Za odluku cirkvi od statu

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Za odluku cirkvi od statu.

Iva

#26 Nacase

2015-02-11 13:23

Nacase aby bolo

tomas

#27 Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-02-12 20:12

#8: tiborkosz - „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“. 

 7 bod. To akože knazi, alebo veriaci by nemohli voliť, alebo byť politikmi?


Hosť

#28

2015-02-14 07:12

majú kopu majetkov a neplatia dane, ešte od štátu dostávajú výplatu, ta kde sme, živnostník si musí na seba zarobiť a odviesť štátu , tak prečo nie aj cirkev, farári ....

Hosť

#29 Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-02-15 11:34

#8: tiborkosz - „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“. 

 bod 5 - nie je vôbec potrebný. povinnosť takéhoto predmetu by len zbytočne zvýšila školský rozpočet atď. Je to vedecký odbor, veľmi zaujímavý, ale nie pre školské lavice. Nechajme deťom (rodičom) voľbu, veď náboženstvo dnes nie je povinné, etika je suplujúca, plnehodnotná možnosť :)


Hosť

#30

2015-02-17 11:13

Okrádajú štát a tým aj mňa !

Hosť

#31

2015-02-22 13:02

Táto petícia je jednoznačne správna, dúfam, že zvíťazí zdravý rozum a začnú sa touto problematikou zaoberať kompetentní.

Hosť

#32

2015-02-23 20:00

Ďakujem za túto petíciu

Hosť

#33

2015-03-02 15:33

Ved majú velké majetky, tak nech žijú zo svojho, predávajú pozemky na stavbu domov atd a neviem, či je to pravda, že neplatia dane

Hosť

#34 Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-03-11 07:02


Hosť

#35 Re:

2015-03-11 07:10

#33: -  

1) Štát vyúžíva bezplatne cirkevné budovy, za ktoré nemal náhradu ani financie ich odkúpiť. Aj preto sa dohodol terajší model financovania. Pre štát je to lacnejšie ako majetkové vyrovnanie.

2) Neplatenie daní je mýtus. Cirkev neplatí daň z milodarov, čo je rozumné a najlacnejšie riešenie. Lebo milodar je vlastne sponzorský dar, na ktorý by si v prípade jeho zdanenia mohol darca odrátať od základu dane. Štát by teda na dani v konečnom dôsledku nevybral ani cent a stálo by to hromadu papierovania, času a peňazí.

Takže tak...


Hosť

#36

2015-04-04 18:43

O podpise peticie som uvazovala uz davnejsie. Definitivne ma k tomu motivovalo to, ze som sa dozvedela o tom, ze farar v nasej obci vybera peniaze od ludi za elektrinu na svoju osobnu spotrebu, nie len za kostol, ale aj za obidlie, kde byva! Ja si svoje ucty za elektrinu platim sama z penazi, ktore si zarobim v praci. On pobera plat od statu, ktory je aj z mojich dani a je podla mna nehorazne, ze ziada nieco taketo od babiek, ktore maju dochodok 250 EUR. Podla mojho nazoru by sa vsetky majetky cirkvi mali znarodnit, vsak odkial ich zobrali? Jezis Kristus sa narodil aj zomrel chudobny. Okradali pracujucich ludi cele starocia a z toho zbohatli. Staci sa zapocuvat do rozpravania starych rodicov, ako sa farari spravali v minulosti: napr. jeden vraj uviazal hus za krk a tahal ju za sebou na bicykli za to, ze sa pasla na obili na jeho poli!! Verim, ze aj pripadov zneuzivania deti bolo v minulosti strasne vela, len sa o tom nevedelo tak ako dnes. Chvala bohu doba sa zmenila a ludia su ovela sebavemejsi a informovanejsi. A este jeden svoj nazor si dovolujem uviest: Cirkev nema absolutne nic spolocne s panom Bohom!!! Je to iba biznis ako ktory kolvek iny, akurat sa hra na nieco ine!!!

Hosť

#37

2015-04-15 11:50

Z presvedčenia, že Cirkev dostala späť 100% svojich majetkov, nech si hospodári a aj sa financuje sama - preto tie majetky od štátu žiadali !!!

Hosť

#38 Re:

2015-04-15 13:11

#36: -  

"vybera peniaze od ludi za elektrinu na svoju osobnu spotrebu, nie len za kostol, ale aj za obidlie, kde byva"

Zamyslela ste sa niekedy, prečo sa tá budova, kde kňaz "býva", volá Farský úrad?

Mate plné právo na svoj názor a na podpisanie petície. Nemusite si to ospravedlňovať húskou na motúzku...

Sancte Pius

#39 Re:

2015-04-24 06:52

#1: -  

 Som proti odluke cirkvi od státu! Táto nehanebná petícia je iniciovaná slobodomurárskými satanistami!

Diabol a jeho satanské media neustále ohlupujú slovákov, aby podlahli slobodomurárskému jedu!

Ak dosiahnu odstránenie cirkvi, padneme vsetci na hubu!

V slobodnom vysielaci bola relácia: Infiltrácia RKC redaktor na zaciatku povedal: som neni veriaci, ale moj názor je, ak padne cirkev, padneme vsetci na hubu!
Povedal velmi dobre, padneme vsetci!

Satanské mason loze, zmiznite do pekla aj so svojimi bábkami, co iniciujú tento nezmysel!

 

u.P.

#40 Re: Re:

2015-04-24 07:07

#39: Sancte Pius - Re:  

Boh neplieska bičom. Alebo inak: Ak počuješ bič, nie je to Boh. Ak máte pocit, že po nejake udalosti "padne svet", nie je to od dobrého ducha. Kresťanský Boh je Bohom pokoja. Vnášanim strachu, nepokoja a podobnými ultimatívami určite neslúžite jeho plánu.

Nesdtane sa nič, čo Boh nedopustí. (Viď. Kniha Jób). Dôvera v Boha je aj v pokojnom prijímani každodenných udalostí. Na zlo je treba upozorňovať a v rámci našich síl a možnosti aj proti nemu bojovať, ale dať sa ním opantať, šíriť strach a "prorokovať" nie je od Ducha Božieho.

Napísané je: "...ale ak by ste lásky nemali..."

Koho meno vyslovuješ, tomu slúžiš, alebo napokon slúžiť budeš. Skúste si prosím prečítať znova svoj príspevok...

u.P.

#41

2015-04-24 07:36

Odluka pre Cirkev nie je nebezpečná "odlukou". V konečnom dôsledku sa jedná o malú sumu, cca 7€ na osobu. Keď Cirkev prežila dobu, keď byť kresťanom znamenalo bojovať o holý život, prežije aj prípadnú odluku na malom Slovensku. Nebezpečná je práve táto atmosféra nevraživosti a osočovania. Atmosféra jedovatých slín.

Ak chce niekto bojovať, musí mať protivníka. Nebojujme a protivník stratí vietor z plachiet.

Sancte Pius

#42 Re: Len financovanie predsa nestaci !

2015-04-24 12:08

#6: legionar - Len financovanie predsa nestaci ! 

 Diabol má z teba poriadnú radost, uz sa tesí na tvoju dusu.

Sancte Pius
Hosť

#43 Re: Re: Re:

2015-04-24 12:25

#40: u.P. - Re: Re:  

 Velmi dobre viem, co som napísal!

Blízi sa 100 rokov od zjavení Virgo Márie vo Fatime, diabol bude najviac utocit. Kopat ako zdochýnajúci kon.

Len sa pozrime, ako dopadli západné krajiny, upadok, demoralizácia, znicenie krestanských hodnot, na ktorých stály, ale vidíme, ze islam bude ich trest. Potom uz nebude mozné nieco kritizovat, ze islam má byt odlúcený od státu, ludské práva, slobody, humanizmus a podobné slobodomurárské bla, bla, bla. Potom sa budú kritikom len hlavy kotúlat.

Co sa deje v Iraku, Sýrii, Lýbii..... to príde aj do bezboznej Europy, bezbozné národy budú vymazané z povrchu zeme!

Boh sa nedá donekonecna urázat, tí, co hlásajú, ze Boh je milosrdný, láskavý, neviem aký este, zabúdajú, ze Boh je v prvom rade spravodlivý. Jezis povedal jasne: Ako vy meráte, aj vám bude namerané.

Kto nebol milosrdný a láskavý, nemoze cakat, ze Boh k nemu bude.

Matka Bozia Mária vo Fatime jasne ukázala detom, ze peklo je realita a velmi vela dusí tam smeruje. Nevymýslajme si, ze to tak nie je! Je a mozete sa aj na hlavy postavyt.

Peklo je, diabol je, a nikto na tom nic nezmení. Diabol potrebuje cirkev rozlozit a znicit. Pápez Lev XIII mal jeden zázitok pri omsi, kde pocul hlas diabla, ktorý povedal: Znicím tvoju cirkev! A milý hlas Jezisa: Tak to skús. Diabol: Ale potrebujem aspon 100 rokov. Jezis: Más ich, skús to.

A vidíme ako diabol nicí cirkev, ako sa mu podarilo odkrestancit europ. narody, ako znicil ich kultúru, morálku, hodnoty, tradície....vsetko v mene slobod, ludských práv, humanizmu....

Ale zato budú uz co nevidiet celit Boziemu hnevu! Sestra Lucia z Fatimy povedala, ze Boh zosle trest, ked to ludia budú najmenej ocakávat.

A jedno svedectvo:

Aleppo, 3. marca 2015
Bojovník "Islamského Štátu" (IS), ktorý prežil klinickú smrť a bol zachránený mníchmi, v pokáni prijíma kresťanstvo a vstupuje do katolíckeho kláštora na severe Sýrie, - informuje agentúra Linga.
Ako potvrdzujú svedkovia, 32-ročný muž zázrakom prežil prestrelku medzi bojovníkmi IS a vládnymi vojskami neďaleko východnej hranice Sýrie.
Ťažko raneného bojovníka nechali v púšti jeho vlastní spolubojovníci, fakticky bez akejkoľvek šance na prežitie. Po niekoľkých hodinách ho objavili bez známok života mnísi z Rádu sv. Dominika, ktorí pokladajúc ho za mŕtveho, chceli jeho telo dôstojne odovzdať zemi. Ako sa ukázalo, mnísi, ktorí jeho telo niesli 26 km do najbližšie obývaného miesta, zachránili jeho život. Po ťažkom zranení a krvácaní srdce bojovníka zastalo, upadol, ako sa zdá, do stavu klinickej smrti, a neskôr sa zázrakom vrátil do života.
Podľa slov o. Germana Dzruslinna, muž, hneď ako prišiel k vedomiu, začal rozprávať o videniach, ktoré ho priviedli ku kresťanstvu.
"Myslel som, - hovorí sám bývalý terorista, - že keď zomriem v boji, to mi otvorí dvere Raja. No, keď som sa začal vznášať hore, k svetlu, predo mnou sa zjavili džinovia, ktorí ma odvliekli do pekla – tam som pocítil všetok bôľ, ktorý som spôsobil ľuďom za tie roky. Bol som odsúdený k osobitnému trestu, dozerať a sledovať popravy očami mojich obetí. Tieto obrazy ma budú prenasledovať počas celého môjho zostávajúceho života“.
Potom muž začul hlas, ktorý mu vysvetlil jeho údel. „Povedali mu, že ako človek utrpel porážku, a preto bude zbavený Raja, ak si vyberie smrť. No, ak si vyberie život, tak dostane ešte jednu šancu zmeniť sa a kajať sa zo svojich hriechov. Vybral si život“, - vysvetľuje o. German.
Dnes už ako novopokrstený kresťan žije v kláštore svojich záchrancov. Uvedomiac si svoju chybu, rozhodol sa k tejto radikálnej zmene, cítiac, že doteraz bol počas celého svojho života, čo sa týka viery, klamaný. Na údiv lekárov sa jeho zdravotný stav rýchlo zlepšuje. Jeho želaním je, aby jeho príbeh slúžil ako varovanie iným radikálom, ktorí možno, keď započujú, aký osud ich čaká, obrátia sa k pravému Bohu a Stvoriteľovi.

 

Sancte Pius
Hosť

#44 Re:

2015-04-24 12:35

#41: u.P. -  

 Ziadná odluka cirkvi od státu! Nikdy! Je to satanské!

Co ste uz natolko pod vplyvom Diabla a jeho satanských medií?

Co ste uz nacisto osprosteli?

Kristus – vítěz nad démony
„K tomu se ukázal Syn Boží, aby zkazil díla ďáblova“ (2 J 3,8). „… aby smrtí
zkazil moc toho, jenž měl moc na smrtí, to jest ďábla“ (Žd 2,14).
Kristus, Syn Boží, začal svou vykupitelskou činnost tím, že na poušti odmrštil
pokušitele slovy: „Vade Satana! Odstup Satane!“.
Velkou část Jeho veřejné činnosti představuje boj proti démonům, kdy léčil choroby,
zapříčiněné démony (L 13, 11 a 16), především však když vymítal démony
z posedlých.
Svým exorcismem Kristus ukazoval, že On osvobozuje lid z moci Satana, že On
je božský vykupitel z moci Satanova: „Jestli však já Duchem Božím vymítám zlé
duchy, přišlo k vám království Boží“ (Mt 12,28).
Trvalou Satanovou snahou je překazit šíření a vzrůst království Božího, a všechno
své úsilí a zlobu směřuje k podpoře stále nových bludů. „Duchy svůdné a ďá-
belské nauky“ předpovídal svatý Pavel (1 Tm 4,1). A Kristus varuje výslovně:
„Mějte se na pozoru před nepravými proroky, kteří přicházejí k vám v rouše ovčím,
v nitru jsou však vlci draví“ (Mt 7,15).
Satan je přemáhán vírou v božství Kristovo. Proto je vůbec nejnebezpečnějším
bludem popírání božství Syna Božího, jeho degradace na člověka, na pouhé stvoření.

Satanova moc byla definitivně zlomena Kristovou smrtí na kříži. Proto je popí-
rání vykupitelské smrti satanským bludným učením s cílem zničit Kristovo spasitelské
dílo. Satan stojí za každým bludem, stejně jako stojí za každým projevem
nepřátelství vůči Kristu. On a jeho démoni jsou Kristem poraženi, ale jejich moc
není ještě zcela zlomena, a v dějinách lidstva hrají stále významnou roli.
Byl Mohamed posedlý? Klást si takovou otázku je zcela zákonité. V boji proti
falešným prorokům, k němuž je každý křesťan zavázán, by nebylo křesťanské nepočítat
se Satanovou působností – Kristův odpůrce zůstane hrozivým nebezpečím
až do konce světa.
Proto se také i dnes Satan drží v blízkosti lidí „jako lev řvoucí“, vždy připraven
„pohltit“ toho, kdo z falešné tolerantnosti a ochoty ke kompromisům napomáhá
Kristovu odpůrci. Každá cesta, která nevede ke Kristu, je zlá a špatná. Každá cesta,
která odvádí od Krista, je bludná cesta.
Jako křesťané jsme povinni hájit Kristovo božství proti útokům islámského bludu.

Tolerance vůči tomuto proti křesťanskému bludnému učení, jak to vidíme na po koncilní
ideologii „dialogu“, jen napomáhá démonickému náboženství, které křesťanství přísahalo zánik. Islámská světová rada rozhodla o naprostém vyhlazení
křesťanů v islámských oblastech, a denně jsme také svědky děsivého pronásledování
křesťanů v zemích pod vládou islámu. – 40 -
Jakýkoli ústupek tomuto bludnému učení je úspěchem pro démony. „Ne spojujte
se s nevěřícími; neboť jaká součinnost spravedlnosti s nepravostí, aneb které společenství
světla s tmou? A kterou shodu má Kristus s Belialem, nebo který díl má
věřící s nevěřícím?“ (2 K 6,14-15).
Co má Kristus společného s Alláhem?
„Všechna božstva pohanů jsou démoni“ (Ž 96,5).
Každý falešný soulad, jakékoli ochabnutí v boji proti islámu je výhrou pro dé-
mony, kteří chtějí svou zhoubnou činnost rozšířit na celý svět a zbudovat protikřesťanský světový stát pod vládou modly Alláha.
Jakékoli zřeknutí se hlásání pravé víry svedeným muslimům je zradou Kristova
příkazu: „Jděte do celého světa a učte všechny národy.“
A jako vždy, tak i dnes platí slova svatého Pavla: „Hlásej slovo, naléhej včas
i ne včas, usvědčuj, přimlouvej, kárej, (a to) se vší trpělivostí a moudrostí učitelskou“
(2 Tm 4,2)

Paťo

#45 Re: Re: Re: Re:

2015-04-24 13:57

#43: - Re: Re: Re:  

 zabúdate na Božie milosrdenstvo.

Sám Pán Ježiš povedal aj najväčší hriešnik bude spasený, ak sa čo len raz pomodlí ruženec k Božiemu milosrdenstvu!

Skôr je potrebné vyzývať k modlitbe svätého ruženca  a  ruženca k Božiemu milosrdenstvu!

Nemáme kritizovať ale modliť sa a upozorňovať iných aby sa nerúhali Pánovi!

Keď druhých upozorníme a oni napriek tomu dajú prednosť Satanovi musíme sa za nich modliť a dôverovať Božiemu milosrdenstvu!

Paťo

#46 Re: Re:

2015-04-24 14:13

#44: - Re:  

 Cirkev bola vždy odlúčená od štátu čo sa týkalo financovania!

Len komunisti si chceli podmaniť cirkev , tak jej zobrali všetok majetok  , aby ju mohli kontrolovať a zničiť!

Nestačí vrátiť budovy v dezolátnom stave a povedať však sme im vrátili majetok tak nech sa starajú sami oseba!

Majetok treba vrátiť v takom stave v akom bol zhabaný!

Aj za 1. Slovenskej republiky sa Cirkev financovala sama,štát jej neprispieval nič!

Len je potrebné finačné vyrovnanie,t.j. náhrada Cirkvi za uniknutý zisk z užívania majetku,náhrada na obnovu zničeného majetku,náhrada za Cirkevné stavby o ktoré sa štát nestaral a nechal ich spustnúť a náhrada za znivočené životy biskupov,kňazov, rehoľníkov a rehoľníc!

Po takomto vyrovnaní sa dá uvažovať o financovaní Cirkvi samej sebou!

Koniec koncov veď sa k nej hlási 60% obyvateľov SR , tak by nemal byť problém s jej financovaním!

Akurát by nemala byť odluka , čo sa týka morálnych a kresťanských zásad ,na ktorých stojí naša civilizácia,štánosť a národ!

 

Sancte Pius

#47 Re:

2015-04-24 18:28

#31: -  

 Táto petícia je jednoznačne zlá, spatná, skodlivá,  dúfam, že zvíťazí zdravý rozum a začnú sa touto problematikou zaoberať kompetentní.

tiborkosz

#48 Re: Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-07-04 18:46

#27: tomas - Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“. 

K bodu 7.(„Zakázať cirkvám a náboženským spolkom akýkoľvek kontakt s politikou a zákonodarstvom.“):

To určite nie. Kňazi aj veriaci by volili tak ako doteraz. Avšak, ak by kňaz išiel do politiky, tak by sa musel vzdať svojej funkcie kňaza a akejkoľvek (inej) funkcie v cirkevnej/náboženskej organizácii. Aj civil by sa musel rovnako vzdať svojej funkcie a vystúpiť z organizácie/občianskeho združenia, ktoré je prepojené s akýmkoľvek náboženstvom, reprezentuje/vyznáva niektorú náboženskú ideológiu a spolupracuje s ktoroukoľvek cirkvou.   Veriaci by naďalej participovali na politickom dianí. Nesmeli by však (nie len oni ale všetci politici) počas svojho funkčného obdobia vytvárať/novelizovať zákony založené (inšpirované) na náboženskej doktríne/mytológii.

Úlohou politikov sekulárnej krajiny je aby vytvárali sekulárne zákony a tým zaručili rovnoprávnosť všetkým občanom.  

tiborkosz

#49 Re: Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-07-04 18:49

#29: - Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“. 

Bod č.5. je práveže veľmi potrebný.

1) Na školách počnúc ZŠ cez SŠ až po VŠ sa vyučujú rôzne vedecké predmety.

2) Hodina náboženstva nepatrí do škôl. Pretože „Deti bažia po vedomostiach a od dospelých očakávajú, že im ich poskytnú ,lebo už čo to vedia o svete a preto im dôverujú. „Pedagógovia“ predmetu N/NV sa chovajú neeticky, nemorálne a vrcholne neprofesionálne lebo zneužívajú dôveru detí ich perverzným spôsobom keď prezentujú fikciu ako fakt. Používajú prepracované psychologické postupy pomocou ktorých v deťoch vytvoria (vyvolajú) negatívne pocity, myšlienky a pochybnosti voči sebe, voči svojmu okoliu, iným svetonázorom, náboženstvám a menšinám.(...)“ (citát: http://tiborkosz.blog.pravda.sk/2014/05/29/peticia-o-odluke-cirkvi-od-statu-trochu-inak/). Úlohou školy je aby deťom poskytla objektívne informácie/fakty založené na najmodernejších poznatkoch zo sveta vedy a kultúry a inšpirovať ich k samostatnému a kritickému mysleniu. Škola ich má naučiť ako majú myslieť a nie čo si majú myslieť.

3) Osoby mladšie ako 18r. by sa vôbec nemali dostať do styku s náboženskou ideológiou/indoktrináciu. Okrem spomenutého príkladu v bode 5. 


Hosť

#50 Re: Re: Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“.

2015-07-07 05:29

#48: tiborkosz - Re: Re: „Age quod agis.“ zvikne sa to prekladať aj ako „Nech robíš čokoľvek rob to poriadne.“. 

 V zápale boja za rovnoprávnosť ste si ani nevšimol, že z veriacich robíte ľudí druhej kategórie.