Petìcia za omilostenie Jozefa Andreja z Popradu.
Ak by sa zachovali ako p. Andrej, tiež by ich odsúdili? Nie som za eutanáziu, ale musia byť isté mantinely, ktoré treba dodržať.
V každom prípade by odsúdenie p. Andreja bolo oveľa ťažším "zločinom" ako to, čo urobil. Za štvrť storočia odriekania, únavy, vyčerpania, psychického zlyhania matky a pod. by mal skôr dostať "metál", pretože takáto obeta je skutočným hrdinstvom. Navrhujem odsúdiť na dolnej hranici možnosti, aby sa učinilo zákonu zadosť a udeliť mu prezidentskú milosť!
Človek má byť človekom, rodič dobrým rodičom. Byť dobrým rodičom je ťažké. Rodičia dajú život svojim deťom a snažia sa ich pripraviť čo najlepšie na cestu ich samotným životom. To dlhé roky robil aj Jozef so svojou manželkou. A čo Dominik- aký on mal život? Bol to vôbec ŽIVOT?
Môj otecko je 23 rokov ležiaci a odkázaný na opateru iných. Dlhé roky sa o neho staral mladší brat a teraz mamička, ktorá je na dôchodku. Jeho ochorenie nie je našťastie také vážne ako bolo Dominikove, no aj tak sme sa celá rodina museli prispôsobiť jeho stavu.
Takéto veci ťažko chápu takí, ktorí niečo podobné nezažili. Keď sa vám zmení celý život, celé dni, mesiace, roky dookola stále to isté, iba na Vianoce si uvedomíme, že máme ďalší rok za sebou a že ešte je tu s nami. Máme ho radi aj takého aký je, veď je náš otec.
Myslím, že nikto nemá právo súdiť alebo odsúdiť konanie nešťastného otca, ktorý si ten svoj kríž ponesie celý život. Dal nielen život, ale aj večný pokoj bez bolesti a utrpenia svojmu milovanému synovi...
Ukončil synovi jeho utrpenie a nie život,tak preto
žiadam o jeho milosť
neprajem si komentar zverejnit, ale panovi prezidentovi ho mozete poslat, je to hanba tohto statu ze sem pozyvame tych co sem nechcu ist a o svojich sa nevieme postarat, ved to bude len na nas ukor-poslite ich tam, ktore staty ich bombarduju /alebo tu peticiu zahajim sama/
preto lebo cely život sa o syna vzorne staral hoci vedel že mu nijako nepomože iba tak že ho odpoji od pristrojov to bude vykupenie pre oboch
Za to čo urobil by ho podľa mňa nemali súdiť.Nikto čo také niečo nezažil nemôže ani len tušiť aké ťažké to muselo byť pre otca.Za tých 24 rokov a 24 hod.starostlivosti toho mal chudák dosť.Nikto z nás ho nemá právo súdiť.Bolo to určite pre neho ťažké rozhodnutie.
"To, čo urobil, bolo pre Dominika obrovským vykúpením z trápenia, ktoré bolo nepretržitou súčasťou jeho "života". " skôr to bolo vykúpením pre otca. Myslím že nepomohol synovi, "pomohol" sebe. Je pre mňa prekvapivé, že to urobil po 24 rokoch... Nesúhlasím s jeho konaním.
A neviem či sa teraz majú lepšie, mama na psychiatrii, on jednou či oboma nohami v base... Potrebuje milosť. Milosť odpustiť si.
| This discussion has been closed. |