Petícia za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste.

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste..


Hosť

#26

2016-04-29 06:15

Lebo v Košiciach máme jeden pruh, áno len jeden, pre severojužný prieťah mestom pre celú dopravu od Prešova do Maďarska. Jeden pruh je aj na moste pri VSS.
matasaska

#27 3 veci

2016-04-29 08:12

Dennodenne jazdím po spomínanom úseku.V smere do mesta vzniká táto situácia hlavne kvôli autám(poväčšine nákladným), ktoré odbočujú vľavo na Miškolc. Stačí, ak sa tam postavia dva kamióny a autá v smere do mesta nemôžu odbočiť(cca 70% áut bočí na mesto)a vznikajú siahodlhé rady. Veľmi jednoduché riešenie 1.: na úkor chodníka vedúceho popri ceste rozšíriť komunikáciu a tým sprejazdniť smer centrum+ predĺžiť interval zelenej pre odbočovacie pruhy vľavo.

2. riešenie je zníženie rýchlosti na 70 km/hod- úplne dostačujúca rýchlosť na túto "akože" rýchlocestu".

Tieto body by podľa môjho skromného laického názoru minimálne zlepšili(ak nie vyriešili) rannú situáciu.

Posledné 3. riešenie je náročnejšie- Jazero jednoducho potrebuje k plynulému prechodu Slaneckú cestu s dvomi pruhmi v oboch smeroch, resp. odľahčenie komunikácie obchvatom pre autá smerujúce do Michaloviec, reps. Trebišova.

 


Hosť

#28

2016-04-29 10:00

Každý deň idem do práce a z práce so strachom ako dlho mi to bude trvať a či sa vôbec dostanem tam kde chcem v čas.Nemyslím si, že zníženie rýchlosti nejako extra pomôže vyriešiť túto situáciu, nakoľko most v niektorej časti je viditeľne užší na čo vodiči prídu až veľmi neskoro. A bohužiaľ ak sa v jednej úrovni stretnú tri kamióny a osobné auto odnesie si to ten najzraniteľnejší.

Hosť

#29

2016-04-29 12:18

Je skutočne nehorázne, s akou ľahostajnosťou a na dlhé lakte sa riešia kritické problémy na Slovensku, a teda aj v Košiciach. Situácia na Slaneckej ceste je totiž už dlhé roky kritická a neustále počúvať reči o vykúpení pozemkov okolo cesty a nedostatku financií už unavuje každého občana. Svedčí to o totálnom nezáujme kompetentných mesta, čiže magistrátu, a ignorácii ozaj vypuklého problému mesta Košice. Už je naozaj potrebné bojovať s touto aroganciou moci aj o poznanie tvrdšie, ak treba, tak aj protestným akciami a nie len petíciami. Som za, aby sa dotknutý problém začal riešiť OKAMŽITE, a nie znovu len prísľubom nejakých nejasných horizontov, projektov a dátumov.

Hosť

#30

2016-04-29 12:25

1. rýchlosť by som neznižoval.
2. Nová križovatka s novým zjazdom kamiónov smerom na Maďarsko je dávno naprojektovaná. Výstavbu, žiaľ, brzdia pozemky, ktoré mesto rozpredalo a teraz má problém tieto pozemky spätne vykúpiť. Čo sa týka mostu VSS, pre mňa z nepochopiteľných príčin došlo pri poslednej rekonštrukcii k zúženiu vozovky po obidvoch stranách takmer o 0,5m, čo v mnohých vodičoch osobných motorových vozidiel evokuje strach zo zrážky so zvodidlami a následným zbytočným brzdením. Kamionisti sú bez akejkoľvek šance prejsť tento úsek bez vybočenia do ľavého pruhu :( Ďalším probémom je, že v tomto úseku dochádza ku prechádzaniu vozidiel z pruhu do pruhu na veľmi krátkom úseku, vo väčšine prípadoch nákladných, ktoré používajú vonkajší mestský obchvat ako tranzit a pokračujú smerom na Maďarsko. Tento probém má dve riešenie: 1.riešenie - zákaz odbočenia nákladných vozidiel v pravo z mosta VSS smerom na Barcu. Tabuľami ich navigovať na Alejovú ulicu, kde sa následne cez električkovú trať a cez most pri Salaši ponad obchvat otočia a odbočia do Barce z opačnej strany, kde pri odbočovaní vpravo nie sú semafóry a nebudú sa vytvárať dlhé kolóny. 2.riešenie je nákladnejšie - vymeniť jazdné pruhy - pruh, ktorý príchádza zo sídliska nad Jazerom by nemal ísť popri električkovej trati a naopak, obchvat, ktorý ide od Opátskeho na most VSS by mal viesť popri električkovej trati. Takto kamióny nemusia križovať pruhy v inkriminovanom zúženom úseku mosta VSS a nedochádzalo by k tak častým dopravným nehodám.
3.Kompletný výrub topoľov na Slaneckej ulici a vytvorenie 4-prúdovej cesty. Topole ako ťažký alergén už mali byť dávno preč. Vytvorením 4-prúdovej cesty sa zrýchli premávka, zrýchlením premávky sa skráti prejazdová doba áut a skrátením prejazdovej doby sa znížia vyprodukované emisie. A pri každom silnejšom vetre je nutné Slaneckú cestu poupratovať od polámaných konárov, ktoré ohrozujú účastníkov cestnej premávky.

Hosť

#31 Re: Re: Zákaz jazdy nákladných motorových vozidiel v ľavom jazdnom pruhu.

2016-04-29 12:44

#8: Roman Szilágyi - Re: Zákaz jazdy nákladných motorových vozidiel v ľavom jazdnom pruhu.  

 riešenie - zákaz odbočenia nákladných vozidiel v pravo z mosta VSS smerom na Barcu. Tabuľami ich navigovať na Alejovú ulicu, kde sa následne cez električkovú trať a cez most pri Salaši ponad obchvat otočia a odbočia do Barce z opačnej strany, kde pri odbočovaní vpravo nie sú semafóry a nebudú sa vytvárať dlhé kolóny.


Hosť

#32 Re: Zákaz jazdy nákladných motorových vozidiel v ľavom jazdnom pruhu.

2016-04-29 12:45

#5: Michal - Zákaz jazdy nákladných motorových vozidiel v ľavom jazdnom pruhu.  

 riešenie - zákaz odbočenia nákladných vozidiel v pravo z mosta VSS smerom na Barcu. Tabuľami ich navigovať na Alejovú ulicu, kde sa následne cez električkovú trať a cez most pri Salaši ponad obchvat otočia a odbočia do Barce z opačnej strany, kde pri odbočovaní vpravo nie sú semafóry a nebudú sa vytvárať dlhé kolóny.


Hosť

#33

2016-04-29 14:49

Poznám ten problém preto že bývam na Jazere a často jazdím autom.

Hosť

#34

2016-04-29 21:10

Som obyvatelom sídliska Nad Jazerom a vlastním auto, preto viem ako je tažké sa dostastat zo sídliska ráno do mesta a poobede domov a hlavným problémom dostat sa ráno z mosta VSS na Južnu triedu a do Barce.
mato
Hosť

#35

2016-04-30 03:04

Tento južný obchvat tu mal byť už min. 10 rokov. Cestovať z juhu na VSS je katastrofa a ešte ten prejazd cez kolajnice - hrúza a ďes. V špičke stojíte až v Barci pri soche PÁPEŽA. Aspoň človek si na neho spomenie.Táto petícia je opodstatnená. Prajem každému kľudné nervy a bez nehody.

 


Hosť

#36

2016-04-30 07:23

Lebo je 1 maj a papalasi buduju krajsie "zajtrajsky

Hosť

#37

2016-04-30 09:46

Každodenná situácia na ceste zo sídliska Nad jazerom do mesta
a poobede zase späť je katastrofálna. Pomaly každý deň je nejaká dopravná nehoda na tomto úseku a sústavne sa tvoria kolóny. Vzhľadom na to, že sem neexistuje iná cesta nedá sa týmto kolónam nijako vyhnúť. Už aj sanitky sa majú problém dostať sa k pacientom v špičke.

Hosť

#38 Re:

2016-04-30 18:14

#18: -  

Kritická už bola pred 10 rokmi. Možno by pomohlo 4 prudove prepojenie Barce s Krásnou okolo Kokšou Bakše, alebo k ku konečnej električky.  Jazero by sa tým z časti odľahčilo, keďže veľa áut ide aj do krásnej , kde sú nové pozemky a krásna sa pomaly rozrastá. . Pro forma rozširenie cesty na Jazere o akože 1 pruh po 10tich rokoch je trápne.


Hosť

#39

2016-05-01 03:22

Denne prechadzam spominaným úsekom či do práce alebo do školy a situacia JE NEUNOSNÁ ! Nevidim zmysel v zniženi rychlosti ani v zakaze jazdy nakladnym automobilom v lavom jazdnom pruhu... Jednoznačne to potrebuje obchvat okolo sidliska Nad jazerom.Čo to som uz precestoval autom ale z takým niečim som sa nestretol dokonca ani v ,,zaostalejšich" krajinach ako napr.Rumunsko...bohuzial :) týmto by som aj apeloval na ludi co vyuzivaju spominanu cestnu komunikaciu ( kede tak skoro to riešene nebude) - ako som spominal chodim denne za pracou atd... a všimam aj úcastnikov cestnej premavky ako každy chodí po jednom v aute a vidím problem aj v tom. Až takí pohodlný sme? Tak super zarábame na východe? :D prečo sa nespolčiť viacerí do jedneho auta ? Jednak by to bolo lacnejšie a myslim že výraznym podielom by to pomohlo riešiť katastrofálnu situaciu. PS:(do prace chodime siedmi partia na aute).... Zamyslíte sa ľudia nad tím :) Prajem Pekný deň.

Hosť

#40

2016-05-01 07:36

Situacia je neunosna ....

Hosť

#41

2016-05-01 07:47

Podpisujem ju prave kvoli uvedenym dovodom.Doprava v spomenutom useku VSS mostu je katastrofalna.
Kubos741

#42 Zjazd z VSS smer Barca

2016-05-01 07:59

jednoznačne treba rozšíriť zjazd z VSS smer barca z oboch strán.

Z Lávého pruhu (posunutím obrubníkov) aby sa auta stojace vedľa kamiónov mohli bezpečne dostat cez miernu zákrutu bez nutnosti čakania kym kamión a jeho vlečka ktorá vzdy zasiahne do láveho pruhu prejdu nebezpečným úsekom.

Z pravej strany presunúť chodník dole z kopca a z autobusovej zastávky urobiť pruh pokračujúci ďalej na centrum. Častokrát dokáže jeden kamión v smere do barce zablokovať aj 10 aut, ktoré chcú isť do centra. Okolo kamiónu sa prejsť nedá, lebo je tam vysoký obrubník a hrozí riziko poškodenia samotného auta. Autobusov tamade až tak veľa nechodí a keď pôjdu tak jednoducho na chvíľu zablokujú daný pruh tak ako je riešená zastávka v krásnej - "pri hornáde"

dúfam že začnú so stavaním obchvatu Košíc čím skor aj keby to mala byť len obyčajná cesta prvej triedy s križovatkami v Olšovanoch, pri krásnej atd.


Hosť

#43

2016-05-01 11:49

Denne prechadzam touto cestou a krizovatkou , fakt je to neunosne, je najvyssi cas najst riesenie na plynuly chod uvedenou komunikaciou.

Hosť

#44

2016-05-01 14:22

pretože bývam na Sidlisku nad Jazerom,,,a tie kolony áut sú neuveritelne dlhé,,,,,naozaj by sa to malo okamžite riešiť,,,,,
MiKy

#45

2016-05-01 14:38

S tým sa da jedine súhlasiť a podporujem to.


Hosť

#46

2016-05-01 15:50

Dobrý deň. K bodom v petícii bolo potrebné doplniť aj rozšírenie jazdných pruhov v inkriminovanom mieste. Ide u úsek cca 30m, kde je most zúžený na každej strane o cca 0,5m. Vodič v pravom pruhu sa automaticky stiahne k ľavému pruhu, ten zas k stredu a katastrofa je na ceste.Ak nebude most v tomto úseku rozšírený, akékoľvek stredové zábrany uberú z daného, už aj tak  úzkeho mosta, ďalší priestor.

Matasaska

#47 Re:

2016-05-01 20:37

#39: -  

 To mám poprosiť suseda,ktorý ide úplne iným smerom,aby ma hodil do práce? Veď len cca 15 km by musel urobiť najviac.... to ste nemohli myslieť vážne


Hosť

#48

2016-05-02 05:40

Už by bolo na čase. s tým niečo robiť.
strýko z lazov

#49 :)

2016-05-03 19:56

Existujúci stav nie je ideálny, avšak vyhovujúci.

Postačí dodržiavať zákon napr. 

Účastník cestnej premávky je ďalej povinný
a) správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam.

A ešte si treba spomenúť, čo je trpezlivosť. 


Vojak sa stára, vojak má ... a necmrndá sa hodinu v zápche.


Hosť

#50

2016-05-04 14:56

Naozaj táto cesta je veľmi často neprejazdna

a Košiciam by
veľmi pomohla výstavba R2, ktorá by odbremenila Slanecku a Alejovú od aut, ktoré prechádzajú mestom Košice, ale pokračujú
v smere na Šacu