Petícia za vypísanie referenda o neutralite Slovenska

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za vypísanie referenda o neutralite Slovenska.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-05-07 10:51



Hosť

#77

2015-06-16 20:00

Nepotrebujeme, aby niekto (rozumej USA ci EU) iny prikazoval, kam, kedy a naco maju nase deti ist riskovat zivot, pre ich mocenske zaujmy ci ciele, a uz vobec nemam pocit, ze by sme v dnesnej potrebovali byt v nejakom vojenskom pakte, aby nas mohli vdaka tomu zatahovat do vojnovych konfliktov.


Hosť

#78 Re:

2015-08-18 11:07

#77: -  

 Vojenská služba je dobrovoľná. Nikto nikomu nič neprikazuje.

Tonino

#79 Som za

2015-09-17 15:24

Som za neutralitu...už dlhodobo, ale som aj zato, aby sme mali aj silnú armádu, ktorá bude schopná brániť túto prekrásnu vlasť. STOP EU...STOP NATO!!! Ale podpisuje, s tou výhradou, že armáda je potrebná, či len sami baránkovia na tejto Zemi???


Hosť

#80

2015-12-14 20:17

Lebo som sarozhodol
RUDOLF

#81 neutralitou sa zbaviť všetkých nevhodných príživníkov ,úžerníkov a korporačných firiem a oblbovani

2016-09-08 08:05

Podpisujem   a som za neutralitu Slovenska ,lebo sa robí už dlhé roky na našom  slovenskom národe  genocída nášho národa spôsobené všetkých reforiem politik čo bolo po premenovaní nášho štátneho útvaru  vzniknutím  najprv menovanej ČSSR potom ĆSFR  a potom po rozdelení našej republiky na dva samostatné subjekty republík Čechov a Slovákov ktorý žili  v súlade a mieri medzi sebou aj  s okolitými štátmi a národmi .Prežil som a pamätám si prezidentov od Novotného systému  všetko až po terajšiu dobu  prezidenta KISKU. Neutralita by  bola pre nás asi tá najvhodnejšie riešenie lebo neprinieslo nám nič po príchode  pána Havla do politiky tvorením nežnej revolúcie otvoreným príchodom so západného videnia obohatenia rýchleho zisku ako sa presadzovali kapitalistické a fašistické spôsoby a ich korporáciám oligarchov metódy podnikateľov a videnia ich sveta čo považujem  za genocídu našich národov. Takto zavedenie podobného systému na nás ako rozpredávanie a zavádzanie zahraničných investorov zo západu vo všetkom do  všetkých našich podnikov a len za pekne slovo teda predaj za babku a robiť otrokov  z našich slovenských  ľudí bez platenia dani  a výhodami rôznymi daňovými prázdninami a zisky chodili len k dotyčným na ich konta západu .Tak isto ako to bolo rušenie poľnohospodárstva teda družstiev a v iných odvetviach hospodárstva ako pozemkov ,lesov a vôd....  atď. .. Všetci sú zodpovedný za stav ktorý sa dostal do terajšej doby vyvolanej terajšie demokracii vytvárania korporácii a firiem podnikov je to ako zadlžovanie národa sa neustále to smeruje na otroctvo pre západne obohacovanie  sa na našom zemi lebo ľudia už nemajú inú šancu sa zamestnať a žiť ako riadny človek iba robiť sebe-vraždy lebo sa dostávajú pod hranicu života ako človeka stav vyvolaného a privedeného a zavedeného na obraz  dnešnom systéme demokracii takejto politiky. Nech račej dobrovoľné odídu zo Slovenska na ten ich vysnívaný západ alebo  po vyzve riadneho  oznámenia vyzvania a ak to nepomôže potom musí pomôcť len železo betónová tyč - roksorovými  tyčami im to pripomenúť  po ich hlavách a to nebude  fašizmus tvorení ,je to iba odpor proti  ich zavádzania genocíd  na ľud Slovenska  lebo my nechceme ich majetky ani  ich peniaze ale dôstojne a normálne žiť na Slovensku.    

právnik

#82

2017-09-30 11:19

Neutralita je stav, ktorý sa dlhodobo udržať nedá. Neutralita totiž nie je iba vojenská, je aj politická a v prvom rade ekonomická. Ekonomická neutralita (inak zvaná aj nezávislosť) je pri dnešnom postavení Slovenska ideálnou cestou, ako sa hospodársky dostať na úroveň Albánska. Pod nezávislosťou si väčšina ľudí, ktorí o nej hovoria, predstaví okamžité vystúpenie zo štrukrúr EÚ, NATO, atď. Nejde však iba o to. Ak je štát nezávislý a neutrálny, znamená to aj, že nie je hospodársky viazaný na žiadnu krajinu. Kedykoľvek by sme začali s medzinárodným obchodom s niektorým štátom, znamenalo by to, že už nie sme neutrálni. Ekonomika a medzinárodný obchod hýbe svetom. Ten štát, s ktorým by sme obchodovali, by, predpokladám, nebol nezávislý a bol by členom niektorej sféry, bloku, či aliancie. Neobchodovať s nikým? Utópia. Ako inak by sme si zabezpečili ekonomiku? Už nežijeme v 16. storočí, kedy štáty žili samy pre seba, každý štát si na svojich poliach pestoval vlastné obilniny a obyvatelia štátu ich rovno aj jedli. Kto má takúto víziu o správnej ekonomike, nemôže byť normálny. Je 21. storočie, obdobie globálnej ekonomiky. Je hlúposť predstavovať si, že po rokoch vybehneme s pšenicou, obnovíme poľnohospodárstvo a urobíme z neho 100 % našej ekonomiky. Také vízie tu už raz boli. Ani za komunizmu sme neboli "potravinovo sebestační", obchodovalo sa so štátmi východného bloku. Keď to vyzeralo na výhodný biznis, aj so západným blokom. V každom štáte je dobré niečo iné, tak kupujeme, predávame a z toho bohatneme. Globálna ekonomika v praxi. Chcete zaviesť absolútnu izoláciu? Lebo nezávislosť znamená izolácia, ako sme si v praxi ukázali. S tým zrejme neprerazíte, pretože u nás napríklad nerastú pomaranče, či banány, na ktoré si Slováci vcelku zvykli. Za komunistov bolo tohto tovaru menej, jabĺk zasa dostatok, čo myslíte, prečo? Lebo jablká sú domáca komodita, no tropické ovocie u nás nerastie. Čo elektronika? Poznáte nejakú domácu firmu, ktorá vyrába počítače? Alebo aj vy píšete na americkom systéme Windows od Microsoftu? Po vyhlásení nezávislosti už nijaké počítače nebudú. Počítač potrebujete na chod operačný systém. Najvýznamnejšie sú Windows a Mac, obe produkujú americké firmy. A samotné počítače u nás tiež nevyrábame. Máme akurát antivírusovú spoločnosť Eset, ktorá by nám zrejme bola nanič - keď nebudú počítače... Mimochodom, asi viete, že väčšina výrobkov sa vyprodukuje v ázijských krajinách. Odev k nám prichádza z Bangladéša, Číny, Pakistanu, Mjanmarska. Vyhlásiť v takýchto podmienkach izoláciu? KĽDR je takisto izolovanou krajinou a vidíte sami, ako tá krajina vyzerá.

Alebo sa rovno priznajte, že vy nechcete neutralitu. Chcete, aby sme začali obchodovať s Rusmi, prešli do východného bloku, prípadne sa pridali do BRICS. To ale musíte povedať rovno a nie to zakrývať za krásne, no utopické slová o neutralite, nezávislosti, ktorým už neveríte ani vy sami.