľom.
Re: aaaaa
ono by bolo fajn ak by sa nedelili psy na male a velke plemena, na nebojove, je to raz pes a rovnako vie pokusat aj maly. konecne by mali byt ludia pravne postihnuti za to co ich pes sposobi. Je jednoduche zatvorit oci a neriesit majitela je jednoduchsie odstranit psa...
No a mimochodom, nedavno som ja isla s dvoma psikmi na voditku tzv. male plemeno a tyrana, najdena fenka asi japonsky spic. Dobehol ku nam pes nazvany ako bojove plemeno, milujem tieto spy a fascinuju ma vzdy ak mozem rada takeho pomojkam, pohladim. No tento volne pobehujuci pes dobehol ku fenkam so vstycenym chvostom, napnutym svalstvom uprenym pohladom, napnutym telom. Nastastie moja fanka je mierumilovna a priatelska druha sa sprava priatelsky ku vsetkym psom nic nespravili preto aby vznikol konflikt a konecne majitel dosiel. Nez majitel zistil kde vlastne psa ma ja som pokojne stala a fenky sa snim ovoniavali ale co ak ... majitel by vo chvili konfliktu nestihol nic spravit a ja by som nemala dost ruk a sil aby som nieco spravila.
Nejde o male a velke plemena, ani o bojove ide hlavne o ludi... naposledy som dostala otazku mam chodit so spom na cvicak? ( je to oriesok ) ano treba nie kvoli psovi to sa nauci ale kvoli sebe aby ty clovek si vedel ako sa mas ku psovi spravat.
malý a veľký pes
| This discussion has been closed. |
Re:
#24: -
presne tak. ak pes pohryzie, tak prečo? komu dokážeme, že bol vyprovokovaný ? šialené.