Zrušenie maturitnej skúšky 2021

Zrušenie maturitnej skúšky 2021 / Oznamy / Oznam / Komentáre

Damián

#26

2020-10-27 07:00

Z pohľadu bývalého živnostníka a terajšieho študenta na univerzite vám poviem len jedno. Samoštúdium. Máte materiálov toľko, že to ani pekné nie je. A tá maturita vám bude určite chýbať. Nie kvôli papieru. Ale kvôli tej skúsenosti. Hlavne pre gymnazistov. Lebo ak pôjde niekto na univerzitu, pochopí, že, všedné testy tu sú ako maturity. Takže Nenariekajte. Maturitu zvládnete a táto petícia to aj tak nezmení. Aspoň budete tí, čo maturitu dali bez prípravy. Čiže machri. Držím vám palce. 

Hannah

#27 Re: MOŽNÉ riešenie

2020-10-27 15:06

#25: Asdfghj - MOŽNÉ riešenie 

Ehm..ako nič v zlom,ale ako nám to pomôže? To riešenie absolutne za mňa nie je. Treba myslieť aj na iné škole (ako napríklad ja čo chodím na umelecku školu). Mám maturovať z 10 predmetov+praktické maturity+ si musím robiť portfolio na vysokú školu čož zabere dosť času...takže to že mi dajú jeden predmet dole nič nespraví,nevyrieši...a to isté predpokladam ja konzervatoria.

Laura

#28 Re:

2020-10-27 15:24

#26: Damián -  

Damianko a z kade máš prosímťa tieto informácie ked sa tak pekne vyznáš? Máme toľko materialov,že to ani pekné nie je??Som na umeleckej škole. Zaplatili sme si za materiál 50euro a teraz to všetko leží v škole,nikto sa toho nechytá. Musíme si materiál na vyrábanie kupovať sami  takže vyhadzujeme dalšie peniaze do luftu..okrem toho teraz je všetko zatvorené,čiže už vôbec nemám z čoho vytvárať a tým pádom sa oberáme o osobnú prax. Sťažovali sme sa aj škole, no bohužial s tým my nič nespravíme, posielať nám to nebudú a ísť si po to nemôžeme lebo korona. Všetky učebnice máme v škole. Internetove pripojenie je slabé,niektorým deckam nejde momentalne v tomto obdobi elektrika takže nemaju vobec hodiny...je to trošku stresujuce a neefektivne....Nám chyba osobny kontakt a prax...ver či never ale distančné vydelavanie je ta najhoršia vec aka može byť.

Skus si online vyučbu a potom pičunguj oki? Nie je prijemne ked musíš o 6 rano vstavat HNED za počitač a vlastne byt cely den za compom zjebaný,lebo všetko čo robiš robiš teraz iba na compe....sme z toho unaveny..a nevieme na čo sa mame sustredit ako prve kedže sa vsetko meni z tyzdna na tyden a hlasime sa na vysoke skoly...

Momentalne by nam to zrušenie alebo ulahčenie matur pomohlo...na vysokej si aj tak toho užijeme dosť potom...

efqe

#29 Re:

2020-10-27 15:31

#26: Damián -  

Tu nikto nenarieka. Tu ide o to, že je situacia taka aka je a nikto sa na maturity necíti. Predstav si že prideš o polrok učiva a musiš teraz dobiehať tretiak so štvrtákom a ešte sa pripravovať na maturitné otázky. Ja viem, že na výške to nebude o nič lepšie som stým zmierený kedže tam budeš mať maturitu skoro stále. Len sme zmätený zo situácie všetko sa náhle mení a sú to stresy.

Ott

#30 Re:

2020-10-27 15:32

#26: Damián -  

Čo sa rozčulujete :D Damiankovi sa to povie ked to má za sebou a maturoval v poriadných podmienkách. Iba daľší idiot čo nepochopil podstatu petície

Sofia

#31

2020-10-27 15:36

Akože má pravdu podľa mňa ale zase nie úplne ja osobne si neviem predstaviť že tento rok budem maturovať ešte ked vidím ten chaos všade a stres. Akože môj osobný názor je, že to nie je o jednej maturitnej otazke že v pohode môžme mať priemer ved aj tak na vysokej sa nám to potom vráti. Takže matura by sa mohla vynechať bez problémov nechápem prečo je taká dôležitá

Asdfghj

#32 Re: Re: MOŽNÉ riešenie

2020-10-28 08:04

#27: Hannah - Re: MOŽNÉ riešenie 

Napriklad gymnazistom by to celkom pomohlo. Ako som povedal neviem ako to funguje na odborných školách.

Veronika
Hosť

#33 NEISTOTA DOBY

2020-10-28 08:29

Nehovorila by som o náhlom zhoršení situácie, problémom totiž je táto dlhodobá neistota, ktorá sa tiahne vplyvom pandémie celým rokom, a my sa tak nevieme plne sústrediť na naše budúce ciele, keďže budúcnosť je, viac ako kedykoľvek predtým, nepredvídateľná, a to aj tá najbližšia.

Martin
Hosť

#34 Spýtajte sa tých, ktorí sústavne sledujú naše výsledky

2020-10-28 08:44

Spýtajte sa učiteľov! Myslím, že sledujúc naše výsledky v tomto dištančnom režime si už museli spraviť obraz o našich (ne)schopnostiach budúci rok maturovať.

Massimo

#35 Edupage

2020-11-01 03:15

Zdravím ako je to s tou Maturitou školy sú stále zatvorené!

tvojtatko

#36

2020-11-04 23:11

Je to nechutné ako bezohľadný sú. Som žiakom Spš stavebnej tt.Polrok tretieho ročníka nám nikto nevráti a pomaly polrok 4 ročíka stojí za nič s výkladom a aj s odovzdávamim zadaní. Posielajú nám poznámky ktoré sa nedajú otvoriť. Zoom vypadáva, niekedy mi ani pripojit nejde. Nieje rozumieť učitelom a ked ich na to upozorníme tak sa este budu hadat... chápem, že to je ťažké aj pre nich ale keď to takto bude dalej trvať tak skoro rok na tú školu vlasne nebudeme chodiť... a to máme byť pripravení na maturitu? Pche ani z daleka. Prax minulý rok ani nebola. Minuloroční maturanti mohli pekne krásne odmaturovať. Všetko mali prebraté a už iba opakovali. A to že ostali doma bolo v ich prospech... my to máme horšie oveľa. Ten aritmetický priemer by nás zachránil... pritom je to len postradateľný kompromis. 3 roky sme robili čo sa dalo a covid to celé pokazí. Vačšina bude mať také známky aké si nezaslúži pretože si môžu vytiahnuť tému “preberanú” počas covidu. Prosím pána Gröhlinga aby sa ešte raz nad tým zamyslel.... hlasy stúpli a situácia sa zhoršuje.

Ttyhu7776y

#37 Ttghu77tgh

2020-11-05 08:32

Ghggghuy67gr4


Hosť

#38

2020-11-05 08:56

Hlavne,že situácia bola úplne v pohode minulý rok a dali pripraveným študentom priemer a tento rok sme úplne nepripravený a budeme normálne maturovať? Waau tlieskam.. 👏👏👏

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2020-11-06 17:45



Hosť

#40

2020-11-10 13:00

Veď tá situácia je "náhle zhoršená" už odkedy sme znovu na dištančnom vzdelávaní...
xegaery

#41 Re: Re: Re: MOŽNÉ riešenie

2020-11-10 13:09

#32: Asdfghj - Re: Re: MOŽNÉ riešenie 

no ja som na chemickej, máme mať praktické maturity na základe labákov, ktoré sme vôbec nemali polku tretieho ročníka, ani 2-týždňovku praxe u nejakej firmy sme nemali, len prvé dva týždne v septembri sme "dobiehali" labáky z 3. ročníka (čo bolo celkom zbytočné, nakoľko z toho zhonu si ja osobne prd pamätám + naši učitelia nám často menia zadania bez overenia, a potom máme výsledky prác úplne iné ako by mali byť, alebo sú jednoducho nepoužiteľné....) .. nehovoriac o 5 či koľko odborných predmetoch, z ktorých na nás niektorí učitelia brutálne kašlú - ich výuka je že "na online hodine farmakológie si dáme biotechnológiu a sami si spoznámkujte z tej farmakológie 15 strán"... akože super príprava, prístup a plnenie si zodpovednosti.... no a podobne to máme z viacerých predmetov, čo fakt nie je nápomocné, keďže to fakt nie je jednoduché učivo... veľmi by nám pomohol napr. ten aritmetický priemer


Hosť

#42

2020-11-19 06:16

Vezmite si, ako boli vystresovaný z maturít študenti, keď ešte korona nebola..a to mali kompletne prebrané učivo, boli kompletne pripravený a okrem toho neboli na nich žiadne iné nátlaky. Čož sa o nás tohtoročných maturantoch povedať nedá -uviedol by som to aj ako dôvod do petície. Aritmeckého priemeru sa podľa mňa nedočkáme, ale potrebujeme aspoň ľahšie maturity, viac výhod. Ten kto nezažil online výuku nevie ako je to ťažke všetko stíhať. Aj minuloročné učivo,aj tohtoročné učivo, písať si maturitné otázky...do toho si musime zhaňať vysoké školy (aj to nevieme ako bude, niekde vkuse menia termíny)...je to jednoducho zmätok a stres...na všetko myslieť. Viem, že na výške to bude horšie som s tym uplne zmierený asi ako každý, ale nemyslím si že práve maturita nás na to pripraví a hlavne v takomto stresovom období.
K

#43 Re:

2020-11-19 07:47

#42: -  

Ak sa ho nedočkame, vyprosíme si ho... Nieje možné, reálne a ani spravodlivé ísť po tejto situácii matrovať. Buď MINIMÁLNE zrušiť písomnú časť a uľahčiť  (resp. znížiť okruh tém) na ústnej, alebo najlepšie aritmetický priemer. Nebudem sa tu rozpisovať, aké máme nedostatky, nakoľko v petícií to je pekne celé opísané, ale toto je katastrofa a podľa mňa maximálna drzosť, povedať niečo v zmysle, že my budeme normálne maturovať - ešte k tomu keď nám zrušia stužkovú a pod. 

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2020-11-20 05:44


Janye

#45 Re: Re:

2020-11-20 05:55

To máš pravdu..je to maximálne nespravodlivé. Dúfam, že nás nedajú online to by bolo asi ešte horšie ako naživo. Ten aritmeticky priemer by velmi pomohol..len to by sa muselo s touto petíciou aj niečo robiť. Písal som už viackrát autorovi a neviem či je aktivny ešte v tomto,či čaká ešte na viac podpisov alebo čo vlastne...ale ak ano a čita toto,tak prosím odpovedz. Ale tieto dôvody čo si vytiahol/vytiahla by som rozhodne pridala do peticie:

-Znížiť okruh tém...alebo ja by som spravil napriklad že by sa každemu priradili nejaké témy (že by si sa ich naučil ja neviem..10,15) a bolo by to spravodlive. Nie že pridene o učivo a mame vesieť teraz všetko.

-zrusenie pisomnych maturit - inač to tvrdia aj učitelia že na tie už vobec niesme dostatočne pripraveny

-A sám minister povedal-ak sa situacia nahle zhorši bude sa uvažovať viac nad maturami.

Autor petície

#46 Re: Re: Re:

2020-11-20 11:10

#45: Janye - Re: Re:  

Ahojte, všetko čítam a snažím sa robiť čo najrozumnejšie kroky, už som kontaktoval aj pána ministra ale stále sú od neho odpovede len v otaznikoch, preto som ani neinformoval aby som nespôsoboval zbytočný chaos medzi nami všetkými. Dúfam že to všetko dobre dopadne a vyhovejú nám. 

Adam

#47

2020-11-26 17:33

Najlepsie je na tom že sme tu aj taký ako ja ktorý sme druhý nadstavbový ročník. 4.ročník sa učil na maturitu celé 4 roky ale my dvoj ročný sme mali na to iba 2 roky všetko stihnúť lenže už sme trištvrte roka doma a nám veľmi chýba to vysvetlenie... My veľmi ani nemáme šancu 

Edupage399

#48

2020-12-01 17:59

Máte nejaký update pán admin?


Hosť

#49

2020-12-28 20:39

Není to spravodlivé Predošlí maturanti neboli v škole asi 2 mesiace Mu sme vynechali aj z predošlého ročníka A aj z tohto Máme prísť do školy a budeme ako vymlety A to nehovorím o jednotkaroch Ktorý majú úžasné známky Taktiež to nedopadne dobre lebo z online štúdiu nám to skoro nič nedá Nerozumieme témam a keď budú praktické maturity Ako ich máme zvládnuť Keď sme neboli na vysvetľovaniach v skole Darmo si to pozriem na internete keď tam není polovica z toho čo rozprávajú
Andrej

#50 Re:

2020-12-29 14:08

#6: Nevzdavamsa -  

Musim suhlasit. 
my sme v septembri mali jeden den az 9 hodin bez prestavky na obed ! 




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...