Proti zmene územného plánu v lokalite Veľká lúka v Dúbravke
Re:
No bola by to naozaj velka skoda zastavat tu lokalitu, platime vysoke dane, ale ze by sa nieco zlepsovalo som veru nepostrehol ako spravit nieco pre verejnost ako napr. cyklisticku + korculiarsku drahu...... len biznis biznis biznis.........
Malo by byť prvoradým cieľom MÚ Dúbravka, aby vytvoril pre nás obyvateľov Dúbravky vhodné podmienky na turistiku a relax. Zmienená oblasť je takou oblasťou,len je potrebné zo strany MÚ Dúbravka urobiť všetky kroky k tomu, aby sa dané územie vyčistilo a vytvorili sa tam podmienky pre relax obyvateľov Dúbravky a Devínskej Novej Vsi. Veď v Dúbravke nemáme vôbec nič pre oddych a relax aj to málo čo bolo sa zastavalo a Železná studnička už nestačí, veď je pre celú Bratislavu!!! Vytvorme si areál oddychu a zdravia aj pre Dúbravku! Developeri a ich biznis nech stavajú tam, kde stoja staré domy a teda nech nestavajú a nemajú šancu zničiť krásnu oblasť prírody a poslanci MÚ Dúbravka na čele so starostom nech sa zamyslia nad tým, čo chcú odsúhlasiť - občania na to nezabudnú pri voľbách do samosprávy. Zachovajme si to, čo nám príroda dáva a zvelaďme to v prospech nás všetkých.
prechodne zijem v BA v castiach DNV a Dubravka a rad navstevujem ten kusok lesa,co tam ostal..nemali by sme dovolit nicit prirodu na ukor predstav biznismanov z J&T a pododobnych zaujmovych skupin.
Peticia je hlupost
Plac medzi tescom a kulturnym domom,dalsie miesto.priestor pozdlz cesty od pekarne po krizovatku(policia)...........aha nie je tu taka lukrativita pre par jedincov,ze.
Treba z dubravky urobit druhu petrzalku,aby sme za 10 rokov uz len spominali,ze sme mali niekedy v okoli aj lesy,kde sme sa my ako decka hravali.Nase deti uz nic take nepotrebuju,ze?
som za výstavbu
Chcela som sa vyjadriť k Vašej petícii ale po nejasnom znení o akú petíciu sa Vám jedná, som to vzdala. Pretože mi nie je jasné o čo Vám vlastne ide. Veľká lúka je k.ú. Dúbravka, Devínska Kobyla je k.ú. Devín, Dlhé Diely - Kraľova Hora k.ú Karlova Ves - Devín. Ohľadne výstavby Veľká lúka k.ú. Dúbravka nie ste podľa mňa dostatočne informovaný o dôvodoch vlastníkov pozemkov ohľadne výstavby na Veľkej lúke a nepoznáte dostatočne obe strany mince. Nie je možné zachovať poľnohospodársku oblasť v tejto lokalite z hľadiska efektívnosti v prospech vlastníkov. Je absolútne nemožné obohnať 80 Ha pôdy min. 5m. hrubým neprestrihnuteľným a nezmariteľným pletivom resp. každú rastlina a strom priklincovať.Platíme riadne dane a cítime sa ako vyhnanci vo vlastnom území (Indiáni na okraji spoločnosti). Vysťahujte sa z Vašich terajších bytov, aby sa pôvodní vlastníci z tohto územia mohli vrátiť domov. Naše pozemky boli vyvlastnené aj v prospech Vás, aby ste tu mohli bývať.
Som pre viac zelene a pre skultivovanie miest celkovo v Bratislave, radšej šetriť priestor a investovať do komplexnejších bytových priestorov, pasívnych bytov a domov na miestach so zlým potenciálom pre parky, cyklistické trasy a iné rekreačné a športové, ako aj pre kultúrne a iné aktivity.
Re: som za výstavbu
Ak ma niekto ornu podu,tak by sa tam malo nieco pestovat . Ak vsetko zabetonujeme nebudeme co jest .
To si uvedom
Štokeravská vápenka
Pozor na gramatiku - prezývka
Výstavba v Dúbravke
To, čo by ma úprimne zaujímalo je, z akých dôvodov vypadla táto lokalita ochranárom z ich pozornosti ( p. Nagy), resp. prečo "zástanca" občianskeho hlasu v Dúbravke p. RNDr. Zaťovič nepovažuje resp. nepovažoval za potrebné najprv o tom to zámere SDKU/Most rokovať s občanmi (verejné zhromaždenie občanov, verejná diskusia a pod.) Dovoľujem si uviesť, že všetky pozemky v lokalite Lamenica sú vo vlastníctve GREEN STONE PROPERTIES, s. r. o., IČO 45 563 055, ktorá je vo vlastníctve PROTERRACO PROPERTY HOLDING LIMITED, Anagnostara - Rassel, ANTZELA COURT, Flat/Office 6, Limassol 3076 3030, Cyprus. Čiže tu vyvstáva otázka, koho záujem ( nevravím, že nelegálny) vlastne táto iniciatíva SDKU/MOST zastupuje – občiansky alebo záujem developera?
Re:
Ak by mali pôvodní obyvatelia Dúbravky "možnosť jednostranne sledovať" svoje záujmy pred 50 rokmi, tak dnes by väčšina signatárov petície bývala v nádhernom životnom prostredí, zväčša však v dedinách mimo Bratislavy - najmä na východe. Bolševik sa už 2x postaral o "rozvoj" Dúbravky. Najprv zabral ornú pôdu pre JRD (kto nechcel, bol o pár rokov v rámci akcie B vyťahovaný aj s rodinou 50 alebo až 100 km z Dúbravky). Druhý raz vzali (vyvlastnili) túto pôdu v 60. rokoch na výstavbu 35 tisícového sídliska za 0,40 Kčs za m2. Väčšina radšej podpísala - majúc na pamäti nedávny osud svojich príbuzných alebo susedov. V tých časoch bola cena 1m2 štvorcového kancelárskeho papiera o čosi vyššia ako cena 1m2 vyvlastnenej pôdy. Nemyslím si preto, že záujem súčasných vlastníkov pôdy v tejto oblasti je nelegálny alebo "ničil kultúru života". Táto petícia má to skutočne zvláštnu príchuť - tí, ktorí vo väčšíne (okrem tých čo si ich už kúpili za trhovú cenu) dostali družstevné alebo štátne byty od bolševika za šesták a za druhý si ich odkúpili do vlastníctva, dnes sa prostredníctvom petície domáhajú, aby im pôvodní majitelia pôdy (viac krát pred tým už okradnutí) zabezpečili na nej rekreáciu. A čo už je vonkoncom nestráviteľné, ak tento icjh "záujem" presadzujú ľudia z uskupenia SDKU - ktorým zato organnizátori petície potom nebudú vyhadzovať na oči zástavbu na Lamenici - v Národnej prírodnej rezervácií Devínska Kobyla. Pekný deal! PS: pán Mgr. Matej Nagy bol pri poslednom rokovaní MsZ k územnému plánu prihlásený do diskusie ako prvý ( za občanov) - len sa ho primátor nemohol dovolať. Prečo asi?
http://danubelimesbrand.org/sites/austria/carnuntum-petronell-bad-deutsch-altenburg/
Má to atmosféru, kľud. Naši ľudia takéto miesto si nevedia ceniť, nie to ešte využiť. Každý civilizovaný štát si váži vlastné dejiny, kultúru a dokáže na tom ešte aj zarábať, viď. Carnuntum.
Držím nám palce.
Krajčírovičová
Re: Re: som za výstavbu
#14: ovocie - Re: som za výstavbu
Ano preto aby ste to vy z panelakou mohli všetko zadarmo zožrať .Uvedom ťe sa .
| This discussion has been closed. |