Proti zmene územného plánu v lokalite Veľká lúka v Dúbravke


Hosť

#1

2013-04-11 04:44

Veľmi dobrá, užitočná vec. Konečne sa začneme brániť v tejto krajine proti svojvôli určitej skupine ľudí, ktorým ide predovšetkým o biznis.

Hosť

#2 Re:

2013-04-11 07:52

#1: -

No bola by to naozaj velka skoda zastavat tu lokalitu, platime vysoke dane, ale ze by sa nieco zlepsovalo som veru nepostrehol ako  spravit nieco pre verejnost ako napr. cyklisticku + korculiarsku drahu......  len biznis biznis biznis.........


Hosť

#3

2013-04-11 09:43


Malo by byť prvoradým cieľom MÚ Dúbravka, aby vytvoril pre nás obyvateľov Dúbravky vhodné podmienky na turistiku a relax. Zmienená oblasť je takou oblasťou,len je potrebné zo strany MÚ Dúbravka urobiť všetky kroky k tomu, aby sa dané územie vyčistilo a vytvorili sa tam podmienky pre relax obyvateľov Dúbravky a Devínskej Novej Vsi. Veď v Dúbravke nemáme vôbec nič pre oddych a relax aj to málo čo bolo sa zastavalo a Železná studnička už nestačí, veď je pre celú Bratislavu!!! Vytvorme si areál oddychu a zdravia aj pre Dúbravku! Developeri a ich biznis nech stavajú tam, kde stoja staré domy a teda nech nestavajú a nemajú šancu zničiť krásnu oblasť prírody a poslanci MÚ Dúbravka na čele so starostom nech sa zamyslia nad tým, čo chcú odsúhlasiť - občania na to nezabudnú pri voľbách do samosprávy. Zachovajme si to, čo nám príroda dáva a zvelaďme to v prospech nás všetkých.
don_Parazit
Hosť

#4

2013-04-29 09:25

prechodne zijem v BA v castiach DNV a Dubravka a rad navstevujem ten kusok lesa,co tam ostal..nemali by sme dovolit nicit prirodu na ukor predstav biznismanov z J&T a pododobnych zaujmovych skupin.


Hosť

#5

2013-05-15 11:35

ok
obyvatel

#6 Peticia je hlupost

2013-05-29 11:56

Zachovanie sucasneho stavu znamena asi tolko, ze popri domoch, ktore tam uz legalne su a stavaju sa dalsie, vzniknu este dalsie a to tak, ze budovat cesty uz potom nebude mozne. Stavat sa bude tak ci tak, umoznuje to uz sucasny uzemny plan. Da sa postavit zahradna chata s rozmermy 1/4 pozemku zastavaneho. Jediny rozdiel je ci sa bude stavat koordinovane alebo nie a ci tam budu cesty a pekna zelen, alebo tam budu tak ako teraz vymole a zial bohu aj bezdomovci, co zmenana, ze to nebude moct vyuzivat nikto a zostane jedine pekne pohlad z kopca dole, pri ktorom nie su vidno smetiska...

Hosť

#7

2013-05-29 13:57

Dost dobre nerozumiem preco sa ma konat vystavba pomaly priamo v lese,ked dubravka ma dost nevyuzitych priestorov.aby som bol konkretny.Stara budova posty,naco nam je????Jej zburanim + zabratim kolotocarskeho miesta medzi postou a Lidlom vznikne predsa dost velky plac na vystavbu.
Plac medzi tescom a kulturnym domom,dalsie miesto.priestor pozdlz cesty od pekarne po krizovatku(policia)...........aha nie je tu taka lukrativita pre par jedincov,ze.
Treba z dubravky urobit druhu petrzalku,aby sme za 10 rokov uz len spominali,ze sme mali niekedy v okoli aj lesy,kde sme sa my ako decka hravali.Nase deti uz nic take nepotrebuju,ze?
Maroš

#8 som za výstavbu

2013-05-29 18:45

...úprimne povedané "chápem" prečo nesúhlasíte, ale pozrite sa aj na 2.stanu mince. Veľká lúka (jej parcely) boli za "komunistov" odobrané vlastníkom (spravovalo ich PD ak sa nemýlim) a aj Technické sklo stojí na pozemkoch, ktoré boli postupne vyvlastnené. Po revolúcii si mnoho "starých dúbravčanov" zobralo inkriminované pozemky do užívania, ale oplotiť si si nemohol - záhradka na zeleninku tým pádom neprichádzala do úvahy a naši "tiež" občania musia taktiež jesť. Po niekoľkých rokoch a nasťahovaní mladých rodín do "starej Dúbravky", zväčša z panelákov im začal vadiť pach domácich zvierat a mnoho ľudí prestalo "chovať". Tým pádom nebolo treba siať ani obilie, kukuricu... Teraz keď sa mnohí tešia na to, že budú mať pozemok pre svoje deti, alebo pre seba, tak sa zdvihne vlna odporu. Keď navrhujete A, tak navrhnite aj B. Ak chceme v lokalite rekreačnú zónu nie som proti, ale nech nám Dúbravka zamení pozemky v rovnako peknej lokalite na výstavbu a je to vybavené, alebo by ste radi, aby sa stovkám "starých dúbravčanov" opäť krivdilo...? hm

Hosť

#9

2013-05-30 08:38

Pan starosta ma ties pozemok v danej lokalite.Rad ho preda samozrejme po schvaleni UP drahsie.Preto ta snaha z jeho strany.

Hosť

#10

2013-06-04 07:48

V tomto skorumpovanom absurdistane už pomôže snáď len defenestrácia.

Hosť

#11

2013-06-04 07:57

Vzhľadom na to, že Veľká Lúka je zároveň aj archeologickou lokalitou, mohla by sa zdať rozumnejšia investícia pre skultúrnenie tejto oblasti aj ako malého archeoskanzenu. Našli sa tu totiž obydlia ako Keltov, tak i Germánov. Rekonštrukcie takýchto chát, prípadne zriadenie malého múzea v prírode by mohlo prilákať viac turistov do Dúbravky a zároveň byť prospešným pre kultúru a vzdelávanie ľudí.
starodúbravčanka
Hosť

#12

2013-06-05 12:53

Chcela som sa vyjadriť k Vašej petícii ale po nejasnom znení o akú petíciu sa Vám jedná, som to vzdala. Pretože mi nie je jasné o čo Vám vlastne ide. Veľká lúka je k.ú. Dúbravka, Devínska Kobyla je k.ú. Devín, Dlhé Diely - Kraľova Hora k.ú Karlova Ves - Devín. Ohľadne výstavby Veľká lúka k.ú. Dúbravka nie ste podľa mňa dostatočne informovaný o dôvodoch vlastníkov pozemkov ohľadne výstavby na Veľkej lúke a nepoznáte dostatočne obe strany mince. Nie je možné zachovať poľnohospodársku oblasť v tejto lokalite z hľadiska efektívnosti v prospech vlastníkov. Je absolútne nemožné obohnať 80 Ha pôdy min. 5m. hrubým neprestrihnuteľným a nezmariteľným pletivom resp. každú rastlina a strom priklincovať.Platíme riadne dane a cítime sa ako vyhnanci vo vlastnom území (Indiáni na okraji spoločnosti). Vysťahujte sa z Vašich terajších bytov, aby sa pôvodní vlastníci z tohto územia mohli vrátiť domov. Naše pozemky boli vyvlastnené aj v prospech Vás, aby ste tu mohli bývať.

eR Pé
Hosť

#13

2013-06-05 18:35

Som pre viac zelene a pre skultivovanie miest celkovo v Bratislave, radšej šetriť priestor a investovať do komplexnejších bytových priestorov, pasívnych bytov a domov na miestach so zlým potenciálom pre parky, cyklistické trasy a iné rekreačné a športové, ako aj pre kultúrne a iné aktivity.

ovocie

#14 Re: som za výstavbu

2013-06-18 07:32

#8: Maroš - som za výstavbu

Ak ma niekto ornu podu,tak by sa tam malo nieco pestovat . Ak vsetko zabetonujeme nebudeme co jest .

 

To si uvedom


Hosť

#15

2013-06-18 07:55

Snáď ako ďalší argument: Štokeravská vápenka - Pôvodný prístup po asfaltovej ceste je zamedzený s tým, že ide o súkromný pozemok, napriek tomu, že lokalita je vyhlásená Prírodná pamiatka!
Stockerau

#16 Štokeravská vápenka

2013-06-18 07:58

Snáď ako ďalší argument - Štokeravská vápenka - Pôvodný prístup do lomu po asfaltovej ceste je zamedzený s tým, že ide o súkromný pozemok, napriek tomu, že lokalita je vyhlásená Prírodná pamiatka!

Pozor na gramatiku - prezývka

Hosť

#17

2013-06-18 10:14

Na Slovensku je už kultúrne niečo NEPOSTAVIŤ...lebo všetko je už postavené. Viem, že tým nepresvedčím majiteľov pozemkov, ani developerov a už vôbec nie samosprávy, lebo v rámci nej sa vždy nájde nejaký ten úradníček, ktorému sa nejaké to prilepšenie vždy hodí.
lameničan

#18 Výstavba v Dúbravke

2013-06-18 12:15

Neviem, či je Vám známe, že poslanecký klub SDKU/Most v Mestskom zastupiteľstve, predložil na poslednom rokovaní MsZ v rámci tzv. Tabuľky 0 (návrhy na zmenu územného plánu predložené jednotlivými klubmi zastupiteľstva) bod, ktorý je v tejto tabuľke pod č. 80 označený ako DU/4, kde sa navrhuje zmena využitia pozemkov v lokalite Lamenica z kódu 1003 (rekreácia v prírodnom prostredí) na kód 102 (malopodlažná bytová zástavba). Jedná sa územie o rozlohe cca 10,2 ha ktoré leží už v chránenom území Devínskej Kobyly (Národná prírodná rezervácia, územie európskeho významu - SKUEV 0280, Natura 2000). Lokalita je vedľa tzv vojenskej cesty - v smere z Dúbravky odbočíte asi 100m pred závorou vľavo (odbočka v pravo vedie k bývalému objektu SALES).
To, čo by ma úprimne zaujímalo je, z akých dôvodov vypadla táto lokalita ochranárom z ich pozornosti ( p. Nagy), resp. prečo "zástanca" občianskeho hlasu v Dúbravke p. RNDr. Zaťovič nepovažuje resp. nepovažoval za potrebné najprv o tom to zámere SDKU/Most rokovať s občanmi (verejné zhromaždenie občanov, verejná diskusia a pod.) Dovoľujem si uviesť, že všetky pozemky v lokalite Lamenica sú vo vlastníctve GREEN STONE PROPERTIES, s. r. o., IČO 45 563 055, ktorá je vo vlastníctve PROTERRACO PROPERTY HOLDING LIMITED, Anagnostara - Rassel, ANTZELA COURT, Flat/Office 6, Limassol 3076 3030, Cyprus. Čiže tu vyvstáva otázka, koho záujem ( nevravím, že nelegálny) vlastne táto iniciatíva SDKU/MOST zastupuje – občiansky alebo záujem developera?

Hosť

#19

2013-06-18 12:22

skoda reci

Hosť

#20

2013-06-18 12:56

Skutočne je potrebné budovať vedomie, že naša krajina má cenné historicko-kultúrne dejiny ako aj krajinno-ekologické celky. Ich poznanie a skúsenosť s nimi, vplýva na celkovú kultúru úcty k životu, ktorá dnes potrebuje skutočnú renesanciu, pretože bezuzdný konzumizmus a arogantná účelovosť ju priam ničí. Zároveň však ničí aj skutočný pokoj a radosť z daru života čo sa odráža aj v medziľudských vzťahoch. Načo nám "rozvoj" za takú cenu?! Vec sa dá vyriešiť, iste jestvuje riešenie, ktoré nesleduje len jednostranné záujmy, často len s krátkodobou perspektívou výhodnosti aj to len pre niektorých.
lameničan

#21 Re:

2013-06-18 13:33

#20: -

Ak by mali pôvodní obyvatelia Dúbravky "možnosť jednostranne sledovať" svoje záujmy pred 50 rokmi, tak dnes by väčšina signatárov petície bývala v nádhernom životnom prostredí, zväčša však v dedinách mimo Bratislavy - najmä na východe. Bolševik sa už 2x postaral o "rozvoj" Dúbravky. Najprv zabral ornú pôdu pre JRD (kto nechcel, bol o pár rokov v rámci akcie B vyťahovaný aj s rodinou 50 alebo až 100 km z Dúbravky). Druhý raz vzali (vyvlastnili) túto pôdu v 60. rokoch na výstavbu 35 tisícového sídliska za 0,40 Kčs za m2. Väčšina radšej podpísala - majúc na pamäti nedávny osud svojich príbuzných alebo susedov. V tých časoch bola cena 1m2 štvorcového kancelárskeho papiera o čosi vyššia ako cena 1m2 vyvlastnenej pôdy. Nemyslím si preto, že záujem súčasných vlastníkov pôdy v tejto oblasti je nelegálny alebo "ničil kultúru života". Táto petícia má to skutočne zvláštnu príchuť - tí, ktorí vo väčšíne (okrem tých čo si ich už kúpili za trhovú cenu) dostali družstevné alebo štátne byty od bolševika za šesták a za druhý si ich odkúpili do vlastníctva, dnes sa prostredníctvom petície domáhajú, aby im pôvodní majitelia pôdy (viac krát pred tým už okradnutí) zabezpečili na nej rekreáciu. A čo už je vonkoncom nestráviteľné, ak tento icjh "záujem" presadzujú ľudia z uskupenia SDKU - ktorým zato organnizátori petície potom nebudú vyhadzovať na oči zástavbu na Lamenici - v Národnej prírodnej rezervácií Devínska Kobyla. Pekný deal! PS: pán Mgr. Matej Nagy bol pri poslednom rokovaní MsZ k územnému plánu prihlásený do diskusie ako prvý ( za občanov) - len sa ho primátor nemohol dovolať. Prečo asi?


Hosť

#22

2013-06-18 14:26

Petícia je dobrá, len mám pocit, že ju prevalcujú iné záujmy a peniaze. U nás všetko stojí a padá na chamtivosti a nikoho nezaujíma názor normálnych ľudí, lebo sa na ňom nedá nabaliť. Strašne rada chodím relaxovať do rakúskeho Bad Deutsch-Altenburgu.
http://danubelimesbrand.org/sites/austria/carnuntum-petronell-bad-deutsch-altenburg/
Má to atmosféru, kľud. Naši ľudia takéto miesto si nevedia ceniť, nie to ešte využiť. Každý civilizovaný štát si váži vlastné dejiny, kultúru a dokáže na tom ešte aj zarábať, viď. Carnuntum.
Držím nám palce.
Krajčírovičová
jj

#23

2013-06-18 21:32

Važeny my sme tam pestovli čo sme dopestovali nam taky čo su proti vystavbe doslova zožrali tak som za aby sa tam stavalo nebudem preca krmit niekoho za moje peniaze . Ano p . starosta tam ma pozemky ako povedal uz tu hore pan my sme tu mali pozemky aj v Dubravke kde stoja Vaše domy . Kupte odnas tie pozemky a urobte si tam svoju rekreačnu oblast aj to je jedno z riešeni nemyslite ?

jj

#24 Re: Re:

2013-06-18 21:34

#21: lameničan - Re:

Suhlasim mate pravdu

jj

#25 Re: Re: som za výstavbu

2013-06-18 21:36

#14: ovocie - Re: som za výstavbu

Ano preto aby ste to vy z panelakou mohli všetko zadarmo zožrať .Uvedom ťe sa .