Nebuďme psími rasistami
Z formulácie čl. 20 ods. 4 Ústavy SR „na základe zákona“ je teda zrejmé, že ani vyvlastnenie, a ani nútené obmedzenie vlastníctva nemožno urobiť zákonom, ale výhradne NA ZÁKLADE ZÁKONA, čo znamená, že takýto zásah, resp. takáto kompetencia – právomoc prinálež, alebo je Ústavou SR zverená moci výkonnej a nie moci zákonodarnej.
Z rozhodnutí ÚS SR:
„Prvou požiadavkou zákona ( s existenciou ktorého ráta čl. 20 ods. 4 ústavy ) je preto určenie orgánu oprávneného uskutočniť vyvlastňovanie, alebo nútené obmedzenie vlastníckeho práva“...
„...národná rad, ako jediný ústavodarný a zákonodarný orgán Slovenskej republiky nie je v zmysle ústavy oprávnený priamo zákonom vyvlastniť, alebo nútene obmedziť vlastnícke právo. Článok 20 ods. 4 ústavy však určuje, že k vyvlastneniu, prípadne k nútenému obmedzeniu vlastníckeho práva možno prikročiť len na základe zákona“...
„K porušeniu čl. 20 ods. 4 ústavy by preto mohlo dôjsť len vtedy, ak takýto zákon národnej rady nespĺňa podmienky tohto článku ( alebo aspoň niektorého z nich ).“
„Ústavné limity určené na vyvlastnenie národnej rade dovoľujú len prijať zákon, ktorý by upravil jeho zákonné predpoklady. Splnenie týchto predpokladov však musí byť preskúmateľné v konaní zaručujúcom ich objektívne posúdenie. Toto konanie je zásadne administratívne, t.j. patrí do výkonnej moci...“
T.j. akokoľvek veľmi by zakonodarca chcel prijať zákon v navrhovanom znení, nemôže tak urobiť, nakoľko by bol takýto kro nelegálny a nelegitímny..
Zákon z opačného konce
NESUHLASIM SO ZAKONOM !!!!! DUFAM ZE NEBUDE SCHVALENY !!!!!
Re:
ziadny protest sa v piatok 5.10 nekona, tento stupidny zakon sa pripomienkuje na PPP, mocipani budu musiet zohladnit nase pripomienky, uz je ich viac ako 1500, ak ani toto nikym z tych fetakov nepohne, zorganizujeme poriadny PROTEST
Re: Re: Re: aaaaa
Petra, mám malého psa a tiež na každého šteká, ale myslím, že je to len určitý spôsob obrany, lebo v skutočnosti sa všetkého bojí. Nakoľko neverím mojím schopnostiam výchovy až tak aby som si dovolila nejakú dogu, alebo pitbula, mám malého psa. Ten šteká a ked náhodou spraví náznak kusnutia tak to určite nemá také následky, ako ked to spraví velký pes. Takže ešte raz neporovnávaj malé rasy s velkými. Ostatní (prevažne bezkrkí zakomplexovaní chlapci v puberte) by sa tiež mali zamyslieť tak, ako ja, či majú na to schopnosti kupovať si takých psov a vychovávať ich!!! Nie som za to, aby sa nejaké rasy zakazovali, ale určite som za to, aby tieto veľké a možno agresívne psy boli na vodítkach. Aj ja mám môjho psa na vodítku. Chcem aby všetky tieto psy boli na vodítkach, lebo môžu byť nebezpečné a ja nebudem vždy môjho psa zdvíhať na ruky, lebo ide nejaký velký pes bez vodítka a ČO KEĎ JE AGRESÍVNY. Možno nie je .... Mám to risknúť???? Môj pes je obmedzovaný kôli arogantným majiteľom veľkých psov, ktorí ich majú bez vodítka a koľkokrát ani nevedia kde ich pes behá, lebo sa rozprávajú. Ja sa rozprávať nemôžem, lebo musím striehnuť, či zase od niekadiaľ nevybehne nejaký veľký agresívny pes a či stihnem zdvihnúť môjho. Keby som nestriehla už dávno ho nemám - tak ako veľa veľa mojich známych zo sídliska...
pripomienky
SMIEŠNE
Prosíme podpisovat hromadnú pripomienku, ktorá bola napísaná advokátom a je oficiálna.
kopírované......
Hromadna pripomienka za Jeden Meter SK
...
...
1. najskor sa traba registrovat, potom
2. ist na moj profil a nastavenia
3. nevyhnutne vyplnit meno,priezvisko, mesto, ulicu, psč
4. až potom možte pripojit pripomienku.. úplne dole
bojujme pre naších bezbranných bojovníkov
viac na stránke http://www.jedenmeter.sk/
https://lt.justice.gov.sk/Public/MassReviewSupportByUser.aspx?instEID=191&matEID=5495&mrEID=272011
Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
#140: Miriam Turzová - PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
Pani Miriam Turzová GRATULUJEM. Kvalitnejší komentár som zatial nečítal.
NIE zakazu chovu
Re: Re: Re: Re: aaaaa
#567: kika - Re: Re: Re: aaaaa
kika, každý má asi skúsenosti presne s tým opačným, čo má on sám. My máme toho nežiaduceho a problém sme mali zase s malým plemenom, ktorý akože šteká na obranu. Zúrivejšieho yorkšíra za plotom som asi ešte nevidela. Keď k nemu dobehli naši, malého by asi zrovna porazilo ako sa rozčuloval. A naši v pohode. Urobili to 2x, 3x. Další krát už si naši nenechali. Samozrejme, stale boll medzi nimi plot. A vždy keď bol malý mimo ich plota, dobehol k našmu a to isté. Provokater jak sviňa. A potom čo máte robit, ked svojich psov mate na voditku a malý, ktorý na vodítku nie je, zúrivo dobehne priamo k vám...Nehovorím, že všetci malí sú takí, ale bohužial mám skúsenosti len s malými. Takže: musím aj ja striehnuť či zase odniekadial nevybehne nejaký malý agresívny pes a či to náááhodou nedopadne zle. A je jasné, kto bude na vine, že? zas ten väčší a ešte k tomu nežiaduci... asi toľko.
| This discussion has been closed. |
Tento dokument mluví za vše... http://www.youtube.com/watch?v=dm1PYa7ciTk ...chci se jen vyjádřit, že tento nesmyslný zákon se dotýká velkým způsobem mě i mého psa. Jsme z jižní Moravy a jezdíme pravidelně k veterináři do Senice, jelikož jeho přístup k léčení psů je nesrovnatelný s veterináři, které jsme navštěvovali tady, ale při poslední návštěvě (28.9.) jsem byla totálně zdrcená chováním jedné starší dámy, nakolik jsou ovlivněni médií a tímto zákonem... Vešli jsme do čekárny, kde bylo asi dalších pět psů, můj pes (Americký stafordšírský teriér) si ani jednoho z nich nevšímal, jelikož je od útlého věku socializovaný a vyrůstal se psy, na tom jsem si velmi zakládala, snad kromě jedné fenky Rhodéského Ridgebacka - ta se mu líbila a kňučel na ni :) Klidně jsme čekali až na nás bude mít pan doktor čas, když zničeho nic na mého psa vystartovala starší paní, která v náručí držela malého psíka, začala hlasitě říkat, aby to všichni slyšeli, jejímu psovi: "Ať jde pryč ten zabiják, podívej, jak na Tebe škaredě kouká. Ještě, že je brzo zakážou." Ztrapnila mě před celou čekárnou, musela jsem opustit místnost a jít čekat ven, jelikož mi bylo fakt do breku a hádat jsem se nechtěla... Tímto chci jen vzkázat, že jsem s Vámi, držím palce, pěsti a všechno, co se dá!!! U nás už byl podobný návrh na zákaz také, myslím, že dokonce dvakrát, ale naštěstí ani jednou neprošel, nedokážu si ani v nejmenším představit, jaká bolest by to byla a ne jen pro mě, ale pro všechny zodpovědné chovatele těchto úžasných, inteligentní plemen s obrovským srdíčkem vůči všem lidem, byla by to pro mě ztráta jako kdybych přišla o dítě, on je můj život, miluji ho nade všechno na světě a rvala bych se za něj, stejně tak, jako by se rval on za mě!