Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov / Oznamy / Anonymný formulár / Komentáre


Hosť

#1

2017-05-03 07:18

Požiadal som MPSR o výklad Usmernenia číslo 1971/2009-720/901 v súvislosti s trestným zákonom č. 300/2005 Z. z. § 305 ods. 2 s vysvetlením, že je to len podklad pre zjednotenie značenia. Poľovníci, pytliaci a lesníci teda značiť vozidlá nemusia.
Takže sa treba opýtať na Ministerstve pôdohospodárstva, prečo Usmernenie MPSR číslo 1971/2009-720/901 nie je potrebné záväzne ( povinne) dodržiavať všetkými subjektami, ktorých vozidlá sa pohybujú v chránenom území alebo na lesnom prípadne poľnohospodárskom pozemku?
Veď predsa nemôže byť problém, aby si majiteľ prípadne správca sám sebe vystavil povolenie podľa prílohy dotknutej vyhlášky. Je to len o disciplíne, zodpovednosti a odbornosti. Takže ak by to poľovníci a lesníci neboli schopní dodržiavať, je namieste otázka, komu sme vlastne zverili do rúk starostlivosť o naše lesy. Denne sa pohybujem v lese a stali sa mi prípady, že sa mi vodič vozidla doslova vysmial do tváre, keď som ho upozornil, že pácha trestný čin. On vraj akési povolenie má a bolo vybavené. Vozidlo, ako je to pravidlom, neoznačené, pravdepodobne súkromné. MPSR prispieva svojim dielom k demoralizácii a rozkladu spoločnosti, apatii občanov.
Ak je mojou občianskou povinnosťou nahlásiť na políciu páchanie trestného činu, ako mám vyhodnotiť situáciu, keď vozidlo nie je označené, prípadne sa jeho majitelia dopúšťajú pytliactva? Zavolám, prídu policajti a potom sa zistí, že sú to legálni poľovníci.
Ukážte mi takého blbca, ktorí si plní svoju občiansku povinnosť.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...