Petícia za zachovanie mestskej jazdeckej polície

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zachovanie mestskej jazdeckej polície.


Hosť

#26 Re: Ja

2013-11-30 08:41

#24: - Ja

kde nájdem štatút MP - jazdná polícia, nakoľko v rokoch okolo 2000 chodili spoločne so štátnou políciou na hliadky aj futbalové zápasy.

 


Hosť

#27 Re: Re: Ja

2013-12-09 22:20

#26: - Re: Ja

Spoločne chodiť mohli, ale len ako okrasa....Žiadne právomoci nemajú -niesú v zákone....Stačí si pozrieť

Donucovacie prostriedky

 

 

(1) Donucovacími prostriedkami sú

a) hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany,

b) slzotvorné prostriedky,

c) obušok,

d) putá,

e) služobný pes.

f) technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla.

 

(2) Pred použitím donucovacích prostriedkov je príslušník obecnej polície povinný vyzvať osobu, proti ktorej zakročuje, aby upustila od protiprávneho konania, s výstrahou, že bude použitý niektorý z donucovacích prostriedkov. Od výzvy a výstrahy môže upustiť iba v prípade, keď je sám napadnutý alebo je ohrozený život alebo zdravie inej osoby a vec neznesie odklad alebo tomu bránia iné okolnosti.

(3) O tom, ktorý z donucovacích prostriedkov použije, rozhoduje príslušník obecnej polície podľa konkrétnej situácie tak, aby osobe, proti ktorej zakročuje, nespôsobil neprimeranú ujmu.

 

http://mestskapolicia.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id=1361&id_org=700011&p1=1121


Hosť

#28

2013-12-11 07:02

#27: - Re: Re: Ja

Nieje tam ani auto a ani bicykel.To xnamena,ze policajt v aute alebo na bicykli je tiez na okrasu?

Ivan Bielik

#29 Ivan Bielik

2013-12-13 20:44

#1: -

Prosím, čo chcete od primátora, ktorý vo vláde v roku 1999 hlasoval za bombardovanie Belehradu, ktorý zviedol dievča, urobil jej dieťa, a ponechal ju osudu, ktorý ide predať Kamenné námestie Angličanom, ktorý porušuje zákony, zamestnáva všelijakých expertov (poradcov) na bicyklovanie, na starostlivosť o (dôverník Štb) seniorov, doslova neodbornú chamraď bez kúska cti a morálky. Ktorý sa obklopil ľuďmi na svoj vlastný obraz, ktorý sa však úpenlivo snaží, aby pôsobil ako stelesnená nevinnosť a dobrota.                                                                                                                                                                                 Ľudská mimikra, alibista, konjukturalista, vypočítavý egoista, zamindrákovaný narcist, s nízkym prahom citlivosti pre česť, slušnosť a spravodlivosť, taký je náš primátorík. (Ktorého najväčší výkon, ako ministra školstva bolo, aby sa jóga zaviedla do osnov na ZŠ).  Stačí, ak by prepustil dvoch úplne zbytočných ľudí a nemusíme bojovať o niečo, čo funguje, čo má význam, osoh, čo poskytuje pocit bezpečia, ale aj istý neopakovateľný zážitok pri stretnutí s jazdeckou mestskou políciou.                                                                                                                                                                                     Býval som na Kramároch a denne som chodil na Železnú studničku. Svoju prácu si táto polícia vykonávala naozaj profesionálne. A preto ich zrušíme? Za trest? Dôvod? Vraj peniaze?! Dáme im bicykle a motorky? To hádam môže napadnúť len človeka zbaveného svojprávnosti!    (Koľko stál experiment urobiť len jeden pruh pre autá idúce z mosta SNP na nám 1. mája? Po týždni, vraj testovania, bol zrušený? Aj šiestak na ZŠ by vyrátal priepustnosť ulice, nie to človek, ktorý ukončil matematicko-fyzikálnu fakultu, ako náš pán primátorík, hrdiaci sa ešte aj titulom docent).                                                                             Pán primátor a jeho partia nochsledov, džentrikov, povaľačov si mesačné pretelefunuje tisíce eur a nikomu to nevadí. Poslanecká skorumpovaná partia, ktorá sa nečinne pozerá, ako slušných ľudí vyhadzuje istá doktorka Hazuchová zo zamestnania, lebo majú na fungovanie istého zariadenia ARCHA iný názor, ktorá nakupuje zdravotné pomôcky bez transparentného výberového konania, to je len zlomok morálky a klientelizmu, hlboko zažratého do bratislavskej radnice a do konania aj jej veľkej časti poslancov. A na ich čele stojí muž, ktorý svoj osobný prospech povýšil nad záujmy Bratislavy. Bratislava má dosť slušných ľudí, odborníkov, so skvelými charakterovými vlastnosťami... Blížia sa voľby, prosím, poobzerajme sa po niekom. Nech nám zasa kadejakí politici nanastrčia svojho figuranta.


Hosť

#30 Re:

2013-12-26 12:02

#28: -

ak si niekto neprecital...bolo napisalne ze niesu donucovacim , ale len dopravnym prostriwedkom...ako auto a bycikel a aj skuter....Takisto statni policajti nevytlacaju dav autami...ze? Treba citat....


Hosť

#31 Re: Ja

2014-01-03 09:13


Hosť

#32

2014-01-03 09:20

Vazena, Vam musela jazdecká strašne ublížiť. Alebo mestská policia ako taka? Skuste sa zamyslieť nad sebou a nerypte do ľudí, ktorí stoja za to aby mali naďalej svoju prácu. Sú tu potrebný.

Hosť

#33 Re:

2014-01-05 21:38

#32: - Zatial som sa nepreorientoval na zenu ale dakujem vazena :)

 

Ivan Bielik

#34 Re: Ja

2014-08-17 08:35

#24: - Ja 

CC