Petícia za uvádzanie celkovej ceny za zájazd

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za uvádzanie celkovej ceny za zájazd.

Ocku

#1 Podpora

2013-11-21 15:13

Jednoznačne podporujem uvádzanie plnej ceny za zájazd. Už to malo byť dávno uzákonené. Samé cestovné kancelárie sa do toho nepustia. Biele vrany, ktoré to chceli skúsiť boli v ťažkom hendikepe. Takže zákon je nutný aby to museli urobiť všetci súčasne. Najväčší prospech to však prinesie ľuďom kupujúcim zájazdy.
cestovna agentúra

#2 Re: Podpora

2013-11-21 15:21

#1: Ocku - Podpora

Ono možno by ste sa čudovali, ale za touto peticiou stoja CESTOVNÉ AGENTÚRY :-) a tiež za iniciovanim Návrhu zákona. 

Už v r. 2011 na podnet niektorých agentúr predkladal sa do parlamentu návrh zákona na konečné ceny. Návrh si môžete pozrieť tu:
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=zakony%2Fzakon&MasterID=3741

doslova sa v tom návrhu predkladá, aby sa zmenil § v zákone o reklame, ktorý hovorí o reklame zájazdu:

§ 9a Reklama zájazdu

(1) Ak predávajúci pri reklame zájazdu 19a) uvádza cenu za zájazd, musí uviesť konečnú cenu, ktorú spotrebiteľ zaplatí, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu.

(2) Ak nie je možné vopred určiť konečnú cenu podľa odseku 1, predávajúci v reklame uvedie reprezentatívny príklad zájazdu, ktorý obsahuje popis všetkých služieb, ktoré sú súčasťou zájazdu a konečnú cenu, ktorú spotrebiteľ zaplatí, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu.“.

A ZAUJÍMA VÁS AKO SA V PARLAMENTE ZA TENTO ZÁKON HLASOVALO???

Prítomní 141
Hlasujúcich 136
[Z] Za hlasovalo 50
[P] Proti hlasovalo 55
[?] Zdržalo sa hlasovania 31
[N] Nehlasovalo 5
[0] Neprítomní 9

a hlasovanie podľa klubov kto a ako hlasoval si môžete pozrieť tu:

http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze%2Fhlasovanie%2Fhlasklub&ID=29938


Hosť

#3

2013-11-21 15:58

konečne je to tu!!! všetci cestovatelia !!!
len 5 dni máte možnosť podporiť svojim podpisom, aby cestovky uvadzali konečnú cenu za ponukane zájazdy aj v SR...
nepremeškajte!!!

Hosť

#4

2013-11-21 17:18

To čo sa tu robí na Slovensku je nemysliteľne. Už ani človek si nemôže ist v klude si oddýchnuť. Robte s tým niečo. Dakujem.

Hosť

#5

2013-11-21 17:34

súhlasíme s uvedenou petíciou konečne ihneď budeme vedieť konečnú cenu zájazdu
Viskupic

#6 Re: Re: Podpora

2013-11-21 22:54

#2: cestovna agentúra - Re: Podpora

Za navrhom zakona stoja predovsetkym podvedeni obcania, ktori neustale pisu, posielaju staznosti, aby sme s tym nieco urobili. Myslim, ze poctive cestovne agentury za nim stat mozu, pretoze im musi zalezat na tom, ze ak oni propaguju poctivu a suhrnnu cenu zajazdu, staci jeden nepoctivec a vsetka ich reklama vyjde navnivoc. Ludia pridu do kancelarie s "najnizsou"!! prezentovanou cenou a poctivec, doplati na to, ze uviedol v reklamnom texte ferovu cenu, ktora moze v konecnou dosledku byt nizsia ako tu, ktoru uviedol nepoctivec. A to je podstata navrhu, ktory predkladame uz 3x.  Za Radicovej vlady a 2x za Ficovej...kedze "standardni" politici v standardnych stranach (lavica-pravica ) vlastnia cestovky, kaslu na obcanov a poctivych podnikatelov. O tom svedci to hlasovanie ...

Jozef Viskupic-spolupredkladatel zakona

PS: Kedze tuto iniciativu zacali samotni obcania bez nas predkladatelov, chcem sa aj touto cestou za prejaveny nazor podakovat.


Hosť

#7

2013-11-22 07:35

Podporujem iniciatívu poslancov, aj signatárov petície, pretože je to pravda...CK zavádzajú záujemcov o zájazdy, aby kupovali práve u nich.

CK

#8

2013-11-22 07:54

Podporujem túto petíciu a tiež uvádzanie kompletných cien za zájazdy. Pracujem v CK a viem, že by to znamenalo zjednodušenie práce pre nás, cestovné agentúry, ale v prvom rade by dostal kompletnú informáciu o cene, klient, ktorý zájazd kupuje...ale na druhej strane, prosím nenavážajte sa do cestovných kancelárií, pretože táto záležitosť týkajúca sa nekompletných informácií o cene pre spotrebiteľa sa netýka len ich.. takýto "princíp zavádzania" funguje v podstate všade - v reklamách mobilných operátorov máte uvedenú cenu obrovským písmom a pod ňou takmer polstranový text "minipísmom" ktoré ani nie je možné prečítať, o podmienkach, pre ktoré táto cena platí...alebo pri kúpe auta, za cenu už od... € nikdy to auto nekúpite, stále si tam môžete prirátať aspoň 20% vo forme nejakých príplatkov...v bankách, dokonca v potravinách som sa stretla s niečim podobným a mohla by som ďalej menovať
CK

#9 Re:

2013-11-22 07:59

#7: -

:-) ... samozrejme každý podnikateľ funguje za účelom predaja svojich produktov a podobne je to u CK, každý chce prilákať zákazníkov aby kupoval práve u ňho... a na Slovensku je žiaľ vo väčšine prípadov rozhodujúca cena, už v menej ľudí si potrpí na ponúkanú kvalitu služieb... ale zákazník má možnosť rozhodnúť sa, či po získaní informácie o kompletnej cene, či ten daný zájazd kúpi alebo nie... nikto ho ku kúpe zájazdu nenúti


Hosť

#10

2013-11-22 09:16

Je nevyhnutné priblížiť sa štandardom aké sú hneď vedľa nás v Rakúsku a Nemecku. Prehľadná celková cena zájazdu je dôležitá tak pre klientov ako aj obchodníkov. Všetkým zjednoduší prácu a rozhodovanie. Reklama už nebude zavádzajúca. Preto som jednoznačne za!A pridajte sa aj Vy priatelia
Adrian

#11 OK

2013-11-22 15:27

tiež pracujem v CK, myslím že CK nemajú problém s konečnými cenami, ide o politikov aby takýto zákon schválili. V okolitých krajinách to tak funguje a je to bez problémov. Osobne si myslím že nám to zjednoduší prácu a bude to prehľadnejšie a odstránia sa špekulatívne akcie a zľavy rôznych CK...
Treba si však uvedomiť aj druhú strany mince z pohľadu CK znížia sa zľavy pre klientov, ktoré sú mimochodom nezmyselné teraz (30-40% zľavo ako First minute...), to som v Rakúsku, Česku, Nemecku nikde nevidel, tento trh je pokazený... Samozrejme dotkne sa to aj asi aj províznych predajcov a ich provízii.. CK nedokážu ďalej ťahať nezmyselné zľavy pre klientov a ešte aj zvyšovať provízie pre svojich obchodných partnerov.

Toľko môj názor


Hosť

#12

2013-11-22 18:05

Suhlasim s uvadzanim celkovej sumy za ceny zajazdov,bude to prehladnejsie.

Hosť

#13

2013-11-22 22:24

občania potrebujú konečnú cenu zájazdov vrátane všetkých poplatkov
joja

#14 Re: Re:

2013-11-23 00:01

#9: CK - Re:

a boli ste aj dalej ako na Slovensku ? Preco urazate Slovakov ? radsej sa povenujte gramatike..........

joja

#15 Re:

2013-11-23 00:08

#12: -

suhlasim... pretoze az konecna cena ukaze, kto ma ake ceny...a zaujemca o kupu si usetri kopu casu a sklamania zo zavadzajucich reklamnych cien


Hosť

#16

2013-11-23 06:00

Konečne niekto začal reálne otvárať oči ľuďom .Veď okrádania a klamstiev už bolo dosť.Jedna strana je cena zájazdu a potom príplatky na všetko možné a nemožné čo v skutočnosti v danom zariadení ani neuvidíte. Švédske stoly - strava v bufetových varniciach bez obsluhy,bar počas celého dňa - automat s práškovými nápojmi a dve druhy nejakého alkoholu ,káva za poplatok ,za skoré zaplatenie ešte v decembri 30 percentná zľava. A po príchode keď si začne uplatňovať svoj nárok na zakúpené služby dostáva odpoveď od riaditeľa zariadenia " Prepáčte, náš hotel nikdy takéto služby nemal v ponuke,boli ste oklamaný Vašou cestovnou kanceláriou.!" Nakoniec nám ukáže ponuku v plnej sezóne kde cena zájazdu za ubytovanie tvori cenu izby pre dve osoby aj z cenou stravy a táto cena je 3 x nižšia pre dvoch ako sme zaplatili za jedného,samozrejme myslím tým bez dopravy a príplatkov k nej.Myslím,že toto by malo byť konečne nejako právne ošetrené,aby človek mal aspoň nejakú ochranu, veď toto klamstvo už nepozná hranicu únosnosti!
agneturka

#17 Re: OK

2013-11-23 12:53

#11: Adrian - OK

Pán Adrian na margo Vášho príspevku si dovolím reagovať. Nevidel ste zľavy 30% - 40% v susedných krajinách a hovríte že tento trh je pokazený, tak sa Vás teda pýtam, keďže pracujete v ck kto tento trh pokazil ???? Kto naučil klientov na 40%- 70% zľavy, ktoré sú neúnosné nielen pre ck ,ale aj predajcov ako nazývate vy( Vašich obchodných partnerov), ktorí ešte stále tvoria cca 50% predajov. Nebudem tu polemizovať o províziách ( toho sa totiž táto petícia netýka vôbec) tu ide o klienta a klamlivé zavádzajúce reklamy ( skryté poplatky). Keď každá ck dá konečnú cenu zájazdu nebude klient musieť sedieť za 1.) v kancelárii kým sa skryté poplatky nasčítajú a potom sa čudovať , že reklama vlastne zavádzala ,  za 2.)my nebudeme musieť klientom vysvetľovať prečo to nie je konečná cena , za 3.)nebudeme musieť vysvetľovať klientom keď sa náhodou zvýšia palivové príplatky vždy  na jar , že musia doplatiť zájazd ak nechcú aby sa im palivo navýšilo a viesť 20 minútové rozhovory , že zato nemôžme, za 4.) každý klient sa z ponúknutých možností sám a rýchlo rozhodne u ktorej ck svoju dovolenku kúpi. Situácia na trhu je neúnosná už asi dva tri roky , treba sa zamyslieť kde aj ck robia chybu . Prajem pekný víkend    :-)

ca

#18 Re:

2013-11-23 20:25

#16: -

zase asi chapem ze ste klient lebo ak si myslite ze realna cena za letecky zajazd na 12 dni all inclusive 400 az 500 € na dospelu osobu je naozaj realna kamkolvek ste sialenec ,skuste si bez lietadla vlastnou dopravou zarezervovat ubytovanie s polpenziou a vstupmi ( nie k moru) ale do bazenov v napr. Tatralandii vybehnu vam oci z jamiek a aj v Besenovej len za vstupy , mna by len zaujimalo kolko ste za ten honosny pobyt zaplatili lebo mne sa take nieco nestalo za celu moju eru predajov.

Nattália Itália

#19 VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

2013-11-24 19:12

Obyčajní ľudia nemajú na žiadne dovolenky, na SIPO, na splátky, na jedenie a nie to na dovolenky!!! ZOBUĎTE SA!!! Je vidieť, ste úplne, ale úúúplne mimo pán Viskupič a spol. Je to choréééé ! Vy sa neviete zaoberať tým, čo obyčajných ľudí skutočne trápi ! To ste spadli z čerešne ? Chcete sa pýšiť, že ste prišli na "pupok sveta"? Objavili ste teplú vodu?? Je pred dovolenkou? Vy ste na dovolenke takmer permanentne!. Vy neriešite čo treba, ale sprostosti !! A nemáte šajnu čo ľudia potrebujú, keď v novembri pred vianocami žiadate o podporu takejto petície. Vy si len obhajujete svoj BIZNIS v parlamente ! TO JE PRAVDA !
Fero

#20

2013-11-24 19:39

Zákon je šitý na mieru Igorka zMatoviča!!! Kde sa pánko skrýva ??? Nastrčil svätú Helenu, Viskupiča a pár uletených revolucionárov. Obyčajní ľudia nemajú mzdy na dôstojný život (na základné potraviny, lieky, nájom..) a on tu rieši svoje dovolenky ! Odpútavanie pozornosti od dôležitých vecí !!! Igorko Matovič rieši chumajoviny !!! Ľudia páchajú samovraždy, vraždy, kradnú... NEDÁ SA ŽIŤ v tejto krajine !!!
tiez cestovkarka

#21 Re: VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

2013-11-24 19:53

#19: Nattália Itália - VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

Pani / Slecna Natalia sucitim s Vami ... musite zit velmi tazky zivot, ktory Vas riadne zdeptal a vidiet to na Vasom vyjadrovani ... ale hlavu hore, mozno niekedy aj na Slovensku si budu moct dovolit dovolenkovat vsetci ludia....  (apropo busovy zajazd sa da kupit uz za nejakych 150 e.) co az tak vela nie je. - Tento zakon hovori presne o tom, ze ak ste si nasetrili 150 e a  vidite na letaku cenu 150 a vojdete do cestovky, neodidete sklamana, lebo za tych 150 e si zajazd vazne kupite (teraz je to tak, ze pred vykladom stepujete radostou, ze ste nasli busovy zajazd za 35 e, vojdete do cestovky a tam Vam napocitaju bus a poistenie a je to hned 150 e a Vy odchadzate zlomena a smutna, ze znova nikam nejdete).
Bez ohladu na to, kto ten zakon predklada, je dobry a my - pracovnici cestoviek ho podporujeme lebo presne ide o takych ludi ako mozno aj Vy, ktori pocitaju kazde euro a radi by vedeli cenu pred tym, zko vojdu do cestovky ....


Hosť

#22 Re: Re: VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

2013-11-24 20:12

Pani tiez cestovkarka, vy ste zdeptana ! Nevidite podstatu veci. OĽaNO je zivym prikladom rabovania krajiny, pretoze 4 poslanci sedia na 7.milionoch, ako sliepky na vajciach a namiesto toho, aby riesili existencne problemy naroda oni riesia vlastny blahobyt...

ca

#23 Re: Re: Re: VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

2013-11-24 21:08

#22: - Re: Re: VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

existecne problemy naroda pri vsetkej ucte by mal riesit narod sam a ak suhlasi so vsetkym co sa deje tu u nas v state nech cuci doma a machruje cez pc jaky je mudry .... este ste asi nepochopili co je narod a preco tento narod ma take problemy urcite nie koli cestovkam takze este raz a k teme peticie za celkovu cenu za zajazd tato peticia je hlavne vytvorena pre nas ludi ktori podporuju jej obsah co je myslim absolutne nie zcestne .... zcestne je to ze tu pisete ze ludia nemaju co do papule a ked treba ist do ulic tak ja nie ja som partizan a ak olano aj ked s nimi nie vo vsetkom suhlasim rabuje krajinu tak pan host z vas mam absolutne dost lebo bud mate 10 rokov alebo ste v tejto krajine nezil aspon minimalne od 89teho drzme sa peticie a nepolitikarcime tu my co pracujeme v cestovnom ruchu vidime v tom pre klienta len plusy ak nechodite na dovolenky budeme tu mudrovat aj do rana a zase sa dostaneme do situacie ze par ludi co bojuje v uliciach bojuje aj za nas toto nie je peticia o preziti ( treba ist von do ulic znovu  opakujem) toto je peticia za uvadzanie celkovej ceny za zajazd nic viac a je dobra hlavne aj pre vas klientov a my pracujuci v cestovnom ruchu dufame ze konecne ten zakon prejde hlavne  koli vam nie koli nam !!!!!!!

ca

#24 Re: VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

2013-11-24 21:19

#19: Nattália Itália - VY STE ČISTO ZCESTNÍ !!

Pani Nattalia Itália neviem či ste pochopila o čom je táto petícia a že sme ju dali my pracovníci obyčajní ako podporu na predloženie zákona a je absolútmne jedno kto ho predkladá lebo verte alebo nie este minimalne polovica pracujuceho naroda si na tu dovolenku dokaze usetrit .... Ak je u Vas sprostost ci klient vidi cenu od alebo konecnu cenu u mna je cudne ze ste dnes asi nebola v uliciach bojovat za lepsi zivot

S. Chekra

#25

2013-11-25 10:19

Som za neskreslenú, pravdivú a ceľkovú cenu ponúkaných produktov dovoleniek.