Odmietam klamstvo a demagógiu. Mandátna zmluva.

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Odmietam klamstvo a demagógiu. Mandátna zmluva..


Hosť

#26

2013-06-02 07:28

Verejná televízia je platená z našich daní a nedovoľme asociálnym parazitom z vysokej politiky, aby ju zneužívali na svoje zločinecko-zlodejské ciele a ospravedlňovanie svojich zločinov proti ľudskosti cez ekonomiku.

Hosť

#27 Re:

2013-06-03 18:16

#17: Palo -

Výborne Palo, som na teba hrdý. Je to uvedomelý podpis a o to nebezpečnejší pre tých na druhej strane nášho života.

 


Hosť

#28

2013-06-04 20:18

Som občan SR ktorá potrebuje zmenu systému, petíciu som podpísal z vlastného presvedčenia

Hosť

#29

2013-06-05 08:24

Verejnoprávne média, ktoré prinášajú dezinformácie sú vlastizradné! Je nevyhnutné ich dostať pod kontrolu verejnosti! Je mimoriadne dôležité, aby mali občania možnosť vyjadriť svoj názor o správnosti a pravdivosti všetkého, čím verejnoprávne média kŕmia ľudí! Želáme veľa šťastia :)

Hosť

#30

2013-06-06 20:34

nieco je zhnite v state Slovenskom.

Hosť

#31

2013-06-07 11:27

20 rokov ľavicového klamstva stačilo ...

Hosť

#32 Re:

2013-06-07 11:29

#29: -

Gaunerské zákony ničia ľudské osudy

Občianske vedomie

sa aj preto u nás vyvíjalo

nie smerom k pocitu

právnej istoty, ale naopak,

k pocitu, že žijeme

v právnej džungli,

v ktorej je úspešný práve ten, kto sa podľa zákonov nespráva.

Tým, ktorí plánujú

hnať svojich politických kritikov pod akýmikoľvek zámienkami

do politických procesov,

by som chcel povedať,

že takto získaná moc im bude hanbou a ťarchou.

Ponajprv sa musím priznať, že nemám vysokú mienku o úspechoch obdobia od prvých demokratických volieb podnes, pokiaľ ide o tvorbu zákonov. Úloha poslancov v politike sa u nás nestihla zakoreniť, a preto zákonodarná iniciatíva prichádzala najmä od ponovembrových vlád. Inokedy zákon vznikol v rámci búrlivej debaty ako chaotický readymade pôvodného legislatívneho textu. Len zriedkavo sa stávalo, že niekto zo zástupcov ľudu venoval časť svojho času príprave zákona. A ak, tak to potom boli často iba propagandisticky cielené návrhy, ktoré skončili v závoze. A to bolo to posledné, čo ľudia potrebovali.

Občianske vedomie sa aj preto u nás vyvíjalo nie smerom k pocitu právnej istoty, ale naopak, k pocitu, že žijeme v právnej džungli, v ktorej je úspešný práve ten, kto sa podľa zákonov nespráva.

Toto všetko ma trápi a štve. Tápanie a hľadanie právnych základov musí mať svoju hranicu. Ja za ňu považujem moment, keď ktosi velí, že by sme sa mali otočiť a "mašírovať" do poriadkov tzv. totality. Časť súčasnej vládnej politiky tam zamierila, najmä keď sa objavili návrhy na stíhanie za politické názory. Zdá sa mi, že práve tam smeruje iniciatíva predsedu SNS Jána Slotu. Takéto zákony škodia spoločnosti, ľuďom a rozosievajú zlo.

Bol som vyšetrovaný za ten paragraf, ktorý on teraz navrhuje pritvrdiť. Vo väzení som bol za iný zákon z vtedajšej hlavy jedna (ochrana republiky), za stodeviatku (volalo sa to nedovolené opustenie republiky). Vtedy som zažil, ako sa gaunerský zákon vplieta do ľudských osudov a poznačuje ich. Ako príklad by som rád vyrozprával svoj zážitok.

Bol som mládenček tesne po maturite. V krajine sa už skončil vzdor po okupácii a spoločnosť sa začala ponárať do atmosféry strachu. Previerky - tie sa ma nedotkli. Sklamanie a rozčarovanie áno. Zo spoločnosti plnej nádeje sa stala masa vystrašených, do seba sa uzatvárajúcich ľudí. Chcel som študovať, ale všade sa už začala vyžadovať lojalita a "pozitívna angažovanosť".

Spolu so spolužiakom sme si povedali, že treba začať inde. Pokus prekročiť hranice sme uskutočnili na Šumave. Prebehli sme streľbou vojakov na strážnych vežiach a pred nami zostal už len jeden vojak so samopalom v ruke. Zdalo sa mi, že je to tvár chlapca mladšieho , ako sme boli my. Bežali sme ďalej a on strieľajúc za nami. Vďaka husto rastúcemu šumavskému (a možno už schwarzwaldskému) lesu sme sa pohybovali ďalej.

Videl som, že môj kamarát padol na tvár. Myslel som si, že je postrelený. Krv však na ňom nebola a ako sa ukázalo neskôr, bol to šok. Vojak, ktorý nás prenasledoval, bol vzápätí pri nás. Donútil ma stáť pri strome a stále strieľal do kmeňa, kúsok nad hlavou, až kým sa mi nepodlomili nohy. Prišiel "gazik", odviezli nás, a keď sme sa pozbierali, začal sa výsluch. Neskôr v noci ešte prišla, vraj tradičná, "nakladačka" od vojakov. Dôstojníci ich hecovali proti tým, kvôli ktorým museli celé noci bdieť a prehľadávať močiare, plní strachu, či nebudú zabití alebo či sa nestanú tými, ktorí zabijú.

Na súde, s odstupom niekoľkých mesiacov, sme sa dozvedeli, že strieľajúci mládenec bol náš rovesník - maturant z Prahy. Strieľal, aby sám neskončil vo vojenskej väznici.

Odsedeli sme si väzenie a čas ukázal, že kamarát sa zo šoku nedostal. Z roka na rok sa jeho nervová sústava rozpadávala a ako dvadsaťsedemročný sa stal invalidom.

Strelca a terč v tejto epizóde určil zákon. Z rodu tých, pre ktoré raz posielali do koncentrákov, inokedy k uránu alebo na dlhé roky k lopate. Pre politické delikty.

V novembri 1989, po dvadsiatich rokoch života občana "druhej kategórie", som sa dočkal pádu železnej opony. Hádam nielen ja, ale takmer všetci sme si vtedy mysleli, že ak nič iné, tak aspoň pôsobenie takýchto zákonov sa už u nás skončilo. Ak sa ukazuje, že nie, potom sme povinní odmietnuť ich návrat.

Tým, ktorí plánujú hnať svojich politických kritikov pod akýmikoľvek zámienkami do politických procesov, by som chcel povedať, že takto získaná moc im bude hanbou a ťarchou. Veď o tom, kto bol kedy vlastencom, kto pomáhal vzniku a rozvoju demokratickej a slobodnej Slovenskej republiky, rozhodnú napokon až tí, ktorí prídu po nás. A nie zákony.

 

metla

#33 Na každú sviňu sa voľakde voda varí!

2013-06-10 14:43

Len taký malý odkaz pre politikov, sudcov, bankárov, celévriti a inú háveď, ktorá sa tu na voľačo hrá a zabudla, že má slúžiť národu a ľudskosti:

"Ani v nekonečnom priestore, ani uprostred oceánu,
ani ak sa človek uchýli do horskej jaskyni,
nikde v oblasti vesmíru,
nenájde ochranu pred následkami svojich zlých činov."

Hosť

#34

2013-06-13 09:16

chcem žiť v právnom štáte kde vymožiteľnosť práva je samozrejmosťou
Filip Adámik

#35 Keď si niečo želá len jeden, je to útopia, keď si to budú želať viacerí bude to realita

2013-06-22 09:24

1. diel: V roku 1991 založil politické hnutie HSP - Hnutie za slobodu prejavu, bola to hanba?
http://www.youtube.com/watch?v=qgVrqTlvryQ
HSP malo za ciel aby prechod vlastníckych práv z predtým spoločného vlastníctva na súkromne bol transparentný a pod dod dohladom televíznych kamier. Bola to zlá myšlienka?
https://www.facebook.com/jan.molnar.777
Martinka

#36 Re: Ano deje sa na portaly SKUTOCNYSNEM

2013-09-25 12:48

#4: -

Pozri te si ako ludia priamo hlasuju za konkretne zmeny uz dnes a na Slovensku. Portal SKUTOCNY SNEM je tu pre kazdeh obcana, nepyta si ID, ziadne kontaktne udaje, nezneuziva svoju silu a dava priestor kazdemu slobodne rozhodovat. Skuste. Podporuje kampane obcanov, peticie ale hlavne podpporuje uz dnes tu a teraz ucinnu moc obcanov. To je zmena ktora vyposobi este vacsiu zmenu.

Karol

#37 Re: Aj ja tak preto som na portaly SUS

2013-09-25 12:50

#34: -

Na portaly Skutocnysnem uz dnes rozhodujem o tom, ako to bude somnou zajtra. Su tam hlasovania obcanov za zakony ktore uz dnes-zajtra ovplyvnia moj zivot, su tam podporene peticie a ine veci. Nikto odomna neziada ziadne ID a viem ze toto ma buducnost uz dnes.

Petra

#38 Re: Pod podporit teda dobru vec na SUS

2013-09-25 12:53

#15: -

Portal skutocnysnem ti uz dnes dava moznost zmenit zajtrajsok, priamym hlasovanim a podporou peticii, hromadnych pripomienok. Nechcu od teba adresu ani ID, len ti daju prilezitost hlasovat k sucasnym zneniam zakonov, ktore treba zmenit. Ma to buducnost, tak sa tam pozri. Netreba uz cakat na formovanie nejakych skupin...toto je online pre cele slovensko.


Hosť

#39

2013-11-13 11:15

Mám veľký sen,sochu v Bruseli z nápisom na pozadí v 4.svetových jazykoch v znení ,bozajte ma v riť