Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov
Pretože delobuchy a petardy sú v dnešnej dobe naozaj zdraviu škodlivé. Hlavne pre maličké detičky, starých ľudí a psov.
Re: #59
Tak mi povedz, ako a kto to odkontroluje, že ten strieľal do polnoci a ten až po polnoci? Kto postihne toho, kto ti z balkóna hodí petardu na halvu, alebo mne hodili do kočíka, keď som mala malú dcéru? Ja to inak nevidím, len ako plošný zákaz a aj zákaz predaja. Sami si to vykoledovali, ostreľovači, lebo sa už nevedia vpratať do kože. Nemôžeme obmedzovať slobodu? A nám, väčšine môže dementná menšina obmedzovať slobodu takmer mesiac? A nielen slobodu, aj zdravie a majetk. Môže?
Každoročne príde k úrazom čoraz viac ľudí pri manipuláciou so "zábavnou" pyrotechnikou. Nehovoriac ako to ubližuje deťom, starým ľuďom a zvieratám. Máme psíka a celý posledný deň roka sme sa venovali iba jemu a utišovali sme ho, namiesto toho aby sme v kruhu rodiny v kľude čakali na príchod nového roku. A vrchol všetkého je, keď si rodiny sadajú k štedrovečernému stolu a vonku ignoranti búchajú delobuchy. Už to malo byť dávno zakázané. Zákaz predaja maloobchodu. Úplne stačí, ak mestá a obce spravia ohňostroj pre svojich občanov.
Pretože mám dvoch psíkov a mačičku,mám každoročne problém nakoľko sa strašne boja.Druhá vec je ,že aj mne to nerobí dobre,strhujem sa nemôžem na vlastný dvor,mám obavu aby mi susedia nepodpálili auto.
Re: #59
detské očká sa viac rozžiaria ak vidia jeden krásny mestom zorganizovaný a pyrotechnikmi pripravený ohnostroj ako poskakovanie medzi buchajucimi petardami a nekoordinovanymi svetelnymi efektmi. Mimochodom v Madarsku takyto zakaz plati uz niekolko rokov a nemaju problem.
Ďalšou nebezpečnou hrozbou je zlá obsluha pyrotechniky, ktorú často obsluhujú mladiství v podnapitom stave. Osoby, ktoré obsluhujú ohňostroje by mali byť pripoistené, tak ako to platí napr. pre pohyb turistov v lese, pre horolezcov a rizikové činnosti.
Re: Re: Re:
dement ta robil vies!!' A jediny chuj jebly si tu ty zijeme v demokraci a preto si budeme robit co chceme a kedy chceme a teba bude dotoho konsky prd bo si zakomplexovany curak.... mesiac? A koho je to vina tvojich pribrzdenych susedov a spoluobcanov cize aj tvoja ty dement... a pisete tu blbosti ste boli mladsi tiez ste behali ako curaci a strielali kde sa dalo...
Re: Re: Re:
To o čom točíš ty magor ,asi by ti trebalo jednu buchnuť rovno pod zadkom
Re: Re: Re: Re:
krasne enviromentalne veci.... vsetko nici ovzdusie tak zazazme vsetko....
Re:
Každé ráno pri venčení psíka sa musíme vyhýbať črepom fľaší roztrhnutých petardami... Vždy ma tak napadne: Pes je na vodítku a nedovolím mu na sklo stúpiť... Ale malé deti na vodítku nevodíme... a to sklo je nielen na trávnikoch, ale aj na chodníku... Už je čas tých dementov, ktorí sa cítia silnými len pri výbuchu, ktorý sami spôsobili, zastaviť.
| This discussion has been closed. |