Košičania PROTI DAROVANIU Domu umenia Židovskej náboženskej obci

JA

#1 Darovanie domu umenia

2014-06-08 20:06

Uz sa konecne kosicania zobudte lebo pridete aj o tento kulturny stanok
ako ste prisli aj o ine budovy ktore dostali zidia. Bud ich predali alebo schatrali.
Kosican

#2 Re: Darovanie domu umenia

2014-06-09 04:33

#1: JA - Darovanie domu umenia

Poslanci mesta Kosice,  nepodporte Memorandum!!! Jeho podporou dobrovolne darujete Dom umenia ŽNO v Kosiciach, ktora na to nema ani minimalny narok, pretoze za byvalu synagogu uz davno dostali dobre zaplatene. Bol by to unikatny precedens.


Hosť

#3

2014-06-09 04:59

Podporujem tuto peticiu. Nepodporujem Peticiu B nai B rith a Memorandum, ktore verejnost citovo vydiera a zaroven transformovanymi informaciami zavadza.
Vyberte si prezívku

#4 PredmetJA

2014-06-09 19:03

je smutne ze taketo jednania sa deju mimo nas Kosicanov , cize bez verejnej mienky, s tym ze my slovaci budeme drzat hubu
lebo nasi poslanci a tiez aj zidia vedia ze sa nevzopreme nepravosti ako to je aj s Domom umenia.
Len sa pytam do kedy .Nechcem aby sa vratili triciate roky minuleho storocia, ale po nastudovani dejin, ked zidia po prvej svetovej
vojne svojimi pôzickami a neprimeranymi urokmi priviedli v nemecku na ulicu desattisice rodin si sami urcili svoju buducnost.
PRECO ZAS POKUSAJU , CO IM CHYBA .V KOSICIACH UZ ASI LEN DOM UMENIA .ALE PAN BOCH ICH OCHRANUJ.

Hosť

#5

2014-06-09 20:47

podporujem tuto peticiu

Hosť

#6

2014-06-09 21:02

Jednoznačne podporujem túto petíciu, načo je židom Dom umenia, keď ho podľa memoranda nechcú na náboženské účely.... za "počestnými" úmyslami sa skrýva len faloš a chamtivosť, vlastnosti známe už z ľudových porekadiel...
Hosť

#7 Predmet

2014-06-09 21:14

Jednoznačne podporujem túto petíciu...Dom umenia ako stánok kultúry má ostať Košičanom a v majetku mesta!

Hosť

#8

2014-06-09 21:39

Dom umenia bol vytvorený pre všetkých tých,ktorým sa páčia kultúrno-spoločenské vystúpenia,čiže aj pre židov.Ak chcú,tak nech sa páči,môžu sa zúčastniť.Ak ho získajú,tak čo v ňom urobia ? Možno nejaký inštitút,alebo múzeum.Ale bude to čisto pre nich,na rozdiel od nás,lebo my účel budovy ponúkame pre všetkých.

Hosť

#9

2014-06-10 07:59

ano, roky patrí nám všetkým, Košičanom :)

Hosť

#10

2014-06-10 10:34

Tolko nevedomosti, predsudkov a nenavisti na jednom mieste uz dlho vidiet nebolo. Memorandum nie je o darovani Domu umenia zidovskej obci. O tom rozhodne tak ci onak sud, nie poslanci. Zidovskej obci memorandum netreba, zavazuje sa pred rozhodnutim sudu k ustupkom z dobrej vole (aj k tomu ze v Dome umenia zachova kulturny stanok pre vsetkych ludi). Memorandum treba mestu, lebo bez neho realne hrozi, ze mesto zaplati dalsie miliony. Na koho budete potom nadavat? Na vedenie mesta, na zidov, ale samozrejme nie na seba, aj to budete prave vy, ktori to odmietanim memoranda sposobite.

Hosť

#11

2014-06-10 11:22

Ja tu necitim nenavist. to, ze vy tak citite, je vas problem. PODPORUJEM PETICIU za zachovanie Domu umenia pre mesto Košice. Nechajte súd rozhodnúť. Hadam nechcete tvrdit, ze mesto pripravilo Memorandum? Tuto nieco nesedi.
Hosť 11

#12 Re:

2014-06-10 12:36

#10: - žiadne nevedomosti, ale fakty

Vy to máte asi celé pomýlené. Ak mesto podpíše memorandum, súd už nebude musieť rozhodovať, len schváli zmier. Podpisom memoranda sa mesto zrieka Domu umenia a súhlasí s tým, že vlastníkom je ŽNO. To, že sa k niečomu zaväzuje, nie je na veky, všetky zmluvy, ktoré su teraz platné, teda aj nájomná zmluva ŠfK s mestom, majú svoj termín ukončenia a potom už ŽNO nikto neprikáže zmluvu za rovnakých podmienok podpísať. To, čo reálne hrozí mestu Vy nemôžete vedieť, nemôžete sa dopredu niečoho zriekať. Tu má skôr ŽNO strach, že súd prehrá, preto vymyslela takúto okľuku.

Neviem, či ste Vy čítali Memorandum pozorne, ale už prvý odsek na druhej strane toto Memorandum diskvalifikuje a každý súdny človek to musí odmietnuť. Citujem - "Mesto Košice nespochybňuje, že predmetná stavba Synagóga - dnes Dom umenia, bola postavená židovskou komunitou a slúžila v minulosti výlučne na religiózne účely. " Toto predsa nie je pravda. Ako môže súdny poslanec za toto zahlasovať? Dve tretiny Domu umenia postavil predsa štát - mesto.


Hosť

#13

2014-06-10 12:47

Nesedi, ale vo vasich slovach. Memorandum samozrejme pripravila zidovska obec, ale na zaklade mnohomesacnych rokovani s vedenim mesta. Sud rozhodne o vrateni alebo nevrateni Domu umenia aj po prijati memoranda. Len s memorandom bude mat mesto istotu, ze usetri a zachova kulturny stanok pre vsetkych, aj keby na sude prehralo. To bolo jasne povedane. Skuste najprv rozmyslat, az potom agitovat ludi proti ukonceniu dlhorocneho sporu.

Hosť

#14

2014-06-10 13:56

No a uz je jasne, preco sa filharmonia zmene vlastnika Domu umenia tak brani:
http://www.ta3.com/clanok/1041711/aku-hodnotu-mal-dom-umenia.html


Hosť

#15

2014-06-10 16:04

Bola by narušená práca Košickej filharmonie a usporiadanie mnohých iných kulturných podujatí,preto je potrebné zachovať stávajúci stav!!!

Hosť

#16

2014-06-10 16:23

#14: -

 

skôr sa tým vysvetluju skutočné "nezištné" úmysly židovskej obce, ktorá je ochotná zaplatiť toľké peniaze mestu za jeho investíciu... Zjavne v tom nevidia možnosť zisku, keby aspoň priznali o čo im v skutočnosti ide a nebalamutili ľudí...

od Július Klein

#17 Re:

2014-06-10 16:59

#14: -

Toto je mierené priamo na mňa:

Poďte do Domu umenia a skúste prevádzkovať sporadické služby - mimo dennej prevádzky, sezónne, niekedy pár týždňov nič ...  za viac peňazí. Ste vítaní s vyššou a kvalitnejšou ponúkou. Seriózne. Využitie priestorov Domu umenia - prenájmy realizujeme samostatne a pre zvyšenie prijmov aj sprostredkovane. Hodnota sprostredkovania predstavuje oveľa nižší náklad organizácie, ako by bol náklad spojený s marketingom, reklamou ... na ziskanie potencionálneho klienta.  Ale, toto je odpútavanie pozornosti od hlavného problému - Memorandum. Nakoniec, všetky informácie nájdete na verejne prístupnej Správe o činnosti Šfk...  Keďže toto nesúvisi priamo s Memorandom zaoberajme sa tým po schváleni, alebo neschválení Memoranda MZ.  V zmysle zákona o ver. prístupe k informáciam dostanete VŠETKY doklady. Žiadnej kontroly sa neobávam. Štátnu filharmóniu Košice riadim s absolutnou zodpovednosťou voči verejným financiám!

Smutné na celej tejto kauze je to, že iba my verejne hájime záujmy mesta a ani samotné mesto, jeho zamestnanci právnici nevie, alebo nechce vedieť v akom štádiu je sudný spor. Presvedčili sme sa pri osobnom stretnutí. Na Magistráte bolo stretnutie ŽNO s poslancami MZ Košice. Bolo bez právneho zástupcu mesta Košice v spore o Dom umenia, ktorý by mestu a jeho poslancom vysvetlil v akom stave je spor... prečo asi ŽNO navrhla Memorandum... ..

Ano, som proti prijatiu Memoranda, pretože dlhoročne detailne sledujem celý proces. V Memorande sú články, ktoré nie sú v poriadku! Napr. že "MESTO KOŠICE nespochybňuje, že predmetná stavba "Synagóga" - dnes Dom umenia bola postavená židovskou komunitou ... ". Veď to nie je pravda! Je to zavádzanie verejnosti. Dom umenia postavil Čsl. štát zo štátnych peňazí a za bývalu synagógu, ktorá slúžila v povojnových rokoch ako sklad obilia - riadne zaplatil. !!!

Niekde sa objavila zmienka, že vlastník Domu umenia sa Memorandom nezmení...  čo vy na toto z Memoranda, bod. 4.9. "Účastníci Memoranda sa dohodli, že v lehote do 60 dni od účinnosti tohto Memoranda vykonajú všetky potrebné technické a iné kroky  .......... o čom všetkom vyhotovia odovzdávajúci a preberajúci protokol"...

Snaď netreba nič dodávať.  Nebudem ďalej strácať čas ...

Július Klein


Hosť

#18

2014-06-10 18:36

toto neustále psychické traumatizovanie a existenčné zneisťovanie pracovníkov a hráčov ŠFK v Košiciach a vydieranie všetkých kultúrnych obyvateľov Košíc zo strany židovskej obce už musí raz a navždy skončiť! Ako by už nestačilo samotné hanebné dlhodobé podfinancovanie ŠFK ako významnej kultúrnej inštitúcie Slovenska, navyše v Meste kultúry...


Hosť

#19

2014-06-10 19:53

Fakty: spor o Dom umenia nie je definitivne rozhodnuty. Zidovska obec ma minimalne rovnake sance vyhrat ho, ako mesto. Memorandum zaistuje, ze filharmonia ostane dalej v Dome umenia, aj keby mesto prehralo. Bez memoranda, nebude mat filharmonia tuto istotu. Preco teda memorandum odmietate pan Klein? Koho zaujmy hajite? Filharmonie asi nie. Ani mesta a jeho obyvatelov asi tiez nie, ked bez memoranda mozu prist o dalsie miliony. Ohanate sa dookola jednym ustanovenim memoranda o tom kto postavil synagogu a chytate za slovicka. Bod 4.9. Memoranda je v poriadku, lebo hovori o ucinnosti - ta nastane az ked o vrateni domu umenia rozhodne sud. Metiete ludi dezinformaciami. Traumatizujete vlastnych zamestnancov tym, ze im po prijati memoranda nieco zle hrozi. To co tym hajite pan Klein su vase osobne zaujmy. Konecne niekto odhalil vase ksefty v Dome umenia, ktorych sme boli mnohi svedkami a ktore su pravym dovodom, preco aj so svojimi pomocnikmi memorandum odmietate. Hrate sa na bojovnika za spravodlivost a pritom sa len bojite, ze zidovska obec si da vacsi pozor na to, ako v budove safarite...

Hosť

#20 Re:

2014-06-10 20:01

#19: -

pán Klein háji záujmy ŠFK a záujmy slušných kultúrnych košičanov ako mu profesionálna povinnosť a zodpovednosť prikazuje (tebe to asi nič nehovorí s tým podlým jazykom!). A rečičkami o osobných kšeftoch sa vážený pán práskač na NKU už viac nestrápňuj ... suterén


Hosť

#21 Re:

2014-06-10 20:04

#19: -

p.s. židovská obec si pane nemá čo dávať pozor na niečo čo jej už dávno nepatrí ... leda ak na svoju ohrozenú "dobrú povesť"

Hosť 11

#22 Re:

2014-06-10 20:08

#19: -

ak píšete priamo p. Kleinovi, mali by ste sa podpísať ...

ale to by ste asi neboli taký odvážny...

ja

#23

2014-06-10 20:08

Zaplatit mestu. Vsak keby aj nieco mohli zaplatit tak to dostane stat,ministerstvo kultury ale nie mesto Kosice. Filharmonia ma budovu v prenajme
od mesta a cela rekonstrukcia niekolko milionov eur, bola financovana z ministerstva kultury, kde financie vybavil riaditel Klein.
Mesto, Dom umenia nestoji nic ,len najomca co je statna filharmonia , mu ho udrzuje ,stale zveladuje a preto je nepochopitelne,
ze mesto sa takejto budovy chce vzdat. Po darovani zidom, stat do sukromneho majetku nemôze dat ani euro. Co caka Dom umenia
o par rokov? To vsetci vieme .Pozrite sa na ine nehnutelnosti ktore dostali zidia. Budovy ohrozujuce ludi , a potom predaj.
ZIDIA-PENIAZE a za kazdu cenu aj podvodom alebo memorandom. Ze sa neboja nas,alebo dalsej generacie a hlavne BOHA.

Hosť

#24 Re:

2014-06-10 20:32

#23: ja -

PRESNE TAK!!!  Máte úplnu pravdu!


Hosť

#25 Re:

2014-06-11 06:07

#10: - Memorandum je len balamutenie ľudí... To je také slovenské... Prečo vystrnadila nemenované gymnázium v KE z prenajatej budovy reštituovanej ŽnO? Po vypršaní 10 ročnej zmluvy o prenájme tak "dvihli" nájom, ktorého vyška bola pre inštitúciu likvidačná a musela sa z budovy vysťahovať . Následne ŽnO objekt PREDALA!!! To je také židovské... Židov nezaujíma vzdelávanie mládeže, alebo kultúra v KE. Ide čisto len o vidinu mamonu...!