Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov
Jedna otazka? Milujem zvierata,ale Vy vsetci ruku na srdce.Kym ste nemali vasich domacich milacikov,ste ani jeden z Vas za cely svoj zivot nehodili jednu petardu,alebo sa nezucastnili oslavy,kde bola petarda hodena??? Mysleli ste vtedy na nejakych stvornohych tvorov?Myslim,ze taky z Vas nie je nikto,zacali ste si uvedomovat skodlivost petard,az po ziskani svojich milacikov.Smutne a myslim dost falosne.
Re:
...napísali ste to výstižne, už to nemá nič spoločné s oslavným ohnostrojom. Malé deti, starí ludia, zvieratká sú rukojemníkmi tohto niekolko týždnov trvajúceho cirkusu.Monika
....Pretože peniaze sa dajú aj rozumnejšie využiť ako ich vyhadzovať do vzduchu, pričom znečisťujeme životné prostredie, plašíme domestifikované zvieratá aj voľne žijúce...
Jednoznačne kvôli všetkým zvieratám, ktorým to ubližuje!
Treba myslieť aj na strach niektorých detí a starších ľudí!! Nie všetkým to robí radosť.
Hádzanie pirátov popod nohy naozaj nie je vtipné a bezpečné pre každého.
Nehovoriac o neporiadku, ktorí si väčšina neodprace ani.
Nikdy s predtým som tomuto zvyku neholdovala, u nás sme si zapálili prskavky na balkóne a stačilo.
Re:
Ja osobne som mala rada zvierata aj predtym,nez som sa stala majitelkou psika a macicky a preto mi vzdy bolo luto volne zijucich zvierat,ktore museli trpiet a celit nebezpecenstvu nezmyselnemu pouzivaniu tzv.zabavnej pyrotechniky.A preto som nikdy ziadnu petardu ani nehodila.
Po Silvestri som nasla na zemi popadane hrdlicky bez zivota :(
Re:
Money, money, money.... o čomže inom? Nech sa spodina (a to nie je môj výraz, lež tých, čo si na tom mastia vačky a je im jedno, či bude niekto ranený!) zabáva, aspoň si nevšímajú závažniejšie veci
Petardy a delobuchy sa podľa zákona môžu používať len na Silvestra ,aj to len v určenom čase,žiaľ skutočnosť je v našich obciach a mestách iná ,používajú sa kedykoľvek ,aj počas roku ,ako si kto zmyslí,samozrejme pod rúškom tmy ,aby nikto nebol identifikovateľný a postihnuteľný.To ,čo sa robilo od Vianoc do včerajšieho dňa ,t.j.2.2.2016 ,je už neúnosné ,starí ľudia ,malé deti ,zvieratá ,to všetko prežíva obrovský strach a stres ,tí ,čo pracujú v nepretržitých prevádzkach ,nevedia ,čo je pokojný spánok po tieto dni ,ovzdušie je presiaknuté zápachom a na zemi sa povaľuje neskutočný bordel.Keď nie sú títo retardi schopní pochopiť a dodržiavať čas ,kedy je dovolené používať pyrotechniku ,žiadam ,aby bol vydaný zákaz jej predaja a používania ,pod hrozbou vysokej pokuty.
Re:
Možno sa budete čudovať,ale nikdy som nijakú petardu ani delobuch nehodila, vždy som mala pred tým rešpekt a bála som sa toho.
Lebo ľudia už nemajú mieru a ani ohľaduplnosť voči ničomu a nikomu. Je to nechutné.
Re: Re:
uvedom si ty múdry ,čo všetko musíš dýchať po celý rok a používaním tejto tzv. zábavnej pyrotechniky sa znečistenie ovzdušia len zaťažuje navyše a hlavne ťažkými kovmi,keď už sú ti vystrašené deti a zvieratá ľahostajné ,mysli teda na seba aspoň ,že dýchaš svinstvo ,ktoré ti môže vážne poškodiť zdravie.
Re: Re: Re:
navyše myslite aj na ľudí čo ťahajú nočné, a že je ich dosť...veď je to neohľaduplnosť voči všetkým
| This discussion has been closed. |