Podpora projektu Aliancie Stará tržnica

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Podpora projektu Aliancie Stará tržnica.


Hosť

#1

2013-01-31 11:44

podporujem Alianciu Stará tržnica, pretože je pre ľudí od ľudí ktorým jednoznačne verím.
Zvaro

#2 Neviem ci podpisat.. skor nie

2013-01-31 12:41

Ja osobne sa neviem rozhodnut, ci podpisat / alebo nie. Chcem aby Stara Trznica ozila opat ludmi, ale vdaka tomu ze viem, kto su ludia z aliancie a ake aktivity oni sami vyvijaju, tak mam vaznu obavu, ze Stara trznica nebude sluzit naozaj vsetkym.

V Bratislave uz vela samoucelnych alternativnych zoskupeni a OZtiek ziskalo priestory v roznych "verejnych objektoch" (aj historickych) a skutek utek.. su z toho doslova sukromne klubovne, ktore sa brania akejkolvek publicite a ludom, ktori nie su z blizkeho okruhu prevadzkovatelov. Tieto veci by som sem nepisal, keby som to nemal aspon ako tak zmapovane.

Stara trznica je jednoducho prilis strategicky objekt, aby sme ho prenechali Bratislavskej "alternative", alebo dravym investorom.
Sim

#3 Re: Neviem ci podpisat.. skor nie

2013-01-31 12:47

#2: Zvaro - Neviem ci podpisat.. skor nie

Ahoj Zvaro, mozes prosim ta napisat nejake priklady tych aktivit, ktore robia ludia z Aliancie a nie su pre vsetkych? Lebo podla mna taky Dobry trh, KC Dunaj, alebo projekty v ramci Mestskych zasahov su urcite dostupne vsetkym. Tak popravde neviem, co si tym komentarom myslel.

Zvaro

#4 Re: Re: Neviem ci podpisat.. skor nie

2013-01-31 15:01

#3: Sim - Re: Neviem ci podpisat.. skor nie

KC Dunaj = alternativa (prevazne hipstercina, hranicne hudobne zanre a len zopar skutocne viac mainstream akcii, co sa zobrazi na pocte ucastnikov)

Dobry trh = alternativa (kopec mojich znamych bolo raz a stacilo im... knihy, bicykloviny, nausnicky a nejake tie sladkosti a pochutiny.... cize nuda a opat cista hipstercina pre kohokolvek, kto nie je z toho sveta)

 

myslim, ze pokracovat nemusim...

Sim

#5 Re: Re: Re: Neviem ci podpisat.. skor nie

2013-01-31 15:31

#4: Zvaro - Re: Re: Neviem ci podpisat.. skor nie

Nie je to skor o tom, ze sa pokusaju priniest nieco, co este v Bratislave nie je, pripadne je toho velmi malo, aby doplnili moznosti, ktore mesto v ramci kulturneho vyzitia ponuka? To, ze sa takto orientuju ale nemusi znamenat ze sa niecomu mainstreamovejsiemu brania. Sam pises ze v KC Dunaji su aj mainstreamove akcie... aky zmysel by malo urobit dalsi klub s vacsinovou ponukou a nepriniest nieco, co inde zastupene nie je? Okrem toho, akcie v Dunaji byvaju celkom dost hojne navstevovane, tak by bolo mozno fajn sa zamysliet aj nad tym, ci je to stale este "alternativa" co klub ponuka :)

Este jedna vec - to ze sa KC Dunaj a Dobry trh nejak orientuju este vobec neznamena, ze budu chciet iba takto smerovat aj Staru trznicu. To by bol dost chybny usudok, nie? Co sa vsak na zaklade profilov ludi z Aliancie usudit da, je to, ze maju dost skusenosti s aktivitami tohoto druhu (ako usporaduvanie kulturnych eventov), a vedia, ako zabezpecit udrzatelnost takychto akcii, co im dodava kredibilitu.

Zvaro

#6 Predmet

2013-01-31 21:54

Sim, ja sa len snazim zistit smerovanie danych ludi. Myslim, ze nie je nic na tom zle, ked si pozriem, ake aktivity vlastne jednotlivy clenovia alebo jednotlive subjekty aliancie maju za sebou. Je to predsa urcite voditko do buducnosti.

Jednoducho neverim, ze ludia ktori sa pocas celeho svojho produktivneho zivota viac ci menej venuju vyhradne alternative, budu vediet, ze co vlastne priemerny Bratislavcan by chcel. Ja to tiez neviem, preto by som v takej zostave rad videl aj niekoho ineho - z menej alternativnych sfer. Ono totiz rovnovaha sa vytvara diverzitou nazorov a tam veru diverzita v podstate ziadna nie je. Zaujat typickeho znudeneho a domasedskeho bratislavcana je neuveritelne tazky oriesok... zbytocne "zelene technologie", dizajnerske trhy, slow food ci fair trade ziadnu pocetnejsiu skupinu ludi nepritiahnu. Kazdopadne blsaky, kde by kazdy mohol doniest cokolvek by fungovat mohli.

Trznica je holt trznica.. neprehanajme to s bocnymi programami a zamerajme sa teda na komerciu, ktoru bratislavcania oblubuju (staci sa pozriet na mnozstvo ludi cez vikendy v odpornom auparku ci avione)

pavol murin

#7 Re: Predmet

2013-01-31 23:28

#6: Zvaro - Predmet 

 Zvaro, myslim, ze sa mylis, ja osobne sa venujem tzv. komercnym projektom mozno viac nez by som chcel. Tzv. preto, lebo ak sa komercnost hodnoti podla poctu navstevnikov alebo podla vysky vybraneho vstupneho /v tom sa asi zhodneme/, potom je najkomercnejsim eventom na Slovensku je festival Pohoda.  Pracoval som aj na "komercnych" Orange Summer Music festivaloch aj na "nekomercnej" Pohode. Rozhodne sa nevenujem vyhradne cely produktivny zivot alternative. Mozem Ta upokojit, ze projekt obnovy Starej Trznice nie je o presadzovani potrieb alternativnej mensiny na ukor vacsiny. Na slovenskom trhu ani nie je mozne delit kulturu na komercnu a nekomercnu, ale iba na taku ktora najde adresata alebo adresata nenajde. Nehladaj v tom ziadnu inu velku vedu.      


Hosť

#8

2013-02-01 11:52

Dúfam ,že Váš projekt môžete skoro realizovať,a mestsky moci páni sa rozhodnu za Váš-náš prospech , lebo mi srdce puká ked vidim schátrať tu krásnu budovu.Držím Vám palce.Keby som Vám mohla niečím pomocť tak sa mi kludne ozvite.Pekný deň Lívia

Hosť

#9

2013-02-05 14:17

Dúfam, že ľudia budú kvalitu podporovať aj nákupmi, nielen petíciou ktorá nič nestojí. Jednu farmársku tržnicu už v BA máme a nedá sa povedať, že by praskala vo švíkoch...
skeptik

#10

2013-02-05 21:22

Rozhodne nepodpísať !
Len z materiálov produkovaných Alianciou a pokusu o túto petíciu je vidieť, že systematicky a premyslene manipulujú ľuďmi, ktorí im nekriticky konzumujú jednostranné informácie.
Jedno hovoria a druhé konajú. Navonok pekná fasáda , ale za ňou protekcia, faloš a lobovanie.
Konajú podľa boľševického hesla kto nie je s nami je proti nám. Viz prípad Jána Budaja. Ako správny lumpenproletariát sa ho hneď snažia napádať a mediálne znemožniť
Tak isto ako Zvaro neverím, že Aliancia to z vládne, alebo , že vôbec vedia o čom hovoria. Rovnako súhlasím s jeho tvrdením, že nakoniec to celé možno bude len pre nich a ich kamarátov.
Z toho dedukujem, nejaké iné ciele než aké dnes prezentujú .Nenechajte sa zneužiť pre ich súkromné ciele o ktorých nič neviete.
OK

#11 smutne a hlupe komentare na vynimocnu mladu energiu

2013-02-06 01:36

Celkom by ma zaujimalo, co ty dvaja truhlici maju za zivotopis, ci si vobec nieco nastudovali a precestovali vo svete, neuveritelna zaslepenost a nepochopenie, co by tak asi alternativne myslenie mohlo priniest do nasho mesta. Kvalita, nazor a transparentnost sa zrejme nenosi. Pouzite google a prezrite si "creative center" pripadne "cultural center" vo svete a radsej sa pytajte a neskryvajte za anonymitu, teda pokial nejde o nejaky vyssi estebacky ciel zhodit skupinu snazivych ludi. V tom pripade by boli vase reakcie samozrejme na mieste. Drzim palce TRZNICI zasluzi si konecne profesionalny pristup, nenechajte sa otravit!!!

HOvado

#12 Re:

2013-02-06 11:46

#10: skeptik -

Spravne, dajme tam radsej nejakeho podnikatela, ktory je spriazneny s nejakou oblubenou stranou (dosad ktorou) nech tam mame to po com kulturna Bratislava tuzi, po mainstreame, Senzuse a to ako si tam nobl akcie a nobl panicky prevetravaju svoje nozicky....


Hosť

#13

2013-02-15 12:59

Plne podporujem tuto myslienku a vdacim za Vas napad.Som dochodkyna, ale mozem v niecom pomohat?
Vela uspechov zela Hana.
Maroš

#14 Flash of Insight

2014-01-31 19:31

Poviem Vam co vidim ja ked sa pozriem na staru trznicu. Vidim znicenu a rozkradnutu prazdnu budovu ktora bola, ked prave nechatrala, doslova znasilnovana na ine ucely. Na druhom brehu vidim tiez trznicu! V nej skupinu zanietenych ludi ktory po veceroch vo svojom volnom case realizuju napady a skusenosti aby urobili s trznice Trznicu! Miesto kde by sa mohli ludia slobodne stretavat a kde by sa zase naopak mohly realizovat iny sikovny mlady ludia s napadmi. Ked sa povie Aliancia este stale vidim Iľu, Denisu, Zorku a ostatne dievcata ako do noci navliekaju jesenne listy na nite kvoli vyzdobe na jeden s prvych trhov. Typicky hrabivi podnikatelia nemyslite?